Happy Father’s Day!!

slide-02
Matei 23:9 – Și „Tată” să nu numiți pe nimeni pe pământ; pentru că Unul singur este Tatăl vostru: Acela care este în ceruri. 

Este interesant cum Domnul Isus a zis aceste cuvinte, când a fost pe acest pământ și anume, Să nu numiți tată pe nimeni pe acest pământ, sigurul tată adevărat, este Dumnezeu, adică El este tatăl adevărat!!

S-ar putea ca tată, să te simți jignit și umilit de această afirmație a Domnului Isus. Dar să nu uităm că cele mai multe principii enunțate de către Isus, au fost din perspectiva spirituală, cerească. Și-n situația de față, Isus știa bine ce zice. Sper ca după explicația pe care voi încerca s-o aduc, lucrurile sa fie clare și înțelese pentru fiecare dintre noi.

Fiecare dintre noi credem că avem cel mai bun tată și că suntem cel mai bun tată, un lucru bun și adevărat din perspectiva noastră omenească, fiindcă este singurul tată pe care-l cunoaștem, așa cum este, îl iubim și apreciem, mai ales că sunt destui copii care nu au un tată.

Sa nu uităm că Isus a avut doi tați: Dumnezeu, de unde a venit și Iosif tatăl pământesc.
Comparând acești doi tați, desigur că afirmația lui Isus era adevărată și justificată!
Cine știe în câte situații, Iosif ca tată pământesc, s-a dovedit neputincios în momente de nevoie sau crize familiale, cu toate că sunt sigur că îl iubea, totuși avea limitele lui.  Ei bine, asta Isus nu a văzut niciodată la TATĂL ceresc, care avea totul, putea totul și-L făcea fericit tot timpul.

Acum, revenind la noi, trebuie să recunoaștem neputința noastră de multe ori față de copiii noștri și nevoile lor. Acela este momentul în care putem noi să le facem cunoștință cu Dumnezeu, ca Tată adevărat și capabil să intervină în orice situație și criză familială, prin care poate treci chiar acum, fiindcă EL este Tatăl tău și tu la rândul tău, tot la EL mergi cu neajunsurile vieții tale!

Dar cu toate că noi nu ne putem asemăna cu acest Tată ceresc, pe care Isus îl cunoștea și de care a vorbit, să-l iubim pe tatăl nostru pământesc așa cu limitele lui și să nu uităm să-i zicem măcar astăzi, de Ziua Internațională a Tatălui, TATĂ, TE IUBESC!! Și te apreciez pentru toate eforturile pe care le faci pentru a nu simți lipsurile și nevoile vieții!! Iar cei care nu aveți tată dintr-un anume motiv, spuneți din toată inima un mulțumesc frumos și o îmbrățișare persoanei care ține loc tatălui care lipsește și care poate fi înlocuit cu acel Tată ceresc de care vorbea Isus și care poate îngriji de tine mai bine ca oricine pe acest pământ!!

LA MULȚI ANI FERICIȚI TUTUROR TAȚILOR!!!
mike olari


Pentru a nu neglija mamele în această zi specială a taților, am pus mai jos un mesaj special și pentru ele!!
Enjoy It!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: