Floriile sau INTRAREA LUI ISUS ÎN IERUSALIM

Iisus-Hristos-si-Floriile

Intrarea lui Isus în Ierusalim a fost una dintre cele mai mari provocări pentru poporul lui Israel. În primul rând, oameni de bine, cu respect pentru Dumnezeu, au fost atât de entuziasmaţi în acele clipe, încât au început să facă gesturi ieşite din comun: îşi aruncau hainele pe drum în faţa lui Isus, rupeau crengi din pomi şi alte gesturi, unele chiar copilăreşti, fiindcă erau fericiţi de întâmpinarea şi primirea unui musafir special.

Asta făceau cei ce realizau cine este de fapt Isus şi câştigul imens de a-L avea pe Isus cu ei. Totuşi, acolo în Ierusalim, era o a doua categorie de oameni, oameni fireşti, car nu numai că nu erau bucuroşi de vizita lui Isus, ci chiar erau deranjaţi, fiindcă Isus le strica afacerile, iar profitul material avea mult de suferit. Acolo în Templu, unde trebuia să aibe loc numai lucruri sfinte, erau stăpâni oamenii fireşti, dornici de îmbogăţire pământească, fără a ţine cont de lucrurile cu un impact etern.

Transpunând acest eveniment la zilele noastre, putem observa acelaşi lucru. Sunt oameni fireşti care atunci când sunt vizitaţi de Isus, sunt deranjaţi şi nu-L pot accepta, ffindcă acest lucru ar însemna pierderi pe plan pământesc.

Când Isus vine în viaţa cuiva, El vine să facă ordine. Celor ce fură sau înşală, le cere să renunţe la acest lucru, iar asta ar însemna pentru mulţi, o pierdere imensă pe plan pământesc. Sau celor care urăsc, le cere să ierte şi să iubească. Aici ar avea de suferit orgoliul şi mândria, alt lucru ce ar cere schimbare, lucru deloc uşor… Şi lista ar putea continua.

De aceea, mulţi oameni sunt deranjaţi când inima lor este cercetată de Isus şi astfel nu-L acceptă, fiindcă asta ar însemna să renunţe la ei şi trebuie să îşi schimbe complet viaţa, iar toată această renunţare, implică şi multe pierderi financiare şi nu numai.

Dar este şi cealaltă categorie de oameni, care atunci când sunt vizitaţi de Isus, ştiu să dea valoare acestei vizite speciale şi se bucură din plin şi precum cei ce la intrarea lui Isus în Ierusalim, care îşi aruncau hainele pe drum în faţa lui Isus, sunt gata să renunţe la tot ce au, numai să rămână Isus la ei. Aceşti oameni, înţeleg diferenţa dintre lucrurile fireşti şi plăcerile pământeşti de o clipă şi bucuria eternă împreună cu Regele Isus.

Te-aş provoca să răspunzi la următoarea întrebare:

Vizita lui Isus în viaţa ta este o bucurie imensă care te provoacă la pocăinţă adevărată, sau este un deranj care îţi încurcă viaţa şi afacerile tale şi astfel preferi să-L respingi?

Sper din toată inima ca în astfel de situaţii să faci alegerea bună, pentru a beneficia de răsplata eternă, cu riscul de a pierde totul ce este pământesc.

Cu dragoste în slujba Împăratului,

Mike Olari

%d blogeri au apreciat: