Nu teme, crede numai!

De vreo câteva săptămâni, am un coleg nou aici la locul de muncă. Este un bărbat trecut de 50 ani, dar care nu își arată vârsta. Îi place sportul iar zilnic facem împreună cel puțin un antrenament de forță.Ghita-Ignat

Nu a trecut mult timp de când am început să muncim și să ne antrenăm împreună, până să legăm o prietenie frumoasă. Zilele trecute, i-am zis: „Trebuie să îți fac cunoștință cu un bun Prieten de-al meu”. El a rămas surprins pentru că aici ne cunoaștem toți unii pe alții la un loc. S-a uitat la mine și mi-a zis: „E vorba de Gigi sau de Vladimir?”. I-am spus că nu; este vorba despre Iisus Hristos!

A zâmbit, a lăsat ușor privirea în jos apoi s-a uitat din nou la mine și a zis: „Știam că va veni și acest moment”. Am fost surprins de aceste cuvinte și l-am întrebat cum de știa că într-o zi îi voi spune de Cel care a murit pentru mine, care a pătimit și a suferit pentru a mă mântui. Pe un ton serios, mi-a răspuns: „Ghiță, sunt aici de aproape un an și jumătate. De cel puțin un an de zile sunt foarte atent la voi, la grupul acesta care vă întâlniți și cântați, vă rugați și citiți din Biblie.

La început am fost suspicios, crezând că faceți ceva de fațadă, doar pentru a fi văzuți că sunteți băieți buni. Apoi, am observat că este mai mult de atât; că între voi este o legătură aparte, că vă respectați între voi și îi respectați și pe ceilalți; că nu vorbiți obscen și că aveți întotdeauna o vorbă bună pentru oricine.    

La fel ca și mulți alți deținuți, am zis că este ceva doar de suprafață și că se va schimba cu timpul, dar iată că sunt deja un an de zile de când sunt foarte atent la voi și sunteți aceiași. Eu înțeleg că voi luați Biblia în serios, dar trebuie să fie mai mult decât atât; trebuie să fie ceva care vă ține uniți, care produce această unitate în mijlocul vostru”.

– „Ai dreptate, omule” i-am zis. „Acel Cineva despre care tu întrebi este chiar Cel despre care am început să-ți vorbesc, Iisus Hristos”.

– „Așadar, cel mai bun prieten al tău”, răspunse colegul meu.

– „Mai mult decât un Prieten; îmi este Frate și sprijin; îmi este Cel mai aproape în orice moment. Vorbesc cu El zilnic și să îți mai spun ceva: El nu are program de 8 ore pe zi, după care nu Îl mai găsești. El este prezent în viața mea 24/7, șapte zile pe săptămână. Nu-i minunat?”

Ochii colegului meu s-au umezit în lacrimi:

– „Vreau Ghiță să cred și eu. Îmi doresc atât de mult să cred așa cum o faceți voi. Am nevoie de Dumnezeu. Sunt convins de asta, însă nu pot! Nu pot să accept unele lucruri. Am fost educat în regimul comunist, am citit atât de multă literatură al cărei scop era negarea existenței lui Dumnezeu încât acum sunt suspicios… continuare articol

%d blogeri au apreciat: