CRIMINALI ÎMBLÂNZIȚI!

Nu știu cât de mulți oameni își doresc astăzi să se mai implice în a ajuta pe semenii lor căzuți să își găsească din nou echilibrul și astfel să o poată lua de la capăt, trăind o viața normală. Am scris că nu știu; dar, de fapt, nucriminali-imbalnziti cred că ar fi foarte mulți oameni în România anului 2017 care să fie gata să renunțe la ceva ce este a lor pentru un pușcăriaș, pentru un om care a greșit. Și totuși se găsesc oameni a căror inimă și viziune depășesc tiparele normale și astfel se implică pe diferite căi în ajutorarea celor pe care marea majoritate a societății îi ignoră.

Cu ceva timp în urmă, am avut prilejul să ascult o întâmplare reală petrecută în Statele Unite ale Americii. M-am întristat dar am și zâmbit și m-am bucurat în același timp. Despre ce este vorba?

Un renumit doctor psihiatru de origine română, care lucrează într-una dintre cele mai mari și mai dure pușcării din America, a povestit cum, aflându-se la locul de muncă, era oarecum copleșit de diversitatea și complexitatea cazurilor de violență cu care se confrunta la locul de muncă. În acea închisoare domina o bandă de bikery, foști motocicliști. Săvârșind diferite fapte grave, majoritatea au fost condamnați la închisoare pe viață (acestora li se spune „viețași”, adică condamnați pe viață). Condamnații pe viață nu mai au nimic de pierdut, fiind cei mai periculoși deținuți, indiferent de țara de unde provin. Știind că nu vor mai fi vreodată liberi, încearcă să-și facă viața după gratii cât mai plăcută pentru ei, dorind să-și impună propria voință, de cele mai multe ori, prin violență. Condamnații pe viață din această pușcărie americană nu făceau excepție, ei făcând viața gardienilor și a altor deținuți un adevărat calvar.

În acele momente dificile, când conducerea penitenciarului … citeşte continuarea articolului

Un gând despre „CRIMINALI ÎMBLÂNZIȚI!

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: