Barnevernet – O misiune nefinalizată

„Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?

Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel?”  (Matei 5:46-47)           

bodnariu

Mă bucur nespus de mult de deznodământul cazului Bodnariu. Cred că oricine poate vedea clar intervenția lui Dumnezeu în acest caz, solicitată prin tot felul de metode de către mii și mii de frați de credință, cu care s-au solidarizat creștini de confesiuni diferite, politicieni, presă, și oricine a simțit marea și scandaloasa nedreptate devenită dramă pentru familia lui Marius și Ruth Bodnariu.

Încă de la inceput am crezut – și chiar am spus-o când am discutat cu unii dintre membrii familiei Bodnariu, și nu numai – că ceea ce li se întâmplă lor este îngăduit de Dumnezeu, care cu siguranță va interveni, dar toată această încercare are menirea să rezolve o problema mult mai mare decât doar problema lor. Ziceam atunci, și chiar am scris și un articol despre această organizație „diabolică”, despre Barnevernet, care a făcut prin metode abuzive mulți orfani, cărora le era mult mai bine în familiile lor, înconjurați de dragostea părintească, de care orice copil are multă nevoie. Stigătul acestor părinți și al copiilor lor, de acum al „orfanilor lor”, a ajuns la Dumnezeu, iar ceea ce se întâmplă cu familia Bodnariu are menirea să schimbe lucrurile și să rezolve situația multora dintre victimele Barnevernet.

Copii-barnevernet

Este trist că în momentul în care cei mai mulți dintre liderii religioși și politicienii care au condus această campanie împotriva Barnevernet și-au pus armele jos, Barnevernet a încetat sa mai asculte puținele voci care continuă să strige cu multă durere în suflet pentru dragii lor copii. Urmăream demonstrația din București provocată de familia Barbu și trebuie să mărturisesc faptul că am fost foarte dezamăgit de prezența la această demonstrație. Să nu uităm că în afara de familia Barbu mai sunt zeci de familii care trec prin situații similare. Din păcate, au rămas foarte puțini dintre cei care au demostrat pentru familia Bodnariu. Nu cred că este corectă atitudinea celor care nu mai sunt interesați să continue lupta împotriva acestei organizații monstruoase.

stop barnevernet

Cu toții, atât lideri bisericești care au condus aceste demonstrații, cât și politicieni implicați, au spus că se luptă împotriva Barnevernet, nu doar pentru a rezolva situația unei singure familii!! Dar unde sunt acești lideri? De ce s-au oprit fără să dea cel mai mic ajutor și celorlalți, care înca nu și-au primit copii înapoi? Haideți să continuăm demonstrațiile și să-i ajutăm și pe cei care poate nu sunt de religie cu noi, sau pur si simplu nu-i cunoaștem. Inima noastră de buni creștini trebuie să bată pentru aproapele nostru, indiferent de ce neam sau religie ar fi. Domul Isus, ne-a învățat prin pilda celui căzut între tâlhari, că aproapele nostru este cel care trece prin probleme, indiferent de neam sau religie.

Mulțumesc celor de la Angus Dei, care continuă să urmărească ce se întâmplă cu celelalte cazuri similare cazului Bodnariu, și continuă să ne informeze și pe noi. Sper ca acest mesaj să fie luat în serios, și cei care s-au luptat pentru familia Bodnariu să-și scoată armele de la naftalină și să continue lupta împotriva Barneverntului și a altor organizații cu devieri similare de mentalitate și practică, până se vor schimba lucrurile radical, din interiorul aceastor organizații. Sa nu uităm, copiii lui Dumnezeu duc la bun sfârșit tot ce încep. Doamne ajuta!

Cu dragoste și respect,

Mike Olari

4 gânduri despre „Barnevernet – O misiune nefinalizată

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: