Internetul – BUN SAU RĂU??

La prima vedere INTERNETUL pare ceva foarte bun, benefic și necesar pentru acest secol al vitezei în care trăim. După cum apa și focul la prima vedere par așa de nevinovate și strict necesare. Desigur că avem nevoie de apă în fiecare zi, apoi ce ne-am face fără foc în iernile geroase prin care unele zone de pe continent trec periodic?

indexDacă privim atât la ravagiile făcute de apele învolburate transformate în mari inundații, cât și la focul distrugător scăpat de sub control câteodată, nu putem să nu constatăm faptul că atât apa cât și focul, dacă sunt scăpate de sub control pot deveni de-a dreptul devastatoare și ucigătoare.

Să nu uitam de TSUNAMI din 2004 (oceanul Indian) unde apa a omorât sute de mii de oameni; sau focul scăpat de sub control aici în Arizona, anul trecut când au murit 19 pompieri, chiar dacă ei erau bine instruiți și știau ce trebuie să facă în astfel de situații.

Făcând o paralelă între aceste două elemente (apa și focul) atât de necesare și de benefice pentru fiecare dintre noi (dar care, atunci când sunt scăpate de sub control pot fi devastatoare) și INTERNETUL, nu putem să nu constatăm o asemănare perfectă.

Internetul poate ajuta la atât de multe lucruri frumoase cum ar fi: comunicarea între cei dragi, transmiterea de mesaje biblice încurajatoare celor dragi, prezentarea frumuseților naturii creată de Dumnezeu, evenimente care au loc pe tot globul pământesc care ajung la noi foarte rapid și de ce să nu pomenesc aici cea mai benefică proprietate a INTERNETULUI care a ajutat la mobilizarea a zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni de pe mapamond, în cazul familiei Bodnariu. Câte lucruri frumoase și benefice pentru cei din jur putem face pe INTERNET.

Ce bine ar fi dacă INTERNETUL, ar fi folosit doar la cele amintite mai sus; cât de benefic ar fi pentru toată omenirea?!

Din păcate, nu este deloc așa. Mulți îl folosesc pentru a transmite lucruri urâte (bârfe) la adresa fraților pe care conform Cuvântului lui Dumnezeu, ar trebui să-i iubească și să-i protejeze de lumea rea de pe Internet. Cred că acești oameni care aduc pe Internet tot felul de lucruri urâte despre frații lor (de multe ori complet neadevărate) dacă ar fi cu adevărat conștienți că ei de fapt sunt o unealtă a diavolului, ar reconsidera „slujba” pe care o fac. Mă îngrozesc când citesc de ce sunt în stare unii așa-ziși frați, să scrie despre cei din jurul lor. Vă provoc pe toți cei care scrieți lucruri urâte și neverificate, despre cei din jurul vostru, să vă opriți pentru un moment și să vă uitați și să meditați la viața voastră!! Poate meditând la viața voastră personală ați putea să ne spuneți ceva și despre voi?! Nu uitați, IPOCRIZIA nu este o virtute!!

Credeți că Dumnezeu v-a chemat să vă ocupați de viața altora?? Nu vreți în primul rând să vă ocupați de BÂRNA din ochiul vostru și să lăsați pe Dumnezeu să se ocupe de paiul din ochiul celor din jurul vostru? Isus, personal a spus că El nu a venit în lume ca să judece lumea, ci ca s-o mântuiască. Ești tu mai presus decât Fiul lui Dumnezeu?? Nu sunteți conștienți că sunteți slujitorii diavolului? Când vreți să vă opriți? Vreți să vă oprească Dumnezeu? Știți câți plâng și suferă din cauza a ceea ce faceți voi?

Puneți punct bârfelor voastre de pe Internet, care au un efect devastator, la fel cum au apa și focul atunci când sunt scăpate de sub control. Dumnezeu are metode să pedepsească pe toți cei care păcătuiesc; El nu are nevoie de ajutorul nostru.Ce păcat că unii dintre voi chiar aveți talent la scris, iar în loc să-l folosiți în scopuri frumoase și bune pentru extinderea și întârirea Împărăției lui Dumnezeu, l-ați pus la dispoziția diavolului…

Știu ce vorbesc! Am fost și eu una fin victimele acestor așa-ziși frați. Efectiv vă compătimesc și mă rog lui Dumnezeu să vă trezească, până nu veți plăti prețul care pe bună dreptate îl veți merita.

Eu nu am să pomenesc nici un nume (cum faceți voi); vă cunoașteți voi cine sunteți. Vă rog pe toți cei care doriți să opriți bârfa de pe Internet, să dați mai departe acest mesaj și să nu mai transmiteți bârfa, celor ce se ocupă de acest lucru.

Dragii mei, fiecare dintre noi care dăm mesaje de bărfă mai departe, vom plăti prețul la fel ca cei care le aduc pe Internet. Nu vă mai faceți vinovați de astfel de păcate. Observ cu tristețe și durere, cu câtă greutate se distribuie mesajele biblice, frumoase și ce ușor sunt transmise BÎRFELE fiindcă aduc cititori și like-uri. Cum putem opri acest fenomen, care zi de zi face victime noi??

Simplu. Nu numai că nu le dați mai departe, dar condamnați cu curaj pe cei ce le aduc pe Internet sau chiar rupeți prietenia cu cei ce se ocupă de aceste lucruri, condamnate aspru de Cuvântul Domnului.

mike olari

 

7 gânduri despre „Internetul – BUN SAU RĂU??

 1. Eu consider internetul ca fiind o adevarata CUTIE A PANDOREI, adica aproximativ 99,99% RAU! Lucrurile cu adevarat bune pe internet sunt extrem de putine si mai ales nu pun stapanire pe om, pana acolo incat omul sa ajunga sa fie stapanit de ele, sa nu se mai poata opri, sa nu LE mai poata opri/inchide (cum e cazul lui facebook, pe care aproape nimeni nu-l mai poate inchide dupa ce si l-a deschis, ajungand CAPTIV, ROB).

  Dar fata intunecata a internetului (cei 99,99%) nu inseamna doar barfa si atat! Ar fi bine ca tot raul sa se limiteze la barfe… Ar fi un rau mai mic! Pe internet FIREA PAMANTEASCA alearga libera, zburda si se BUCURA de o iluzie de anonimat (de genul „pot sa fac orice ca nu va afla nimeni” – dar ne vede Domnul inima!!). Pentru mine internetul este un portal spre imoralitate, uneori promovata chiar de frati predicatori, chiar de pe la amvoane (pastori, studenti etc. – dar NU dau nume).

  Cred ca TREBUIE sa spun: „Domnul este Pastorul meu.” (Psalm 23:1a) Bine ar fi ca mereu sa fim constienti ca suntem in prezenta neincetata a Pastorului, Domnul Isus, care ne vede inimile! Atunci nu am mai barfi, nu am mai fi captivi ai lui facebook sau ai imoralitatii, iar de la amvoane nu am mai lauda facebook ci doar pe Domnul Isus!

  Apreciază

 2. Mai adaug ca majoritatea iubitorilor de facebook au o vorba a lor, comuna: „este ca un cutit, depinde de tine cum il folosesti” (etc. etc.). Nu este chiar asa… Internetul (si facebook) este mai mult CA O SABIE, construita CA SA TAIE SI SA UCIDA!! Putem incerca sa taiem paine cu sabia dar e cam lunga si cam greu de manevrat. Se prea poate ca incercand sa taiem paine sa ne taiem si degetele sau poate sa-i taiem fara sa vrem pe cei dragi. Sabiile nu prea sunt bune pentru taiat paine… si sunt facute pentru razboi si pentru a ucide!! Si atunci, in loc sa ne chinuim sa taiem paine cu sabia, adica sa folosim internetul „pentru Domnul” (uneori slujind in ascuns firii), cred ca mai bine ar fi sa folosim UNELTELE DOMNULUI, infinit mai eficiente, dar care parca nu ne incanta la fel ca internetul, nici nu ne putem fali cu ele (cum se falesc unii ca au mii de „prieteni” pe facebook de exemplu sau se mai falesc poate cu telefoanele de „ultima generatie”).

  Spunea un frate predicator, ca Domnul Isus nu avea nici telefon mobil, nici internet, nu mai zicem de facebook. Dar Domnul Isus A DESPARTIT ISTORIA IN DOUA si a adus mantuirea in lume!! Noi avem telefoane mobile, avem internet, avem facebook… DE CE NU A AJUNS EVANGHELIA INCA LA MARGINILE PAMANTULUI? Poate… pentru ca folosim aceste resurse in cu totul alte scopuri decat cele afirmate de noi (adica spunem ca le folosim „pentru Domnul” si de fapt fie pierdem vremea, fie ne scaldam in imoralitate). Repet ce am spus in comentariul anterior: NU DAU NUME (dar as putea, adica cunosc cazuri concrete).

  Apreciază

 3. Asa dupa cum se scrie in articol , internetul este bun. Problema este insa la unele persoane care il folosesc in scopuri mizerabile. Sub masca anonimatului de exemplu, unii isi gasesc satisfactie in a calomnia,a barfii sau a raspandii informatii false despre semenii lor…o adevarata „crima cu manusi” cum preciza Sanda Tulics ,
  Daca internetul a contribuit la descoperirea si promovarea unor valori in multe domenii,din nefericire exista si o parte negativa,exploatata de persoane considerate rebuturi din punct de vedere moral,etic sau religios…anonimitatea! Si sub aceasta masca ataca…si se pretinde ca ar fi si frati ?
  Poate se potriveste si in acest caz referirea la vremurile din urma ” frate pe frate va da la moarte” ….

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: