Billy Graham – Secretul influenţei lui asupra lumii contemporane!!

015_billy_graham_sq-f0fbb924f9b1f03464052db188cf85c3bb75284d-s300-c85
Sursa foto: http://www.npr.org

În urma plecării lui la Dumnezeu, pe care la iubit și slujit cu toată inima, noi cei rămași, nu putem să nu ne punem fel și fel de întrebări despre impactul lui unic asupra lumii!!

De ce și cum se face că un om foarte modest din toate punctele de vedere, a putut să influențeze așa de mult, nu numai oameni de rând, dar şi mulți șefi de state și de ce nu, chiar şi mulți lideri spirituali!?

În ce urmează, încerc şi eu să-mi răspund public la această întrebare. Nu știu dacă voi reuși să conving și pe alții de răspunsurile mele în această direcție, dar măcar să stârnesc curiozitate în cât mai mulți, în a medita la ceea ce voi spune.
Deci, haideți să medităm la 4 lucruri esențiale care eu cred cu toată inima că l-au făcut pe Billy Graham, cel mai influent evanghelist al timpurilor noastre:
1. A iubit pe Dumnezeu și Cuvântul LUI (Biblia) cu toată inima.
Copiii lui sunt martorii acestui lucru. Spunea fiica lui, Anna, cum în fiecare zi, el ori mama lor, le citea din Biblie împreună cu toată familia. Nu numai că citeau să poată spune că au citit şi să-şi liniștească conştiinţa, dar discutau și comentau ceea ce citit!

2.Trăirea cuvintului Lui Dumnezeu cu orice preț și indiferent de consecințe!
Domnul Isus (Matei 28:19), înainte de a pleca spre cer, ne lasă o poruncă foarte clară:
Mergeți în toată lumea și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt!
Billy Graham  nu numai că a făcut acest lucru, dar l-a făcut cu o pasiune ieșită din comun. Pentru cei ce ați citit biografia vieții lui, vă aduceți aminte ce mare preț a trebuit să plătească pentru acest lucru. Nu este uşor să lași pe umerii soției povara creșterii  și educării copiilor și multe alte greutăți care vin odată cu această slujbă. Nu se rezumă totul doar la ce noi vedem acum de la distanță !! Nici el nu a fost scutit de toate greutățile pe care celelalte familii le au. Mai ales că este vorba de o familie cu 5 copii.
3. Umilinţa de a predica Evanghelia Împărăției Cerului, (Biblia) simplă și directă, așa cumDumnezeu a transmis-o prin Fiul său Isus!!
VAI, câţi în zilele noastre complică această Evanghelie simplă și plină de esență divină, doar de dragul de a se scoate ei personal în evidenţă, cât sunt ei de pregătiți, și uită de mesajul simplu pe care Biblia îl transmite. Billy a înțeles un lucru esențial: secretul succesului în această lucrare de evanghelizare a lumii și anume:
Dumnezeu este împotriva celor mândri, dar le dă HAR celor smeriți!
Pe cât de profund este acest principiu, pe atât de ignorat, dar Billy l-a înțeles, trăit și l-a predicat altora !
4.Dragostea lui pentru toti păcătoși pamintului.
Nu a avut garduri religioase. Vorbea Rick Warren (Pastor din California) pe canalul de TV Fox News, imediat după decesul lui Billy,  că Billy, oriunde era invitat să predice, prima condiție era ca toți liderii din acea zonă, indiferent de cofesiunea religioasă, sa fie implicați și să participe. Fără garduri religioase!
El credea din toată inima Ioan 3:16 și-l practica   ,,Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Lui Fiu, ca ORICINE crede în El să nu piară, ci sa aibă viața veşnica!”
Ascultam ieri la un post de radio creștin, despre experiența lui Jimmy Baker, un deținător a unui post mare de televiziune creștină, de prin anii 80, care din cauza compromisurilor făcute a ajuns în pușcărie, cu o condamnare de 45 ani. Billy și-a făcut timp să-l viziteze în pușcărie, unde după ce au stat de vorbă mai mult timp, la plecare l-a îmbrățișat și i-a zis cu o sinceritate dezarmantă : Te iubesc mult Jimmy!!

A mers să viziteze pe cineva care a căzut atât de jos în compromisuri și păcat???
Poate că învățam și noi ceva din această situație !? Să nu ne mai omorâm răniții, ci să-i ajutăm să se ridice și să-și salveze sufletul!!
Cum aş descrie eu succesul lui Billy Graham, într-o singură fraza?
Un copil al lui Dumnezeu real care a citit Biblia, a crezut-o și a trăit-o!!! A pus-o în practică, până în cele mai mici detalii!
Wow!! Ce exemplu demn de urmat ne lasă acest copil a Lui Dumnezeu!!! Ești tu, sunt eu, gata să-l urmăm ???

Cu dragoste pentru Isus şi oameni,
mike olari

2 gânduri despre „Billy Graham – Secretul influenţei lui asupra lumii contemporane!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: