Sărbătorind învierea Domnului Iisus Hristos

L-am cunoscut pe fratele Termen Remus, un credincios din Dorohoi, acum un an și jumătate. El fiind unul dintre frații care vizitează constant Penitenciarul Botoșani, aducându-ne de fiecare dată vestea bună a împăcării cu Dumnezeu prin Fiul Său, Iisus Hristos.

Am o relație deosebită cu acest om, iar zilele trecute l-am rugat să scrie câteva cuvinte pentru blogul nostru cu privire la sărbătoarea care ne stă înainte.

Mesajul lui este profund și bine accentuat și sper să fie de folos câtor mai mulți!

Simt în fiecare an un amestec ciudat de sentimente atunci când vine Paștele. Amintiri din copilărie contrastează cu ce se întâmplă acum dar, undeva ascunse, lucrurile au rămas la fel. Nevoile mele au rămas aceleași. Mă simt pierdut în mulțimea de oameni care aleargă, planifică, cheltuiesc, își Termen Remuscosmetizează adevăratele trăiri. Dar eu, în realitate nu am certitudini, ce va fi mâine, nu am curajul să intru în cămara gândurilor și a faptelor mele, să fac inventarul, să caut o rețetă pentru viața mea. Viața, ea, care îmi pare câteodată sigură și lungă, și plină de belșug, și care totuși m-a înfrânt de multe ori în cele mai nebănuite momente… când nu mă așteptam.

Deci, vine Paștele! Vine pentru că Dumnezeu, care mă știe încă din pântecele mamei mele, și cunoaște numărul zilelor mele pe pământ, a decis să-mi dea libertatea să hotărăsc ce fac cu viața mea. Și a trimis pe Domnul Iisus… și a venit în forma cea mai accesibilă pentru noi oamenii. Despre Domnul Iisus, mărturisește Scriptura că nu a venit să judece lumea ci a venit să ne dea posibilitatea să alegem. Când a venit Domnul Iisus, a venit Lumina în lume și am avut de ales să stăm în prezența Lui sau să aleg să rămân în întuneric. Mulți au ales întunericul… fiindcă fapte lor erau rele. Da, am și eu de ales, în aceste zile când se aud slujbe religioase, miroase a tămâie arsă, miroase a cozonaci, auzim de fapte bune făcute de mulți oameni credincioși. Am de ales când toate bisericile au ușile deschise…

Vremuri îmbelșugate, mâncăruri sofisticate biserici tot mai multe… interese diferite… dar eu vreau pace în inimă. Eu vreau să-L simt pe Dumnezeu în inima mea… continuare articol

%d blogeri au apreciat: