Ghiță Ignat – Rugăciune din penitenciar! – „Mulți în pușcărie Te așteaptă!”

IMG_2377Frate Mike, te salut cu toată prețuirea, pe tine și cei iubiți ai tăi. Dumnezeu să vă binecuvinteze.

M-am gândit mult dacă să-ți scriu această scrisorică. Zic „scrisorică” pentru că este mai scurtă ca și text față de cele pe care ți le-am trimis până acum. Spun că m-am gândit mult pentru că ce urmează să aștern în această scrisoare este ceva inedit pe de o parte, iar pe de altă parte este ceva ce nu m-ar fi caracterizat pe mine niciodată.

Este vorba de o poezie, frate drag; o poezie scrisă de mine în seara de Revelion, 31 Decembrie 2015. Nu am scris-o singur ci împreună cu Cel ce mă susține, mă iubește și mă călăuzește în tot ceea ce fac.

În acea seară, pe la orele 22:00, după ce am terminat de scris în jurnal câteva cuvinte despre anul care tocmai se încheia, am simțit un îndemn puternic să scriu câteva versuri, și am zis în inima mea: „Doamne Iisuse Hristoase, vino te rog să scriem împreună.” De fiecare dată când îți scriu ție sau altcuiva, sau pur și simplu scriu în jurnal, mă rog ca Domnul Iisus să mă călăuzească, însă de această dată a fost diferit. Am rugat pe Domnul să fie nu doar prezent, ci să scrie împreună cu mine. Ce a ieșit? Sunt versuri dintr-o inimă sinceră ce reflectă realitatea celor din mediul în care trăiesc acum. Am promis să îți scriu despre minunile pe care le face Dumnezeu după garduri și gratii, aici în penitenciar. Această poezie, cred cu tărie că este o minune a dragostei lui Dumnezeu pentru noi, pentru deținuți.

Faptul că Dumnezeu este și în inimile noastre, a celor închiși este o realitate pentru că, doar El, Dumnezeu, în iubirea Sa putea face ca aceste versuri să fie scrise de unul ca mine. Știu frate iubit de ce sunt în stare și de ce nu sunt în stare. Înainte să Îl cunosc pe Dumnezeu așa cum o fac acum, în mod personal, nu eram în stare să pun câteva rânduri la un loc, să iasă o rimă, însă de când mi-a schimbat inima, Domnul Iisus mi-a dat mai multe poezii, unele chiar frumoase; lucru cel puțin ciudat pentru mine, care doar lupte am făcut în cea mai mare parte a vieții mele, însă când Dumnezeu schimbă inima cuiva, pune în ea nu doar dragoste, bunătate, iubire ci o și sensibilizează până acolo că poate scrie poezii. Pentru mine este pur și simplu încă o dovadă a dragostei lui Dumnezeu.

Vreau să dedic aceste versuri tuturor acelor care simt cu noi, cu acei din pușcărie, pentru cei care cred în reabilitarea celor care au greșit, prin dragostea și bunătatea lui Dumnezeu, celor care atunci când se roagă, ne aduc și pe noi, cei din temniță înaintea Domnului Iisus.


 

 

Mulți în pușcărie Te așteaptă!

 

  1. Mulți sunt Doamne-n pușcării

Vinovați peste măsură.

Te așteaptă ca să vii

Toți cu sufletul la gură.

 

  1. Mulți sunt părăsiți Iisuse,

N-au pe nimeni să îi creadă.

Vino Doamne-n pușcării,

Să le fii mama și tată.

 

  1. Mulți aici nu au speranță

Că-ntr-o zi vor fi afară.

Da-le Doamne-a Ta iubire,

Pune-n ei nădejde iară.

 

  1. Mulți au inima de piatră,

De necaz și de durere.

Folosește a Ta daltă,

Să cioplești în ei putere.

 

  1. Mulți aici nu vor să creadă

Că există împăcare.

Deschide-le ochii să vadă,

Doamne bun, a Ta iartare.

 

  1. Mulți sunt cei fără o casă

Care stau prin pușcării,

Doamne-atunci când ‘or să iasă,

Să le dai Iisuse o casa și să le faci bucurii.

 

  1. Mulți sunt cei din închisori

Ce nu știu de nici un bine.

Scoate Doamne lucrători

Să Te-aducă-aici pe Tine!

 

  1. Mulți Te vrem Doamne cu noi,

Să ne fii o mângâiere.

Între fiare și noroi

Orișice tâlhar o cere.

 

  1. Mulți, căzând în disperare,

Fără rost și-au pierdut anii,

Se îmbărbătează astăzi

Aflând c-ai iubit tâlharii.

 

  1. Mulți aflând de-a Ta iubire

Își doresc un viitor.

Slujind și făcând doar bine,

Să schimbi Doamne… viața lor.


 

Sper ca aceste versuri să fie o încurajare pentru mulți în a privi la deținuți, la cei de după gratii, care în cea mai mare măsură sunt vinovați, să se uite la ei ca la niște oameni care au nevoie de atenția, de afecțiunea, de ajutorul lor… să nu privească la noi ca la niște oameni fără nici un rost pe această lume, pentru că, vă spun din inimă, că orice om poate fi reabilitat prin dragostea Domnului Iisus Hristos, chiar dacă cea mai mare parte a societății privește cu dispreț către deținuți. Noi cei care am greșit, primim mângâiere zilnic din mâna Lui. Dumnezeu ne iubește și pe noi.

Dumnezeu este singura noastră șansă, fie liberi, fie închiși.

Binecuvântat să fie Numele Său în veci, Amin!

Ghiță Ignat

3 gânduri despre „Ghiță Ignat – Rugăciune din penitenciar! – „Mulți în pușcărie Te așteaptă!”

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: