POEZIE: Fă-ți timp omule!

Am meditat de multe ori la capitolul 25 din Evanghelia după Matei și am găsit acolo câteva criterii clare după care Dumnezeu va judeca lumea. Este interesant cumFa-ti timp omule Mântuitorul Iisus Hristos se identifică nu cu cei bogați și nu cu cei influenți, nici cu cei puternici, ci cu cei flămânzi, cu cei însetați, cu cei fără casă, cu cel fără haine, cu cel bolnav și la urmă, spre surprinderea mea și cred că a multora, cu cei din pușcării.
„Atunci cei neprihăniți Îi vor răspunde: Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ți-am dat să mănâ
nci? sau fiindu-Ți sete și Ti-am dat de băut? Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit? sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în pușcărie și am venit pe la tine? Drept răspuns Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie mi le-ați făcut” Matei 25.

Acestea le-am găsit scrise în Sfânta Scriptură, nu am găsit însă scris cum că… dacă e țigan nu trebuie să-l ajuți, dacă e murdar să nu-l primești în casă sau dacă e certat cu legea să-l consideri precum mort. Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, ne dă o pildă extraordinară și în același timp în bunătatea Sa ne spune ce avem de făcut pentru a moșteni viața veșnică.
Mi-a pus Domnul pe inimă să scriu câteva strofe inspirându-mă din capitolul 25 din Matei, le-am scris aici în pușcărie unde împreună cu alți … continuare articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: