Ursul Carpatin – Paștele după gratii!

Ne-am pregătit și noi aici la penitenciar pentru sărbătorile care stau să vină.

Sărbătorile pascale sunt un pic diferite aici în pușcărie, lipsiți de libertate deținuții încearcă pe cât posibil acolo în celulele lor să aducă puțin din ceea ce înseamnă atmosfera de sărbători.

Pastele-dupa-gratii

Astăzi e joia mare, e zi de cumpărături și e forfotă mare pe holurile secției de deținere chiar de la primele ore. Toți vorbesc despre marea sărbătoare care stă să vină și despre felul cum o vor sărbători. Se pregătesc listele de cumpărături, fiecare deținut își cumpără câte ceva bun acum de Paști, ceva care să le amintească de vremea când erau acasă cu cei dragi. Bineînțeles, cumpără cei câțiva care sunt căutați și au ceva bănuți în contul personal, ceilalți din păcate nu au cu ce își procura nici măcar strictul necesar.

Ce-i drept, în perioada sărbătorilor, fie Crăciun, fie Paști, până și inima deținuților se înmoaie, iar cei care au din belșug împart și cu cei care nu au deloc. De regulă nu se întâmplă așa, dar când este una dintre aceste sărbători care au legătură directă cu Mântuitorul Iisus Hristos inimile de piatră par să devină mai moi, iar unii deținuți care altădată nici nu voiau să audă de cei mai necăjiți acum își deschid larg inima. Am observat acest fenomen, dacă îi putem spune așa, și afară în lumea liberă, ce oare să-i facă pe oamenii care în mod normal se gândesc doar la ei însăși să împartă și cu alții în această perioadă?

Să fie oare „de vină” Dragostea care vine din Cer? Să fie oare jertfa Domnului Iisus de pe cruce motivul pentru care noi, oamenii egoiști de felul nostru, căutăm în această perioadă să ne îndreptăm privirile și asupra altora decât numai a noastră?

Eu zic că da! Că tot ce este bun în om este din Dumnezeu… continuare articol

%d blogeri au apreciat: