Iosif Ţon-Mesaj de Înviere

4532B130-4AA3-44E5-A93E-C722BA33A870Mulţumesc fratelui Ţon pentru frumosul mesaj trimis cu prilejul Învierii Mântuitorului Isus. Mi-a plăcut aşa de mult, că m-am gândit să-l împărtăşesc cu toţi prietenii de pe Facebook, cât şi cu cititorii blogului meu.

Sper să fiţi cu toţii binecuvântaţi de aceste adevăruri profunde, petrecute cu peste 2000 de ani în urmă, expuse atât de frumos de către fratele Iosif Ţon.

Hristos a Înviat!

Mike Olari 

Mesaj de înviere

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât L-a dat pe unicul Său Fiu–Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de bunătate şi de adevăr–

Prin întrupare, Fiul lui Dumnezeu a intrat în umanitate şi a cuprins în Sine toată umanitatea, aşa încât pe dealul Golgota noi toţi, toată omenirea, am fost răstigniţi împreună cu El, am murit înpreună cu El, am fost îngropaţi împreună cu El.

Măcar că eram morţi în greşelile şi în păcatele noastre, Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, ne-a adus la viaţă împreună cu Cristos. Dumnezeu ne-a înviat împreună cu Cristos şi ne-a făcut să şedem împreună cu El în locurile cereşti, fiindcă suntem în Cristos.

Căci noi suntem capodopera (în greacă „poema”) lui Dumnezeu si am fost plantaţi (încorporaţi) în Cristos în vederea unui nou fel de viaţă, caracterizat prin bunătate.

Notă explicativă: Fiul lui Dumnezeu S-a făcut una cu noi prin întrupare; această realitate a devenit a noastră când am crezut în El, (Romani 3:26) şi când am facut mărturia credinţei noastre prin botez (Romani 6:1-6).

Ce urmează?

Dacă, deci, aţi înviat împreună cu Cristos, să umblaţi după (să gândiţi, să urmăriţi) lucrurile de sus, unde Cristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la (preocupaţi-vă cu) lucrurile de sus, nu cu cele de pe pământ. Căci voi aţi murit şi viaţa voastră este ascunsă cu Cristos în Dumnezeu. Omul vostru cel vechi a murit şi a fost îngropat cu Cristos şi voi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care este în proces de înnoire după chipul lui Dumnezeu.

Noul fel de viaţă (chipul lui Dumnezeu în voi) descris pe larg:

Ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu (însuşiţi-vă, dezvoltaţi în caracterul vostru) o inimă plină de compasiune, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă (toleraţi-vă, acceptaţi- vă) unul pe altul şi dacă unul are motiv să se plângă de altul, iertaţi-vă cum v-a iertat Cristos pe voi. Dar mai presus de toate, echipaţi-vă cu dragostea, care este perfecţiunea în relaţii… Cuvântul (învăţătura) lui Cristos să locuiască din plin în voi, cu toată înţelepciunea (adică toată înţelepciunea voastră să fie informată şi dirijată de învăţătura lui Isus!).

În Vinerea Mare, pe Golgota, păcatele voastre au fost spălate, voi aţi fost împăcaţi cu Dumnezeu şi stăpânirea celui rău şi a duhurilor rele asupra voastră a fost anulată. Dar cel rău şi duhurile rele sunt lăsate să existe şi să încerce să vă înşele, dar nu mai au autoritate şi putere decât dacă voi ascultaţi de ele. De acum, proprietarul vostru este Isus. Dar voi decideţi dacă Îl ascultaţi pe El sau decideţi să ascultaţi de cel rău.

Unirea cu Cristos L-a adus pe Duhul lui Cristos (Duhul Sfânt) să locuiască în voi şi El a devenit Duhul minţii voastre. Şi Legea Duhului vieţii în Cristos ne-a eliberat de legea păcatului şi a morţii… Şi prin Duhul Sânt aveţi capacitatea şi puterea să nu mai ascultaţi de îndemnurile celui rău şi a duhurilor răutăţii. Calitatea de fii şi fiice ale lui Dumnezeu se vede din faptul că acum trăiţi călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu.

Dumnezeiasca Lui putere v-a dat tot ce vă trebuie pentru a putea trăi o viaţă după voia lui Dumnezeu. Când Dumnezeu v-a dat promisiunile Lui cele nespus de scumpe, de preţioase, adică pe Domnul Isus şi pe Duhul Sfânt, prin aceasta v-a făcut să fiţi parteneri cu natura divină. Dar aceste înzestrări divine vă obligă acum pe voi să vă daţi toate silinţele să dezvoltaţi în voi chipul lui Dumnezeu. Nu vă mai puteţi plânge că sunteţi slabi, deoarece puterea lui Dumnezeu este în voi prin Domnul Isus şi prin Duhul Sfânt.Vinerea Mare şi dimineaţa Învierii au produs şi introdus în omenire toate acesterealităţi divine.

Cristos a înviat! Bucuraţi-vă! Fie toate aceste adevăruri ale voastre personal!

(Cuvintele în italice le puteţi găsi în Ioan 3:16; Ioan 1:14; Efeseni 2: 1-11; Romani 3, Romani 6, Romani 8; Coloseni 3:1-16; 2 Petru 1:2-11)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: