FENOMENUL TRUMP, NECESAR PENTRU O TREZIRE REALĂ A BISERICII CONTEMPORANE!!

attachment-1

Nu am de gând să scriu despre persoana Trump. Am făcut-o într-un alt articol. Doresc însă să scot în evidenţă FENOMENUL TRUMP, care are un impact la scară globală, rar întâlnit.

Când eu am sosit în SUA, cu 33 de ani în urmă, America arăta ca o ţară creştină şi era o plăcere să locuieşti aici, mai ales după 26 de ani de comunism. Ei bine, odată cu alegerea lui Bill Clinton ca preşedinte, lucrurile au luat o direcţie greşită (legalizarea avorturilor, scoaterea din şcoli a orelor de religie, acceptarea homosexualilor, etc.).

A venit apoi la Casa Albă, George Bush (fiul) care a încercat să mai schimbe şi să aducă lucrurile la normal, dar din cauza războaielor din acea perioadă şi faptul că făcea parte din sistem, nu a reuşit să facă mare lucru.

Bineînţeles că după plecarea lui şi instalarea lui Obama la Casa Albă, lucrurile au degenerat într-un ritm galopant şi de data aceasta într-o direcţie cât se poate de greşită pentru o ţară creştină şi liberă, aşa cum este America. Noi cei care am emigrat aici din fostele ţări comuniste, ne uităm neputincioşi cum această ţară merge cu paşi grăbiţi spre socialism (comunism).

Eram tot mai trist fiindcă mi-am riscat viaţa pentru a scăpa de comunism, iar acum m-a ajuns din urmă. În fuga mea din calea comunismului, am riscat să trec înot Dunărea, spre Iugoslavia, cu toate că înotul nu este sportul meu preferat, nici măcar să-l privesc la alţii, dar cu atât mai mult să-l practic. Mă gândeam acum, fiind într-o ţară înconjurată de oceane, cum o să mai pot scăpa de acest regim care ne conduce spre comunism??

Dar să revin la FENOMENUL TRUMP.

La aceste alegeri care tocmai ce au trecut, era evident faptul că aveam de ales între Hillary Clinton, care ducea ţara complet spre comunism şi Donald Trump, pe care la început nu prea l-am luat în serios. Un fel de Gigi Becali al României. Şansele ca Trump să câştige erau aproape nule. Aici intervine primul element al fenomenului Trump.

În America, este clar că există clasa de mijloc, formată din oameni muncitori, oameni de familie şi nu puţini dintre ei, creştini. Cu alte cuvinte, clasa de mijloc a Americii, care s-au cam resemnat la ultimele alegeri şi nu mai aveau încredere în politicieni. Situaţia acestor oameni din care fac şi eu parte, se aseamănă situaţiei poporului Israel care stătea în faţa Mării Roşii, uitându-se cum „egiptenii înarmaţi până în dinţi se apropiau de ei în grabă” iar în faţă le stăteau apele adânci ale Mării Roşii. Situaţia era disperată şi fără nici o ieşire la prima vedere.

Ei bine, noi ne uitam complet descurajaţi la Hillary Clinton cum are toate şansele să ajungă la Casa Albă, iar acest lucru ar fi însemnat finalul Americii, fără nici o exagerare. De partea cealaltă, ne uitam la Donald Trump, precum poporul la Marea Roşie care era de netrecut. Această situaţie imposibilă din punct de vedere omenesc, ne-a provocat şi pe noi creştinii din America la post şi rugăciune către Dumnezeu. Dumnezeu a văzut disperarea noastră şi dorinţa noastră sinceră pentru libertatea religioasă şi restabilirea drepturilor creştinilor în America, care în ultimul timp s-au cam pierdut.

Desigur, rămâne însă să vedem ce va face acest om care a promis atât de mult. Totuşi, atât Americii şi de ce nu, lumii întregi, Dumnezeu ne-a mai acordat un timp de libertate religioasă, lucru care trebuie să ne responsabilizeze şi să ne facă adevăraţi slujitori în faţa lui Dumnezeu şi pentru Împărăţia Lui!

Dar să revin mai aproape de noi. Biserica contemporană. Ce putem învăţa din acest fenomen TRUMP!?

Un lucru este cert:aproape toate bisericile au în conducerea lor oameni asemenea politicienilor, iar totul funcţionează în biserică, precum guvernele. Totul trebuie să fie Politically Correct. Iar acest stil de conducere, a adus bisericile în pragul falimentului din punct de vedere spiritual.

Liderii s-au unit cu oameni fireşti, fiindcă au nevoie de banii lor, iar aceştia conduc bisericile noastre care arată mai mult a firme comerciale, decât a biserici în care Duhul lui Dumnezeu se manifestă. Iar dacă cineva din biserică are curajul să avertizeze despre situaţia jalnică în care a ajuns biserica, este automat eliminat şi i se pune eticheta de scandalagiu, nu că nu ar fi şi astfel de oameni prin biserici, dar liderii ar trebui să facă diferenţa dintre un scandalagiu şi unul pe care îl doare pentru biserică!?

După câteva astfel de situaţii, cine mai are chef să zică ceva? Şi astfel s-a instaurat în cele mai multe biserici, o linişte de mormânt. Totul pare de afară bine şi frumos, iar în realitate, bisericile sunt într-o stare jalnică spiritual. Cu ce ne încălzesc oare marile catedrale construite de cei mai mulţi, când înăuntru este tot mai rece şi pustiu, iar în cele mai multe situaţii, totul a devenit o formă de evlavie, fără nici o putere a Duhului Sfânt?

Scriu cu durere în suflet despre aceste realităţi. Ştiu că nu sunt Politically Correct şi nici nu doresc acest lucru fiindcă situaţia bisericilor este disperată. Dar cei  mai mulţi lideri, devenind foarte fireşti, nici nu mai au lumina necesară să vadă acest lucru.

Ce-i de făcut totuşi??

Sper ca FENOMENUL TRUMP să fie o inspiraţie şi să fie preluat de membrii bisericilor noastre. Dacă în fiecare biserică sunt un număr suficient de creştini care sunt în punctul disperării în ce priveşte starea jalnică a bisericii lor şi care nu vor mai sta nepăsători, ci vor interveni în post şi rugăciune pentru o schimbare majoră în biserica lor, eu sunt convins că Dumnezeu va interveni şi va aduce schimbare şi trezire, atât de necesare. Dar, dacă cu toţii, de dragul aşa-zisei păci, continuăm să fim de acord cu toate lucrurile nebiblice din biserică, nu se va întâmpla nimic, iar mai apoi să nu ne mirăm că bisericile noastre nu mai au nici un impact sau relevanţă pentru cei din jur.

Nu ştiu de ce Dumnezeu a decis să-l folosească pe Trump, dar ştiu bazat pe Cuvântul Biblic, că un fir de păr nu cade din capul nostru fără ştirea Lui. Cum aş putea crede că Dumnezeu nu a avut ultimul cuvânt, în acest caz în care este vorba de un lider cu impact mondial? El foloseşte pe cine vrea El.

Dacă eşti disperat şi îndurerat de starea bisericii tale, pune-te sincer la dispoziţia lui Dumnezeu. Uneşte-te cu oameni de bine din biserica Ta, în post şi rugăciune, iar dacă acest lucru îl faci din dragoste şi dorinţa de a-L aduce pe Duhul Sfânt înapoi în biserică, fii sigur că Dumnezeu îţi va da izbândă. Este un mare preţ de plătit pentru acest lucru. Lumea nu te va lăuda, dar nimic nu este prea mult atunci când este vorba de un lucru atât de valoros, precum trezirea bisericilor lui Cristos, la o pocăinţă şi trăire adevărate, pentru Dumnezeu şi Împărăţia Lui.

Din dragoste pentru Împăratul şi Împărăţia Lui,

mike olari

8 gânduri despre „FENOMENUL TRUMP, NECESAR PENTRU O TREZIRE REALĂ A BISERICII CONTEMPORANE!!

 1. ,,Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni.” (Mat.5:13)..Speram ca sarea inca mai poate avea puterea divina a Duhului pocaintei si a credintei…puterea regeneratoare a societatii ,caci fenomenul Trump va fi ecoul trezirii bisericii..Doamne ajuta !…

  Apreciază

 2. 1. Altarele Tale Doamne,
  Altarele Tale Doamne sunt daramate,
  Poporu-I rob, si jertfele sunt curmate,
  Portile sunt arse toate
  Zidurile-s daramate
  /: Si tot ce au zis prooroci
  Astazi e realitate… :/

  R: Caut un om, un om in intreaga tara
  Sa iasa noaptea si sa se-nchine-afara
  Sa ii vorbesc ca lui Avraam, prima oara,
  Si voia mea sa nu i se para o povara…

  2. Trezeste-Ti o Doamne, poporul
  Trezeste-l si aduti aminte
  Ca-n Templu Tau, slujbele erau sfinte
  Nu mai avem bucuria, nu mai vedem vesnicia
  Opreste-Ti o Doamne mania,
  Salveaza Tu Omenirea
  Opreste-Ti o Doamne mania,
  Trezeste-ne Tu AZI gandirea

  3. Vrem sa-ti urmam azi chemarea,
  Vrem sa iesim si sa ne-nchinam
  Si din Sion, pana la TRUMP
  Tu sa ne faci pe toti frati
  Intareste-ne tu azi chemarea
  Continua-ti Tu azi lucrarea
  /: Si Vocea Ta blanda si sfanta
  Sa faca din nou azi chemarea… :/

  MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA TE-A GASIT BROTHER MIKE OLARI.

  STRAJERUL

  Apreciază

 3. Asta e si credinta mea ca Dumnezeu a mai dat o sansa bisericii, care intradevar este intro stare jalnica, acum totul depinde de cum va trata biserica aceasta sansa . Pot fi patru ani in care biserica si tara sa fie vindecate , sau alti patru ani pierduti in diferite dispute .

  Apreciază

 4. Dragul me frate Olari, – Sincer imi esti drag. Ma gandesc la ultima noastra conversatie prin care mi-ai castigat respectul si admiratia. Gestul tau a fost admirat de Insusi DUMNEZEU.

  Vizavi de fenomenul TRUMP, personal am avut marea onoare de a fi cercetat de Dumnezeu inca din August 2015, ocazie cu care Dumnezeu mi-a dezvaluit prin incredintare parte din planul Lui cu privire la acest OM. Bine inteles ca odata intelegand planul lui Dumnezeu cu privire la (DJT) Donald J TRUMP, DUMNEZEU ma facut sa inteleg ca trebuie sa sustin acest om, sa privesc spre DJT si cand imi va deschide usa sa intru pe ea si sa-l sustin cu tot ceea ce a pus EL, Dumnezeu in mine. Asa am inteles, asa am facut si asa s-a intimplat. Dupa incredintarea personala data de Dumnezeu, l-am declarat public pe DJT ca va fi viitorul Presedinte al USA, l-am declarat prieten, frate, etc, lucruri pe care ulterior le-am vazut pe toate materializandu-se.

  Mike ai punctat excelent problema Bisericilor crestine. Acum daca accepti sa fii „”Omul”” pe care-l cauta Dumnezeu, v-a trebuii sa faci cativa pasi in fata, sa strigi desteptarea si sa vedem cati pastori si strajeri vor iesii la APEL.

  As fi curios cati dintre pastorii bisericilor crestine penticostale din Diaspora si Romania si-ar dorii o reala trezire spirituala. Trezirea intarzie din cauza (,,,) si noi toti o stim, dar putini avem curajul sa o spunem si sa facem pasul in fata prin incredintare.

  Anul viitor daca Dumnezeu va ingaduii trebuie sa vizitez Casa Alba si TRUMP TOWER, ocazie cu care voi dorii sa te vad si felicit in persoana, dar pana atunci hai sa stam la indeana Celui care conduce universul si lumea noastra, Dumnezeu.

  May God Bless You And All Our Brothers and Sisters Including Trump And His Family.

  STRAJERUL

  Apreciază

 5. În toate sistemele politico-economico-religioase mondiale primeaza o stare de,duplicitate,fatarnicie,ipocrizie fara precedent în istoria omenirii,iar IUBIREA AUTENTICA NECONDITIONATA SACRIFICATOARE este rastignita,cenzurata,scoasa din ecuatia existentei cotidiene de catre acest sistem al „omului faradelegii” (Antichrist),care a corupt constiintele liderilor cu ajutorul dumnezeului acestui veac „Mamona”!
  Fiti binecuvântati si luminati .

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: