Religiile – obstacolul trezirii spirituale în biserica contemporană ?!

screenshots_2016-10-22-08-17-15

Nu cred ca mai este cineva printre creştinii activi şi implicaţi în lucrarea lui Dumnezeu, care să nu realizeze faptul că biserica creştină contemporană are o disperată nevoie de o adevărată trezire spirituală!

În ultimii ani, la fel ca mulţi alţii, şi eu sunt preocupat în a vedea o trezire spirituală reală în mijlocul bisericilor creştine. Este adevărat că, din când în când, asistăm la câte o „mişcare” temporară care seamănă puţin cu ceea ce credem noi că ar trebui să se numească trezire spirituală, dar fără mare impact şi cu durată scurtă. Ei bine, studiind de aproape situaţia, cred că am reuşit să depistez mai multe motive şi obstacole care stau în faţa unei treziri spirituale reale. Dar cel mai mare şi aproape imposibil de trecut, îl consider lipsa unei sincere şi autentice „LEPĂDĂRI DE SINE”.

Matei 16:24 – Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.”

Multe religii nici nu ştiu ce înseamnă acest lucru, dar mai ales să-l pună în practică… Faptul că sunt multe religii nu este neapărat un lucru rău. Ce este rău, este faptul că fiecare religie crede că a atins apogeul cunoaşterii Împărăţiei lui Dumnezeu şi spun ei că sunt singurii care deţin adevărul absolut despre Dumnezeu şi Împărăţia Lui. Apoi, nu numai că aceste religii cred că deţin adevărul absolut, dar fac o mândrie din asta şi tot timpul au ceva de spus rău despre ceilalţi. Această mândrie aşa-zisă spirituală, s-a perpetuat şi adâncit din generaţie în generaţie, în aşa măsură că astăzi este imposibil să mai convingi aceste religii că nu ei sunt cei care merg bine şi drept. Nici nu vorbesc aici despre religiile păgâne, unde lucrurile sunt foarte clare, ci vorbesc de religia creştină cu toate ramurile ei. Fiecare dintre aceste religii creştine după ce au ajuns pe muntele lor, şi-au făcut şi garduri; unele mai înalte ca altele. Şi de acolo, plini de mândrie că religia lor e cea adevărată, strigă spre celelalte religii să vină la ei, fiindcă cu siguranţă ei au descoperit adevărul absolut.

Fiecare încearcă să aducă anumite argumente, de ce religia lor este mai bună! Unii, fiindcă religia lor e cea mai veche, alţii că a lor este mai bună pentru că au predicatori mai bine pregătiţi, apoi alţii spun că a lor este cea mai bună fiindcă ei sunt singurii care ţin Sabatul în ziua corectă; apoi unii de laudă cu deţinerea secretului lucrării Duhului Sfânt şi exemplele pot continua…

Toate aceste argumente ar putea fi luate în calcul dacă ar fi puse la locul lor şi ar mai fi multe altele pe lângă ele, care ar dovedi „LEPĂDAREA DE SINE” şi dragostea pentru ceilalţi, lucrul cu care începe o religie creştină într-un mod corect şi după sfatul Domnului Isus. Dar din păcate, lucrurile nu stau deloc aşa. Adevărata religie este prezentată personal de către Domnul Isus în Matei 5:6 – „Predica de pe munte”  unde Isus transmite şi arată exact ce înseamnă o religie creştină adevărată şi care se bazează pe o dragoste AGAPE şi pe o trăire frumoasă atât cu cei din jurul nostru, cât şi faţă de Dumnezeu.

Dacă religiile noastre de astăzi s-ar compara cu ceea ce Isus prezenta în predica Lui faimoasă de pe munte, şi nu cu oameni sau păreri din jurul lor, fiecare ar ajunge la concluzia că o reală lepădare de sine, dar şi de mândrie, cu privire la religia lui, este mai mult decât necesară pentru a produce o trezire spirituală de proporţii. Fiecare religie şi-a făcut o mândrie din câteva reguli pe care le ţine cu sfinţenie şi care îi face puţini diferiţi de celelalte religii si astfel cred că sunt „preferaţii” lui Dumnezeu şi se uită de sus în jos la ceilalţi.

„Muntele standard” cu care trebuie să ne comparăm pentru a vedea dacă muntele pe care am stabilit reşedinţa religiei noastre este muntele adevărat, se află în Matei 5:6, unde Isus a predicat şi a lăsat ca exemplu de urmat şi termen de comparaţie. Aşadar, toţi munţii religiilor noastre pe care poposim acum, sunt nişte munţi limitaţi, care ar trebui să fie înlocuiţi cu muntele Fericirilor, unde Isus continuă să aştepte după toate religiile deţinute de noi, pentru a putea declanşa o reală trezire spirituală atât de necesară.

Categoric, cel mai important pas făcut în direcţia unei treziri spirituale reale, este „LEPĂDAREA DE SINE” – renunţarea la regulile religiei noastre şi studiind regulile lui Dumnezeu (Biblia), dar în mod deosebit, Predica de pe munte, pe care unii au numit-o -cred eu pe bună dreptate – „CONSTITUŢIA ÎMPĂRĂŢIEI”!

Domnul să dea lumina Lui, tuturor liderilor, pentru a putea fii deschişi la ce vrea EL, nu îndoctrinaţi într-un sistem religios care aduce aşa multe deservicii împărăţiei lui Dumnezeu şi care a devenit un adevărat obstacol în declanşarea TREZIRII SPIRITUALE în biserica contemporană.

Cu dragoste pentru Împăratul,

mike olari

12 gânduri despre „Religiile – obstacolul trezirii spirituale în biserica contemporană ?!

 1. „Te sadisem ca o vie minunata si de cel mai bun soi. Cum te-ai schimbat si te-ai prefacut într-o coarda de vita salbatica ?! Chiar daca te-ai spala cu silitra,chiar daca ai da cu multa soda,nelegiuirea ta tot ar ramânea scrisa înaintea Mea,zice Domnul Dumnezeu . Cum poti sa zici:”Nu m-am spurcat si nu m-am dus dupa baali?” Priveste-ti urma pasilor în vale si vezi ce ai facut,dromadera iute la mers si care bati drumurile si le încrucisezei !… (Ieremia 2:21-23…)

  Apreciază

 2. Printre putinele lucruri bune pe care le-a realizat Ceausescu N. a fost si demolarea templelor idolatre asazisele biserici,indiferent de confesiunile acestora,cladiri care,din toate timpurile au produs si produc multi antihristi,legalisti,fanatici,ipocriti,ce au cautat dintotdeauna,si cauta sa se înalte cât mai sus pe spinarea ‘turmelor’ credule,îndobitocite,necunoscatoare de ADEVARUL ABSOLUT ELIBERATOR ,*HRISTOS*…Biserica suntem noi,trupurile noastre sunt Templul Duhului Sfânt,daca Duhul Sfânt,Lumina Lui Hristos,lumineaza în noi,in acest veac pacatos.

  „Cercetati Scripturile,pentru ca socotiti ca în ele aveti viata vesnica,dar tocmai ele marturisesc despre Mine.
  Si nu vreti sa veniti la Mine ca sa aveti viata !
  Eu nu umblu dupa slava care vine de la oameni.
  Dar stiu ca n-aveti în voi dragoste de Dumnezeu.
  Eu am venit în Numele Tatalui Meu,si nu Ma primiti; daca va veni un altul,în numele lui însusi,pe acela îl veti primi.
  Cum puteti crede voi,care umblati dupa slava pe care v-o dati unii altora si nu cautati slava care vine de la singurul Dumnezeu ?…”(Ioan 5:39-44)
  Fiti binecuvântati.

  Apreciază

  1. Iosif, cea ce spui tu cu privire la: „demolarea templelor idolatre asazisele biserici,indiferent de confesiunile acestora,cladiri care,din toate timpurile au produs si produc multi antihristi,legalisti,fanatici,ipocriti,ce au cautat dintotdeauna,si cauta sa se înalte cât mai sus pe spinarea ‘turmelor’ credule,îndobitocite,necunoscatoare de ADEVARUL ABSOLUT ELIBERATOR ,*HRISTOS*…”, este bine. Dar, întrebarea se pune:
   1. Crezi ca sunt multi oameni care cunosc ADEVARUL?
   2. Tu, ești in ADEVĂR?

   Apreciază

  1. Mulțumesc pentru răspuns.
   Pentru nr 2, ai dovezi? Ai mărturisirea de credință (a ta, sau a grupului, adunării din care faci parte), sau un mesaj undeva, un sit, o lucrare anume ce poate adeverii ceea ce ai spus?
   Sănătate!

   Apreciază

   1. @adevaratul crestin.
    Daca ai fi un „adevarat” copil a lui Dumnezeu,nu mi-ai cere astfel de justificari !
    Este scris: „Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau.”
    S-auzim numai de bine !

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: