Tu poți fi recuperat!!??

Astfel dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă.1 Corinteni 10:12

Nu toți suntem atacați cu aceleași ispite, dar cu toții vom fi ispitiți chiar în punctul nostru vulnerabil. Iar vârsta, nu contează. Satan nu se dă bătut în încercarea de a ne doborî, atâta timp cât încă mai este viață în noi.

S-ar putea să constați că vulnerabilitatea ta, nu este locul unde te simți slab, ci tocmai în domeniul în care te simți cel mai sigur.

Articolul de mai jos este o lecție necesară de învățat și luat în considerare, pentru a evita neplăcerile și prețul căderii în ispită.

Dacă totuși ai căzut în vreun păcat, nu încerca să te ascunzi, după cum Eva în Grădina Edenului a făcut, ci vino la Isus care oricum vede căderea ta, dar mai mult, El chiar te poate redresa și recupera.

Oamenii te abandonează, dar Isus te primește și te va ajuta să-ți revii pe calea cea dreaptă și adevărată. Fi deschis cu Dumnezeu și sincer, vorbește cu El ca și cum ai vorbi cu cel mai bun prieten; nu sta căzut jos. El vrea și poate să te ridice, indiferent cât de mult te-ai depărtat de cale.

Mike Olari


anxiety
Spunând că nu vrei să faci nimic niciodată din cauza eșecului moral al altor persoane, acesta este primul pas spre acest loc periculos (Kaci Baum)

O persoană publică cunoscută a unei televiziuni creștine, care era activist pro-familie, admite că a făcut adulter.


Un pastor al unei mega-biserici este bombardat cu acuzații datorită autoînălțării și comportamentului manipulativ.


O învățătoare de școală gimnazială este acuzată de molestarea unui copil pe care era angajată să îl protejeze.


Noi ceilalți? Privim înainte. Ne clătinăm capetele, dezgustați de mass-media turbată după astfel de știri. Și ori cu glas tare, ori doar în interiorul nostru, ne rezumăm la căteva vorbe:
„Eu niciodată nu…”
Și în acel moment, ne scufundăm, pentru că deja am făcut. De ce? De ce e așa de ușor pentru mine să privesc din turnul meu de fildeș (conceput de mine) de o moralitate impecabilă, și să văd găurile în care Activistul A, Pastorul B sau Profesoara C s-au împotmolit? Sunt înclinat să spun: „Cum au putut să fie atât de nepăsători, atât de naivi? Nu era oare evident că aceste decizii erau greșite? Cum s-au putut lăsa să ajungă în prim plan?” Totuși, e atât de greu de gândit?
Turnul meu este destul de înalt. De fapt, este atât de înalt încât abia vâd împrejurimile. Fortăreața mea albă, simțul puternic al dreptății mă ajută să trec prin fiecare zi.
Scriptura ne spune că „Inima este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17:9). Când încerc să identific propriile-mi zone de vulnerabilitate, gropile mele, sunt oarecum orb, pentru că gravitez în jurul zonelor în care văd clar slăbiciunile mele:


-Sunt neliniștit
-Mă orientez în detaliu, dar nu văd imaginea de ansamblu
-Pot să fiu morocănos cu familia mea


Slăbiciunile mele miros urât, și le recunosc. Dar foarte rar mă uit în zonele unde, ca și creștin, sunt cel mai predispus să cedez.
O SLĂBICIUNE DUBLĂ
Cu câteva luni în urmă, am auzit un mesaj care mi-a inspirat o idee ca niciodată până acum. Probabil ați auzit de acel proverb chinezesc pe care l-a spus odată un pastor: „O putere nepăzită este o dublă slăbiciune.” Apoi a făcut niste paralele biblice la prezentul nostru: zona în care oamenii credeau că sunt cei mai tari, este exact zona în care au eșuat. Gândiți-vă puțin. Iată și câteva exemple:
-Cea mai mare calitate a lui Avram era ascultarea. Unde a eșuat? În ascultare (Geneza 12:13; 16:2)
-Cel mai mare atribut al lui Noe era disciplina. Unde a căzut? În disciplină (Geneza 9:21)
-Un mare atribut al lui Isaac era onestitatea (spunea mereu adevărul). Unde a căzut? În onestitate (Geneza 26:7)
-O mare calitate a lui Moise era blândețea. Unde a căzut? În blândețe(Numeri 20:10-12)
-O mare calitate a caracterului lui David era integritatea. Unde a căzut el?La integritate (2 Samuel 11:3-27)
-Un atribut important al lui Ilie a fost credința. Unde a cedat? În credință. (1 Împărați 19:3-13)
-Marea calitate a lui Ozia era ascultarea de Cuvantul Domnului. Unde a cedat? În ascultarea de Cuvantul lui Dumnezeu(2 Cronici 26:16-21)
-O mare caliatate a lui Petru era curajul. Unde a cedat? Exact, la curaj. (Luca 22:34-62)
Cazurile din Scriptură sunt destul de clare. Poți citi din nou primul paragraf al acestui articol unde am relatat niște exemple asemănătoare din lumea contemporană. Dar ce spuneți despre un exemplu istoric? Care este caracteristica definitorie a SUA? Libertatea. Ce urăsc teroriștii cel mai mult și își doresc să ne îngenuncheze pe toți? Libertatea. Dacă le punem toate la un loc, atunci se adeverește oarecum proverbul chinezesc: „O putere nepăzită este o dublă slăbiciune”

Pregătirea împotriva capcanelor

Dacă aceste lucruri sunt adevărate, atunci trebuie să ne punem întrebarea (ca femei, ca soții, ca mame, ca profesoare), este oare înțelept să ne punem întrebarea „Eu niciodată nu…?”
Șansele sunt destul de mari ca majoritatea oamenilor din aceste exemple timpurii s-au pus odată în situația „Eu niciodată”.
Când citesc Biblia, cu o pagină înainte de relatarea faptului că Petru s-a lepădat o dată, de două ori, de trei ori de Cristos, el proclamă foarte dedicat că va rămâne lângă Cristos mereu: „Doamne”, I-a zis Petru, „cu Tine sunt gata să merg chiar şi în temniţă şi la moarte.” (Luca 22:33). Și apoi, în mai puțin de o zi, îi este rușine să Îl recunoască pe Isus chiar în fața unei fetițe. Dacă Petru, „piatra”, a fost vulnerabil să eșueze chiar în punctul lui forte, ce crezi? Și eu pot păți la fel. Și tu la fel.
Așadar, în loc să ne uităm la slăbiciunile noastre, iar apoi să căutăm cea mai bună carte creștină sau blog, ca să ne ajute să trecem peste, o altă tactică ar trebui să adoptăm în lupta împotriva păcatului și a sinelui. deci, ca și femeie vorbind, care sunt câteva din punctele forte naturale ale noastre?
-Tendința de a relaționa
-Abilitatea de a face mai multe lucruri
-Dorința înnăscută de a hrăni pe alții
-Dragostea de mamă protectivă pentru copiii noștri
-Dorința de a fi plăcute soților sau viitorilor soți
Dacă vă uitați peste această listă scurtă, ne putem da seama că imediat putem să eșuam în oricare din aceste puncte forte, care ne pot duce la distrugere personală:


-Când capacitatea noastră de a relaționa invită intimitatea acolo unde nu își are locul;
-Atunci când facem tot felul de lucruri pentru a da atenție nedivizată soțului sau celorlalți membri ai familiei;
-Atunci când dorința de a hrăni devine doar o chestiune de a mulțumi pe alții;
-Atunci când devii prea protectivă cu copiii și îi „ajuți” să fie incapabili să aibă grijă de ei;
-Când dorința de a arăta bine pentru soț sau viitor soț devine o obsesie a frumuseții, cu tulburări în alimentația zilnică


Sunt caracteristici pe care ni le-a dat Dumnezeu și sunt minunate, dar deasemenea ne jucăm și cu focul. Pe cât de repede ne obișnuim cu căldura lui plăcută, tot așa de repede poate deveni mistuitor.
La un nivel individual, este greu oarecum să ne dăm seama care este punctul nostru forte. Așa că m-am dus la soțul meu ziua următoare și l-am întrebat: „Care crezi tu că este zona mea unde sunt mai puternică?” După o pauză lungă (chiar puțin cam lungă pentru confortul meu, sincer) a spus: „Probabil capacitatea de a comunica sau dorința de a face ce este corect.”Amândouă lucruri bune, corect? Dar amândouă sunt lucruri unde trebuie să exersez.
Trebuie să conștientizez că, cuvintele mele pot să dărâme la fel cum pot să încurajeze. Trebuie să fiu sigură că dorința mea de a face ce este corect din punctul meu de vedere, nu se face pe costul înțelepciunii soțului meu. Aceste aspecte sunt oarecum de nebăgat în seamă, dar nu ar trebui să le ignorăm.


ATENȚIE LA „CURENTUL SUBTERAN”
Oswald Chambers sumariza un articol în felul următor:
„Suntem îndreptățiți să spunem: Nu este neapărat necesar ca atunci când trec printr-o criză a vieții mele, trebuie să mă întorc acum la lucrurile lumești.” Nu încercați să preziceți unde și când vine tentația; acesta poate să fie un mare pericol. Aceste tentații, poate că nu sunt atât de puternice și dominante, dar sunt acolo. Și dacă nu ești atent, te pot năpădi imediat.
Ai rămas credincios lui Dumnezeu chiar dacă au fost încercări mari peste tine – acum fii atent la „curentul subteran”. Nu îți examina interiorul tău, așteaptă cu nerăbdare, dar fii mereu alert; Ține-ți memoria ascuțită înaintea lui Dumnezeu. O putere nepăzită este cu adevărat o dublă slăbiciune, pentru că acolo unde este mai puțin posibil, tentațiile vor rupe punctele forte. Multe personaje biblice au avut probleme cu punctele lor forte, niciodată cu cele slabe.
Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu prin credinţă pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi!” – 1 Petru 1:5
Niciodată să nu spui niciodată dragul meu. Fi atent, dar nu îți fie teamă. Fi înarmat, stai alert.
Tu ce crezi? Care crezi că este punctul tău forte și cum poate fi folosit în detrimentul tău? Ce pot spune alții despre tine? Întreabă pe cineva azi și fă ca lucrul acesta să conteze.

Sursa articol: http://www.charismanews.com/opinion/59363-this-dangerous-attitude-could-lead-to-your-downfall

Traducerea: Mihai Lupu

 

 

 

 

2 gânduri despre „Tu poți fi recuperat!!??

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: