De ce votez Donald Trump !?

image-0-02-01-c369c7027703e1cf0f83e77d2379fe5f2fdf3ac244064685c223de8836cb2a2d-V

În ultimul timp, unii mai direct alții mai reținuți, caută tot felul de explicații de ce îl votează sau nu îl votează pe Donald Trump ca președinte al Americii. Desigur că fiecare dintre noi este lezat de faptul că cei doriți nu au ajuns în faza finală, ca atare, acum aproape sunt obligați, să voteze cu cel pe care nu l-au dorit încă de la început.

Ei bine, la fel ca dumneavoastră și eu am avut preferatul meu, Ted Cruz, care din punctul meu de vedere era cel mai aproape de principiile mele creștine. Din păcate, m-a dezamăgit enorm cu atitudinea lui față de Donald Trump. S-a gândit mai mult la el decât la viitorul țării sau de ce nu chiar la viitorul mapamondului.

Problema însă este că procesul democratic și-a urmat cursul, iar în final, cei mai mulți l-au vrut pe Donald Trump. Ce pare și mai trist, este că mulți lideri creștini mari l-au votat și astfel l-au ajutat încă de la inceput. Putem spune că acesta este nivelul creștin american și să ne resemnăm…

Pare că suntem puși din nou în fața situației în care să alegem răul cel mai mic.

Unii deja s-au pronunțat împotriva acestei metode și chiar încurajează oamenii la abținerea de la vot. Eu cred că a nu vota, este un act de lașitate și chiar egoism, care s-ar putea să ne coste mult mai mult decât dacă îl votăm pe Donald Trump.

Nu o să spun nimănui ce să facă, dar o să încerc să răspund eu la întrebarea: DE CE ÎL VOI VOTA PE DONALD TRUMP?

Dar înainte să răspund, doresc să aduc în fața noastră o situație care să ne ajute să gândim mai profund la ce vrem să facem cu votul nostru. Nu uitați, orice vot neacordat lui Donald Trump, este automat acordat celeilalte părți. Știind lucrul acesta, de fapt vei vota pe Hillary. Haideți să luăm totul în serios și să fim foarte responsabili (mai mult ca oricând) în ceea ce privesc alegerile, pentru că stuația este foarte critică!!

Locuiesc în Arizona. Aici, în deșertul Arizonei, a sta o zi întreagă fără să consumi apă, înseamnă categoric moarte! Să presupunem că te-ai rătăcit în deșertul Arizonei, ești epuizat și îți trăiești ultimele clipe ale vieții. În timp ce tu ești în agonia morții, vine cineva cu o sticlă de apă caldă și mizerabilă, adunată de pe fundul unui pârâu aproape secat de tot și îți oferă să bei această apă. Ce o să faci? O să refuzi fiindcă nu este apă cu gheață servită dintr-un pahar de cristal sau pentru a-ți salva viața accepți să bei acea apă mizerabilă și caldă, fără să fii pretențios? Lucru pe care în condiții normale nu l-ai face sub nici o formă.


Să nu uităm, starea în care a fost dusă America este una disperată, iar dacă Hillary vine la Casa Albă, creștinii pot să-și ia adio de la libertatea religioasă, lucru pentru care eu și probabil majoritatea, am venit în această țară.

Nu suntem siguri nici în ce direcție va merge Donald Trump, dar cel puțin se pare că vom mai avea o șansă. Haideți să ne uităm doar la două aspecte:

  1. Și-a ales un Vicepreședinte creștin și cu un caracter deosebit; să nu mai vorbim de exemplul personal pe care l-a dat în statul Indiana, unde a dovedit că știe ce face
  2. Și-a ales un bord de lideri creștini ca sfătuitori (25 de pastori) de mare valoare, care sunt convins că vor avea un cuvânt de spus, în cazul în care Donald Trump ajunge la Casa Albă

Deci, de ce îl voi vota pe Donald Trump??

1. Fiindcă situația Americii este disperată și nu avem altă variantă și nici nu mai avem timp de așteptat!! Hilary va distruge și ce a mai rămas nedistrus de Obama!

2. Să nu uităm, noi nu alegem un pastor pentru o biserică, ci un președinte care trebuie să fie și președintele celorlalți, nu numai al creștinilor

3. Avem mai multe cazuri biblice în care Dumnezeu personal a ales și totuși, tot rău a ieșit! Dacă ne gândim doar la împăratul Saul (nu a știut Dumnezeu să aleagă??) Ba da, dar noi, oamenii, cu toții suntem supuși greșelilor și slăbiciunilor și nu înseamnă că dacă astăzi suntem buni, mâine vom fi la fel, sau invers.

4. Pentru că trăiesc în America, aici îmi sunt copiii și nepoții, este cel mai mic lucru pe care îl pot face pentru ei.

Oricum, sunt deplin conștient că Dumnezeu va spune ultimul cuvânt, dar eu trebuie să-mi fac mica mea parte. Pentru cei care sunt prea buni pentru America, sunt și alte variante, dar dacă tot locuim aici și ne bucurăm de ani de zile de tot felul de binecuvântări, este clar o obligație morală în acest moment de răscruce, să ne facem și noi partea noastră cu demnitate și de ce nu, să continuăm să ne rugăm pentru această țară, unde cei mai mulți dintre noi ne-am găsit refugiul în anii grei ai comunismului românesc.

Dumnezeu să binecuvânteze America și pe Donald Trump, pe care Dumnezeu, la rugăciunile milioanelor de americani, îl va putea schimba și folosi pentru binele nostru, al tuturor.

Cu dragoste,

mike olari

7 gânduri despre „De ce votez Donald Trump !?

  1. Nu locuiesc in USA , dar mi se pare cea mai corecta atitudine , aceasta pe care o impartasiti . Anul trecut am avut si noi alegeri , si din pacate , datorita crestinilor in primul rand iberalii au castigat alegerile. Daca crestinii care isi spun crestini ar fi votat de partea bibliei nu ar fi ales niciodata trudeau . Consecintele se vad desi suntem doar in primul an de dupa .

    Apreciază

  2. Egoismul și nepăsarea față de cei din jur îi caracterizează pe deplin pe creștinii zilelor noastre. Și cei din SUA și cei din Europa. Consider cele spuse în articol, nu că sunt adevărate ci că sunt, pe deplin, o constatare tristă a societății „creștine” a zilelor noastre. Este dureros câtă cantitate de comoditate este în rândul celor creștini ce renunță la a lupta, măcar pentru ei… Dureros, dar peste tot în lume creștinismul nu mai ridică niciun steag.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: