Alin Jivan – Își spune părerea despre Ghiță Ignat (Ursul Carpatin)

Doi campioni, care au gustat din faima lumii, iar performanțele seculare i-au adus pe cele mai înalte culmi pământești. Ce le-a lipsit acestor oameni de s-au pocăit??

Tineri, frumoși și puternici și de mare succes, viitorul le surâdea și le promitea mult, dar cu toate astea, ei au ales să-L accepte pe Isus în viața lor, ca Domn și Mântuitor. Slăvit să fie Dumnezeu pentru astfel de oameni. Ambii sunt exemple demne de urmat.

Dar să-i lăsăm pe ei să ne vorbească.

Cu multă apreciere și dragoste,

Mike Olari


11958294_948359298540383_7988649977873297830_oAm bucuria să scriu câteva veşti bune despre un campion. Un luptător brav în arenele sportive. Un sportiv neînvins în luptele de MMA la categoria grea. Este vorba de Ghiţă Ignat alias Ursul Carpatin.

Am vorbit ieri cu el și mi-a dat o veste extraordinară. Nu a câştigat titlul de campion mondial, nu a învins prin KO,   nu m-a sunat din arenele sportive, ci din penitenciarul Botoşani unde se află datorită unor greşeli din trecut pentru care se căiește si plăteşte.  Ghită recunoaște că anturajul a fost mai puternic decât toţi adversarii săi. Acest lucru l-a costat enorm.

Anturajul a lovit puternic în viaţa lui de sportiv, în viaţa lui de familie şi în viaţa de credinţă, iar atunci când duşmanii numărau bucuroşi căderea lui, atunci când nimeni nu a mai crezut în el, de pe marginea  ringului s-a auzit o voce blândă care l-a întrebat; Vrei să fiu eu antrenorul tău? Eu te voi pregati sa lupţi cu adversari mai mari. Te voi învăța să învigi răul. Sa învingi ura și răutatea. Nu îţi voi perfecţiona lovitura cu pumnul ci te voi învăţa cum să deschizi palma şi să mangâi pe cei răniţi, să ridici pe cei căzuţi.

De atunci s-a antrenat sârguincios şi a înţeles că cine câştigă lupta cu sine, cu anturajul, cu lumea, preţuiește mai mult decât cel ce cucerește cetăţi.

Dacă vă întrebaţi ce face ,,Champ’’ zilnic în închisoare, vă spun eu… Nu îşi plânge de milă, ci plânge pentru ceilalţi deţinuţi. Se roagă pentru familia sa. Citeste Biblia. Vorbeşte cu pasiune despre antrenorul său, Isus Hristos. Ridică pe cei căzuţi, încurajează pe cei deznădăjduiţi şi oferă speranţă tuturor.

Gândurile mele ar fi fost lipsite de credit dacă nu aş fi avut o dovadă a ceea ce am scris. Vineri, pe 25 martie, 13 deţinuţi au intrat în apa botezului, mărturisind ca Isus Hristos este Domnul. De acum Ghiță, lucrează în echipă.

Legat de botez, Ghiță mi-a scris câteva rânduri…

         Dragostea lui Dumnezeu este motivul pentru care noi existăm, prin care respirăm si trăim. Cei mai mulţi dintre noi ingorăm ani la rând  această măreață dragoste pe care Dumnezeu ne-o arată prin tot ceea ce ne înconjoară, însă din păcate, majoritatea dintre noi reuşim să vedem pe deplin sau mai degrabă să experimentăm pe deplin existenţa lui Dumnezeu doar în momentele critice din viaţă, în boli şi suferinti, în momentele în care putem vedea clar că viaţa noastră fără de Dumnezeu a fost un eşec total.

        În penitenciarul în care mă aflu, mai mulţi deţinuţi au beneficiat de dragostea și bunătatea lui Dumnezeu şi au realizat că viaţa fără Isus Hristos nu merită trăită. Au realizat că doar printr-o relaţie personală cu Mântuitorul pot beneficia de o viaţă minunată aici pe pământ, şi mai mult ca orice, au primit în dar viaţa veşnică.

     Pe 25 Martie (2016) 13 dintre colegii mei sau decis să facă acel minunat legământ cu Dumnezeu în apa botezului, mărturisind cu gura lor pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor. Prin aceasta ei au hotărât să nu îşi mai trăiască înfrângerile, înţelegând că Dumnezeu le-a iertat trecutul, că i-a născut din nou prin Cuvânt şi că le-a dat dreptul să se numească copii a lui Dumnezeu, chiar dacă sunt într-un penitenciar.

   Stiu că nu le va fi uşor, însă cred că Cel care a creat cerurile şi pământul, marea și tot ce ne înconjoară, Cel care are toată puterea în cer şi pe pământ, Cel care le-a înmuiat inimile pentru a lua această decizie, le va oferi sprijinul necesar pentru a rămâne credincioşi.

    Lucrarea de vestire a Cuvântului lui Dumnezeu din Penitenciarul unde mă aflu, este susţinută de mai multe biserici și fraţi din Botoşani, Dorohoi, Suceava, Radăuţi, Marginea, Vicov de jos, Bacău şi Galaţi.

    Doresc în numele tuturor deţinuţilor care participă la aceste întâlniri binecuvântate, să mulţumesc din suflet fraţilor şi conducerii acestui penitenciar. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu viaţă veşnică.

    Toată slava pentru această lucrare minunată să fie a Tatălui, a Fiului si a Duhului Sfânt. Noi suntem doar unelte în mâna Lui. Cât despre mine, pot să spun că sunt fericit chiar dacă sunt în ,,lanţuri,,. Știu în cine mă încred şi ştiu ce Dumnezeu măreţ şi plin de dragoste am.

    Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care ne purtaţi în rugăciuni. Rămâneţi alături de noi şi rugaţi-vă să se întoarcă cât mai mulţi deţinuţi la Domnul.

    Cu dragoste în Hristos Isus, Ghiţă Ignat.

IMG_2377

  

 

 

 

 

 

3 gânduri despre „Alin Jivan – Își spune părerea despre Ghiță Ignat (Ursul Carpatin)

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Cu pregatirile pentru protestul din Aprilie 16 am scapat aceasta marturie frumoasa facuta de Alin Jivan despre Ghita Ignat. E o dovada ca harul lui Dumnezeu este mare si El se foloseste de copiii Sai chiar si in circumstante nedorite spre slava Sa si spre mantuirea altora care altfel nu ar auzi si nu ar avea cum sa raspunda Evangheliei…

    Apreciază

  2. Ghiță, Întăreşte-te, îmbărbătează-te şi lucrează; nu te teme şi nu te înspăimânta. Căci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, va fi cu tine. El nu te va lăsa*, nici nu te va părăsi, până se va isprăvi toată lucrarea pentru slujba Casei Domnului.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: