VINDECAREA INIMII ZDROBITE

VINDECAREA INIMII ZDROBITE

„(El) tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită” (Psalmul 147:3)
Una dintre cele mai mişcătoare scene din Scriptură este când Domnul Isus plânge lângă mormântul lui Lazăr. Nu că El era lipsit de putere ca să schimbe situaţia, ceea ce a şi făcut, ci El a simpatizat cu noi în vremurile noastre de pierdere. „(El) tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită, şi le leagă rănile”. Dumnezeu nu ne-a promis să ne protejeze de durere şi de pierdere, ci să ne scoată cu bine din ele. Poate aceste sugestii te vor ajuta: 1) Nu te izola. Lărgește-ți „familia”. Mai bine un vecin aproape decât un frate departe” (Proverbe 27:10). Dacă familia ta nu este aproape, apelează la oameni grijulii care îţi sunt aproape. Ca parte a grupului, descoperi că nu ești singur, că jalea nu este o boală sau o slăbiciune şi că împărtăşirea aduce vindecare.
2) Nu nega pierderea suferită „Pomenirea celui neprihănit este binecuvântată” (Proverbe 10:7). Când ești înconjurat de prieteni nu ezita să discuţi despre pierderea ta. Când faci asta, le spui că e bine ca si ei să împărtăşească despre amintirile lor. O povară împărtăşită este o povară uşurată.
3) Nu încerca să faci totul. „Plânsul îşi are vremea lui” (Eclesiastul 3:4). Deoarece durerea te secătuiește, vei avea nevoie de mai multă odihna decât de obicei. Deci în timp ce abilitatea ta de funcţionare este redusă, lasă-i pe alţii să te ajute la lucrurile zilnice, cum ar fi la gătit, la curăţenie şi la cumpărături, până ce te vei simţi mai bine
4)
Nu-ti neglija nevoile legitime. Respectă-ţi trupul şi nevoile lui (băutură, hrană, exerciţiu, odihnă) pentru a putea rămâne concentrat şi pentru a stabili limite sănătoase. Nimeni nu știe cum te simţi mai bine decât tine, aşa că acordă-ţi permisiunea de a spune „nu, mulţumesc” sau „altădată” fără să te simţi vinovat.

FamToFam

%d blogeri au apreciat: