Secretul fericirii!

HAPPINESS-facebookS-au scris zeci, dacă nu chiar sute de cărţi, atât seculare cât şi religioase, despre subiectul „fericire”. Oamenii îşi doresc fericirea, iar pentru acest lucru, sunt gata să cheltuiască sume mari de bani şi nu numai, încercând să-şi găsească fericirea personală, dar şi a celor dragi. Se ţin tot felul de seminare cu tot felul de oameni bine pregătiţi în acest domeniu, dar cu toate eforturile depuse, se pare că fericirea este precum „Fata Morgana” – pe când s-o prinzi, a şi dispărut!

Şi totuşi, fericirea poate fi găsită şi trăită, aplicând un principiu biblic, enunţat de Isus, pe cât de simplu pe atât de neglijat: „MAI FERICE ESTE DE CEL CE DĂ, DECÂT DE CEL CE PRIMEŞTE.” (Faptele Apostolilor 20:35)

Oamenii intră în politică, ca membri în anumite partide fără a se gândi ce pot da pentru acel partid sau pentru a ajuta ţara, ci doar cu gândul de a primi, de a avea anumite beneficii. Cei mai mulţi politicieni nu au nici o ideologie, trec de la partid de stânga, la unul de dreapta, fără nici o ezitare. Singurul principiu fiind: „Cine dă mai mult??” 

Dar cu oamenii politici suntem deja obişnuiţi, ca să nu aibă principiic ci doar interese. Mai trist, este că acelaşi lucru se întâmplă şi în bisericile creştine. Auzi oameni comentând la predica păstorului şi la tot ce face el, până într-o zi când începi să-l vezi ba la o rugăciune, ba la anvonul bisericii, predicând şi dintr-o dată vezi că atitudinea acelui om, faţă de păstor, se schimbă, fără ca păstorul să fi făcut vreo schimbare, doar pentru simplul motiv că îi dă lui atenţie.

Să nu mai vorbim de căsătorie, unde mulţi îşi caută fericirea şi merg în căsnicie, cu gândul la ce pot primi pentru a fi mai fericiţi; iar dacă soţia sau soţul nu este la dispoziţia lui/ei 24 de ore din 24, te trezeşti că divorţează.

Oamenii caută disperaţi fericirea, dar o caută greşit. Niciodată nu vei găsi fericirea fiind plin de egoism şi căutând diferite locuri sau instituţii, în care toată lumea să-ţi fie la dispoziţie, iar tu să nu dai nimic. Cuvântul biblic spune foarte clar, cel ce dă este mai fericit decât cel ce primeşte! Când vorbim de a da, nu trebuie să ne referim doar la posesiuni materiale. Dă din timpul tău soţiei tale, părinţilor tăi şi de ce nu, tuturor celor din jurul tău, care au nevoie de tine. Sunt atâţia oameni trişti în jurul nostru, spune-le o vorbă bună, zâmbeşte-le frumos, arată-le că-ţi pasă de ei şi de problemele lor. Învaţă să dai, din banul tău, din timpul tău şi din viaţa ta, altora şi vei vedea că vei începe să radiezi de fericire, atunci când vei vedea cum cei din jurul tău înfloresc şi sunt diferiţi, pentru că tu le slujeşti.

Acest principiu este dumnezeiesc şi a fost dovedit de însuşi Isus, prin jertfa Lui mântuitoare de pe Golgota! S-a dăruit complet, a plătit un preţ mare, ca astăzi să se bucure de milioanele de credincioşi câştigaţi de El pentru cer.

Învaţă să dai, fără să aştepţi ceva în schimb şi cu siguranţă vei începe să experimentezi adevărata fericire. Oricine practică acest principiu, îţi poate spune că funcţionează şi că astfel a devenit un om adevărat, împlinit şi fericit!

Mike Olari

%d blogeri au apreciat: