Rezoluţii pentru anul 2018 !!!

 

 

 

Ghiţă asculta la Petrică, care se hotărâse să se lase de fumat la început de an şi care se plângea cât de greu este, ba chiar imposibil, la care Ghiţă îi zice:
-Nu înţeleg de ce zici că este foarte greu să te laşi de fumat. Fiindcă eu la fiecare început de an m-am lăsat şi nu mi s-a părut atât de greu cum zici tu!?
am8morp79lvsenxt42zw

Iar acum, lăsând gluma de-o parte, doresc să revin la noi, fiecare, cum la la începutul fiecărui an, luăm diferite hotărâri, mai ales pe plan spiritual, cum ar fi:

1. Cititul Bibliei zilnic.

2. Cel puţin o zi de post pe săptămână.

3. Să nu lipsesc niciodată de la programele de biserică.

Şi multe alte hotărâri bune, de care cei mai multi se lasă înainte de încheierea primei luni. Desigur că nici eu nu am făcut excepție  de la aceste lucruri, până în urmă cu 2 ani, când am încetat să mai iau astfel de hotărâri şi m-am concentrat doar pe 2 decizii pe care și astăzi le ţin şi care mi-au adus rezultate peste aşteptări.

1. Îmi propun la începutul fiecărui an, să lucrez şi să mă preocup de întărirea relaţiei mele personale cu Dumnezeu.

2. Să am grijă şi de sănătatea trupului, fiind conştient că trupul meu este Templul Duhului Sfânt, deci trebuie tratat ca atare.

Aceste două hotărâri, combinate, mi-au adus progrese nemaipomenite atât pe plan spiritual cât şi fizic.În general, fac de 4-5 ori pe săptămână (câte o oră) plimbări în natură, în aer liber, de cele mai multe ori escaladz pe munte, timp în care ascult Cuvântul Biblic sau muzică creştină.

Aşa se face că, fără eforturi prea mari, m-am trezit că anul trecut am parcurs Noul Testament de 4-5 ori. Ascultând Cuvântul lui Dumnezeu cu mare atenţie (nu ca pe o simplă poveste) Cuvântul m-a provocat la rugăciune, fapt care mi-a creat un apetit special în această direcție, dar ce e şi mai important, am început să pun în practică ceea ce citesc, lucru care a dus la o schimbare completă a minţii și implicit a vieții mele.
Un mare lucru pe care l-am descoperit făcând aceasta, a fost faptul că, cu toate că pretindeam că, cunosc Cuvântul lui Dumnezeu bine, am descoperit cât de repetent sunt la acest capitol. Un lucru important descoperit în aceşti 2+ ani, a fost că m-am îndrăgostit de Cuvântul Biblic care a devenit comoara vieţii mele. Ceea ce asculţi la biserică, nu este nici pe departe suficient, să nu mai spun că de multe ori nici nu este biblic, sunt păreri ale celor care predică…
După 3 ani de zile, ceea ce începusem pentru a-mi întreţine sănătatea trupească, a devenit un hobby (obicei) care aduce aşa de multe beneficii spirituale.
Acum dupa 2+ ani de practică aproape zilnică, pot să recomand cu tărie acest fel de hotărâri, care cu puţină perseverenţă pot să-ți aducă multe beneficii, atât fizice, dar mai ales spirituale.

Dacă acest an va fi ultimul??? Nu-i așa că ai face acest efort?

 

UN AN NOU FERICIT!!

Cu dragoste pentru voi toți,

mike olari

 

3 gânduri despre „Rezoluţii pentru anul 2018 !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: