„Moscheia Mântuirii Neamului”

 image1

În ziarul GÂNDUL  la data de 9 iulie  2015  a fost publicat articolul „Moscheia Mântuirii Neamului” de către Muftiul  Jsusuf  Murat   şi care face referinţă la Moscheia care urmează să fie construită în Bucureşti. Din acest articol  se pot desprinde câteva lucruri  bine de ştiut:  

     În Romania sunt în total 67.000   de musulmani . Majoritatea   sunt în judeţul Constanţa – 43.279 şi în Bucureşti -aprox. 10.000. În Capitală există un număr de 18 Moschei din care doar una este autorizată.   Moscheia care urmează să se construiască în Bucureşti ,iniţial a fost proiectată pentru o capacitate de  2.000 locuri, apoi a fost redusă la 1.500  şi acum la 1.000 locuri. Scopul noii  Moschei (aşa după cum susţine Jusuf  Murat ) este  desfiinţarea  celor 17 Moschei  neautorizate pentru  a aduce la închinare într-un singur loc  toţi musulmanii  din Bucureşti, astfel  supravegherea   celor care  vor activa  în conducerea   cultului  Musulman va fi mult mai eficientă. (Este bine de ştiut faptul că  în moscheile neautorizate pot  venii persoane care să prezinte lucruri  în ne-concordanţă cu principiile musulmane ) 

Citeva observatii la cele de mai sus: 
 
  – Nu vad cum va fi posibil ca la   o comunitate de circa 10.000  de persoane sa se  faca fata cu un local de o capacitate de 1.000 persoane. 
 
  – Nu stiu cum intr’o metropola  de talia  Bucurestiului ,cu cartiere mult distantate de centru  sa se poata aduna la inchinare in zilele de sarbatoare specifice Cultului, mii de credinciosi musulmani  . Cum va fi rezolvata problema de  trafic in acele zile  cand mii de musulmani se vor indrepta in spre centrul orasului  in conditiile in care este de stiut faptul ca   orasul Bucuresti este foarte aglomerat in privinta traficului. ) 
 Fostul  presedinte   Traian Basescu ,cat  si organizatia MCA   sint de parere ,referitor la  articolul publicat in ziarul GANDUL , ca existenta acestei  constructii poate deveni un loc periculos, unde terorismul isi va putea desfasura activitatea in detrimentul societati pasnice .
 
 
  Cateva recomandari care cred ca ar fi utile in acest caz: 
 
   – Sa se autorizeze toate cele 17 Moscheie  din Bucuresti  si sa se puna conducatori formati cu o inalta  pregatire potrivit nivelului cerut.
 
   – Sa se construiasca aceasta Moscheie  ( daca este necesara ! )  in zona orasului Constanta,unde sint cei mai multi musulmani  sau la Medgidia unde este si un Institut de pregatire cultica.
 
 
    Legat de  constructia Moscheii  „Mintuirea Neamului” s-au facut multe comentarii  pro si contra ,fiecare dupa cum a inteles si intelege importanta acestei constructii. Este demna de remarcat pozitia toleranta a BOR in care se adopta o oarecare acceptare a construirii acestui edificiu  in centrul Bucurestiului si asa cum a precizat si scriitorul Radu Oprea in comentarul dinsului ( publicat pe blogul „Agnusdei ” administrat cu mare compententa si interes de catre sora Rodi si sotul dinsei ) si care scoate in evidenta  lipsa de aparare a valorilor crestine  mostenite de la inaintasii nostrii si bazate pe invatatura Sfintelor Scripturi in a fi de acord cu aceasta constructie. 
 
 Noi nu manifestam anti-semism fata de  nationalitatile conlocuitoare din Romania, intre care sint si musulmanii si sintem convinsi ca marea majoritate sint oameni  loiali  si sustinatori ai regulamentelor din Romania,dar  mai mult ca in orice alta natiune ,intrei musulmani  se ascunde de multe ori o grupare terorista care ori unde ajunge pune in pericol  atit securitatea individului cat si a comunitati din acel loc. Comunitatea musulmana din Romania este formata din  cetateni veniti din circa 10 tari musulmane si cand va fi terminata constructia  Moscheii „ Mintuirea  Neamului„,vor veni oaspeti din  multe tari musulmane care vor participa la acel eveniment important  si sigur se vor infiltra  si  teroristi ,care vor fi foarte greu de identificati,atit din partea musulmana ,cat si din partea autoritatilor gazda si care vor putea  pune la cale incidente  cu scop ostil impotriva populatei acestei TARI .
 
  Un fapt deosebit de important pentru orasul Bucuresti ,si nu numai.este  ca problema mintuirii va fi pusa la dispozitia publicului larg de catre cele doua constructi importante care  vor fi construite si vor  avea darul  sa asigure mintuirea neamului  prin  numele dat : CATREDALA  MUNTUIRI  NEAMULUI  SI  MOSCHEIA  MINTUIRI  NEAMULUI . Toti cetatenii  ” NEAMULUI” vor putea fii mintuiti adresandu-se uneia dintre aceste instituti  datatoare de mintuire. Toti cei ce nu-si gasesc mintuirea la CATREDALA  ,pot sa mearga la MOSCHEIE,iar cei care nu-si gasesc mintuirea la MOSCHEIE ,pot sa mearga la CATREDALA  sau la amindoua  ca pina la urma tot ne- mintuiti vor sfirsi viata 
 
  Problema mintuirii  nu este legata  de nici o persoana,institutie, Catredala sau Moscheie,ci este data de   o singura persoana  DOMNUL  ISUS  HRISTOS. Cateva texte  biblice in acest sens; 
  – Matei 18. 11  „Fiindca Fiul omului a venit sa mintuiasca ce era pierdut ” ;   
  – Luca 9. 56.  „Caci Fiul omului a venit  nu ca sa piarda  sufletele oamenilor,ci ca sa le mintuiasca”;  
  – Ioan 3. 17.” Dumnezeu  in adevar,n-a trimis pe Fiul Sau  in lume  ca sa judece lumea ,ci ca lumea sa fie  mintuita prin EL „;
  – Faptele Apostolilor 4.12 ” In nimeni altul nu este mintuire;caci nu este sub cer  nici un alt  Nume  dat oamenilor ,in care trebuie sa fie  mintuiti”.
Si textele ar putea continua . Cert este faptul ca numai Domnul Isus poate asigura mintuirea fiecarei persoane,pentruca numai El a murit prentru pacatele si faradelegile intregi omeniri. Fiecare pacatos poate sa vina la Domnul Isus cu pocainta si credinta si  poate  sa primeasca mintuirea ,indiferent de locul in care se afla ,poate fi chiar o Catredala,o Biserica simpla,o casa , in orice loc .  Oriunde  se afla cineva ,poate sa-L caute  pe Domnul  si sa primeasca MINTUIREA sufletului lui ,lucrul care este mult mai scump ca intreaga lume,asa cum a spus Domnul isus in Matei 16. 26 „… ce ar da un om in schimb  pentru sufletul sau „?
 
    Nu sint excluse Bisericile,Catredralele, sau orice localuri publice unde se aduna credinciosi ca sa se inchine si sa-L laude pe Domnul Isus si lucrarea de mintuire realizata prin jertfa suprema adusa la Golgota  pentru vina pacatelelor noastre,dar nu localul are importanta ,ci Cel care este prezent prin Duhul Sau cel Sfint in acel local. Mintuitorul Isus Hristos, care a promis , ca unde sint doi sau trei adunati in Numele meu,sint si Eu in mijlocul lor.  Matei 18. 20, . 
 
   Atunci cand se inverseaza prioritatile si se pune in valoare  edificiul ,  ( Catredrala,moscheie  ,Biserica  etc. ) in loc de persoana care  poate rezolva problema mintuiri  se face o mare  distantiere  intre Domnul Isus si persoanele care au nevoie de EL ,dindu-se o oreintare gresita .
   Sfinta Scriptura este unica carte in materie de credinta  pentru toti crestini si invatatura ei trebuie cunoscuta si  pusa in practica de catre fiecare persoana care vrea sa primeasca mintuirea si sa traiasca o viata in asemanarea Domnului Isus ,asa cum scrie la 1 Ioan 2.6 ;”Cine zice ca ramine in EL ,trebuie sa traiasca si el asa cum a trait ISUS „
   
 
 
Aurel Mihet-Phoenix,AZ
%d blogeri au apreciat: