DE CE SUNT VINOVAȚI EVREII?

Probabil că nu aș fi scris niciodată un asemenea articol dacă nu aș fi găsit o oarecare urmă de dușmănie a unora dintre cei din neamul meu românesc împotriva evreilor. O dușmănie absolut gratuită, care a fost semănată de-a lungul multor generații. Unde aevrei început? Nu știu. Ceea ce știu însă, este că dacă stai de vorbă astăzi cu oameni din popor care au o educație peste medie în general, vei găsi păreri contra celor care au fost numiți ”jidani”. De ce? Încă nu știu, sper ca într-un sfârșit să aflu.

Crimele săvârșite împotriva acestui popor de-a lungul anilor sunt cunoscute și nu mai trebuie menționate. De la așa zisa „vină”, cum că ei ar fi adus și răspândit ciuma în Europa Evului Mediu până la o altă „vină”, și anume aceea de a fi născut într-un anumit popor, cu alte cuvinte „vina de a fi evreu” (o astfel de „vină” a fost folosită de naziști pentru a-i condamna la moarte), evreii s-au confruntat în cele două mii de ani de pribegie cu multă ură, dușmănie și dispreț din partea celorlalte popoare.

Or fi fost evreii, „cheie de biserică”? Nu cred. Mă gândesc că multe din acuzele aduse lor, în afară de cele total absurde, se prea poate ca unele să fie adevărate. Așadar, evreii ca popor au luat decizii greșite datorită unor lideri pe care i-au avut, decizii care au atras asupra lor, ura celorlalți. Dar, vreau să întreb: oare doar evreii au luat decizii greșite? Doar poporul evreu a făcut lucruri urâte? Nu există oare și la alte națiuni și popoare ale lumii anumite lucruri cu care să se mândrească sau de care să le fie rușine?

Cu siguranță, toate popoarele lumii au precum pădurea, „uscăturile lor”.  Dacă mă întrebi pe mine, despre persoana mea, îți pot spune (deși nu îmi place cum sună lucrul acesta) că sunt o uscătură a poporului meu. Lăsând la o parte cele câteva rezultate sportive la nivel internațional, sunt o uscătură datorită deciziilor greșite pe care le-am luat în trecut. Simplul fapt că scriu aceste rânduri dintr-un penitenciar vorbește de la sine despre cine am fost. Cu toate acestea, poți condamna între poporul român pentru greșelile care îmi aparțin? Poți pune în cârca unei națiuni deciziile greșite ale unora din acel neam?

Cred că poți, sigur că poți; dar, crede-mă… trebuie să fii plin de ură să faci asta. Dacă eu am fraudat conturile bancare ale unor oameni din alte țări, asta nu îți dă dreptul să arăți cu degetul către întreaga țară a cărei cetățean sunt. Țara mea are și a avut oameni de calibru internațional în toate domeniile. Nu poți confunda… continuare articol

%d blogeri au apreciat: