Este moartea unui creștin o tragedie??

cristian-silaghi1

Numai în ultima săptămână, au plecat dintre noi doi tineri – Filip Fărăgău (36 de ani) din Cluj-Napoca și Cristian Silaghi (33 de ani) din Phoenix, Arizona.

Desigur că la prima vedere, omenește privind, totul pare o tragedie și o dramă greu de suportat. Soții tinere rămase fără soți, copii mici care vor crește fără ambii părinți, dar ceva parcă și mai greu de suportat, părinții nemângâiați, care nu pot înțelege de ce ei trebuie să-și înmormânteze copiii. Nu așa este corect și normal.

Văzând astfel de situații, slujitorii care predică la astfel de evenimente, încearcă să dea explicații, de multe ori una mai nebiblică decât cealaltă, doar de dragul de a mângâia pe cei care parcă sunt de nemângâiat.

Ca să spui că Dumnezeu îi ia pe cei ce sunt pregătiți, este o explicație pe cât de nebiblică, pe atât de ridicolă.Sau să spui că Dumnezeu a vrut să îi ferească de un anumit eveniment care va aduce prigonire peste creștini, din nou nu are bază biblică.

Cum ar putea Dumnezeu să facă părtinire, fără să țină cont de cei care rămân în urma lor, nemângâiați și care trebuie acum să facă față situațiilor de orice fel, singuri??

Dragi slujitori, nu dați explicații care nu au un fundament biblic. Pe moment, s-ar putea să ajutați, dar în timp, s-ar putea să aducă mai multe dezamăgiri decât încurajări. Doar Cuvântul lui Dumnezeu are mângâierea corectă și potrivită în astfel de situații.

Trebuie pornit de la faptul că „Un fir de păr nu cade din capul nostru fără știrea lui Dumnezeu

Se poate ca un așa Dumnezeu, să nu știe ce face atunci când aprobă plecarea unui soț și tată tânăr, dintre noi? Oare să nu-I pese lui Dumnezeu de cei rămași în urmă? Categoric îi pasă, de aceea El ne-a lăsat scris în paginile Bibliei „El este ajutorul văduvelor și tatăl orfanilor

Sunt convins că nici un tată sau soț, dintre cei care au plecat prematur dintre noi, nu poate oferi un viitor mai bun celor rămași, decât Dumnezeu, care promite acest lucru.

Apoi, noi cei rămași în urmă, trebuie să arătăm dragoste față de aceste familii. Credința noastră va fi încercată prin aceste femei văduve și orfanii rămași în urmă. Sunt convins că Dumnezeu are o explicație clară pentru orice situație, dar noi nu putem spune decât că ceea ce face Dumnezeu este bine și chiar de dorit, iar Dumnezeu nu trebuie să se justifice pentru ceea ce face. Perspectiva lui Dumnezeu, este diferită de a noastră. Noi vedem viața doar până la mormânt, EL o vede până în eternitate.

Ca și creștini maturi, trebuie să ne extindem și noi felul de vedere și gândire după modelul lui Dumnezeu. Haideți să mergem pe mâna Domnului și să credem că de fapt atunci când pleacă un copil credincios la Domnul, de pe pământ, nu este o TRAGEDIE!

În același timp, să ne rugăm pentru cei care trec prin astfel de încercări să nu murmure împotriva Domnului, fiindcă EL va fi cu ei până la capăt. Iar în final, vom avea veșnicia împreună cu Dumnezeu, dar și cu cei dragi, care au plecat dintre noi prematur. Fiecare membru iubit de noi, din familia noastră plecat spre veșnicii, ne ajută să ne dezlipim inima de acest pământ, unde se moare, se plânge, se suferă și ne-o leagă mai mult de Cer, unde toate durerile și lacrimile și suferințele nu mai există. Și unde au plecat cei dragi ai noștri. Vom fi cu ei dar și cu iubitul nostru Isus Cristos, care atunci și acolo ne va da explicații despre tot ce aici și acum nu știm.

Cu multă dragoste și iubire pentru cei încercați,

Mike Olari

5 gânduri despre „Este moartea unui creștin o tragedie??

  1. Depinde din ce perspectiva privim lucrurile . Pentru cei care raman , respectiv familia , din pdv omenesc , pamanteste este o tragedie ,Din punctul de vedere a Lui Dumnezeu este ceva normal , omul pleaca fie mai devreme fie mai tarziu , sa-L intanleasca pe Dumnezeu. Din punctul de vedere al persoanei plecate este un castig , finalul suferintelor si al tuturor neajunsurilor de aici .. Este adevarat ca in final unii mai devreme altii mai tarziu ajung sa inteleaga ca de fapt asa a vrut Dumnezeu si indiferent de opiniile noastre voia Lui este desavarsita si sfanta , iar noi cei ramasi primim din partea Lui ajutorul necesar sa depasim durerea , suferinta si intrebarea de ce el , de ce eu , de ce noi . Dar adevaratele tragedii sunt atunci cand oamenii indiferent de varsta pleaca de aici nemantuiti , pierduti pentru vesnicie.

    Apreciază

  2. Oare nu Dumnezeu Creatorul, stabileste ce suflet se intrupeaza (IL trimite pe pamant, pentru a lupta pentru calificare !) Odata inteleasa prima parte a problemei, ne convingem ca si plecarea sufletului (intoarcerea la Cel care L-a creat !) este stabilita tot de Dumnezeu ! Eu cred, ca Domnul ne cheama cand suntem cel mai bine pregatiti, cand avem cele mai mari sanse de MANTUIRE ! Paul Evdokimov, a scris in ~Iubirea Nebuna a lui DUMNEZEU~ despre aceasta ! Si sa nu uitam, ca TIMPUL, este INTERVAL intre CHEMAREA CREATORULUI si RASPUNSUL CUNUNII CREATIEI ! (Pr. prof. Dumitru Staniloaie) Iertati …

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: