Pocăit pe jumătate. Sau mai bine spus, Nepocăit!!!

hypocrite-pretending-black-is-white

În Matei 15:7-8, se poate vedea cel mai bine acest lucru.

7.”Fățarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis: 8. „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. 9. Degeaba Mă cinstesc ei, învățând ca învățături niște porunci omenești.”

Aici, Domnul Isus vorbește despre un popor care Îl slujește doar cu buzele, dar cu inima este departe de El. Cu toate că la prima vedere, părea că avem de-a face cu un popor foarte religios și spiritual.

Uitându-te la biserica Evanghelică contemporană, aceste cuvinte sunt mai actuale ca oricând. Atâția creștini, dar și slujitori ai altarului se potrivesc tot mai bine acestei remarci făcute de Domnul Isus cu peste 2000 de ani în urmă.

Așa de mult ne-am obișnuit cu astfel de creștini și predicatori, că nici nu nu mai așteptăm la altceva de la ei. Vorbesc una și fac alta!

Ceea ce Domnul Isus condamnă la poporul lui Israel atunci, astăzi a devenit din nou un lucru „normal” în trăirea celor mai mulți creștini. Ne mai mirăm oare că atunci când trebuie să ne alegem lideri, ne trezim că sunt aleși oameni de un caracter dubios.

Cel mai elocvent și grăitor exemplu îl putem observa chiar acum în procesul de selectare a președintelui Americii. Cum poți să-ți explici, că într-o țară cu 65-70% creștini declarați, Donald Trump, care este paralel cu pocăința, este mai mult votat decât Ted Cruz, care nu numai că a declarat că este creștin (născut din nou) dar dovedește acest lucru zi de zi. Astfel de discernământ, au pocăiții pe jumătate, cei care sunt pocăiți doar din gură, dar în inimă au cu totul altceva. Matei 15:19 „Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtișagurile, mărturiile mincinoase, hulele.”

Dar, venind mai aproape de zona noastră creștină în biserici, putem vedea aceeași situație când sunt alegeri de pastori sau membri de comitet; cei care au curajul să vorbească Cuvântul lui Dumnezeu așa curat și direct cum îl găsim în Biblie și îl și trăiesc chiar, sunt marginalizați și ținuți la distanță.

Un popor pocăit pe jumătate (doar din gură) întotdeauna își va alege lideri COMPROMIȘI. Adevărul curat al Cuvântului lui Dumnezeu a supărat pe creștinii superficiali din timpul Domnului Isus și continuă să supere în continuare în zilele noastre de astăzi. Din păcate, aceștia fac majoritatea în biserici, deci ei aleg pe cine le convine, oameni compromiși ca și ei! Ce timpuri trăim!?

Și atunci, ce-i de făcut?

Tare mă tem că avem doar un singur răspuns din nefericire, la această întrebare pe cât de tristă pe atât de necesară:

„CEI CE SUNT SFINȚI SĂ CONTINUE SĂ SE SFINȚEASCĂ” indiferent de nedreptatea care li se face, căutând modelul biblic și nu uitându-se la cei muritori.

Adevăratul creștin nu este cel care Îl mărturisește doar cu gura pe Dumnezeu, dar și inima este schimbată complet și acest lucru se poate vedea prin rodirea spirituală:

Galateni 5:22,23.   Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.

Mike Olari

3 gânduri despre „Pocăit pe jumătate. Sau mai bine spus, Nepocăit!!!

Comentariile sunt închise