Barometrul Spiritualității

copy-of-the_cross_16

Galateni 5:22-26   „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Cristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei. Dacă trăim prin Duhul, să și umblăm prin Duhul. Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alții și pizmuindu-ne unii pe alții.”

Mereu auzim afirmația cum că, nu se poate ști cât este cineva de spiritual. Nimic mai greșit!

După cum un pom se poate cunoaște după roadele aduse, tot așa și viața noastră spirituală se poate cunoaște după felul nostru de trăire. Apostolul Pavel, clarifică foarte bine acest aspect, despre cum arată viața unui creștin adevărat, în pasajul din Galateni 5:22-26.

Este adevărat că, pe cei din biserică, cu care petrecem puțin timp, este destul de ușor să-i derutăm și să le lăsăm impresia că noi, chiar suntem spirituali! Dar oare familia noastră, prietenii noștri, colegii noștri, pot confirma că avem o astfel de viață și o astfel de atitudine, spirituală?

Și chiar mai importantă decât impresia celor apropiați, este impresia lui Dumnezeu despre noi. El, ne citește gândurile și tot El, ne vede trăirea, chiar și în cele mai private locuri și momente din viața noastră. Să nu uităm de altfel, faptul că pentru intrarea noastră în Împărăția lui Dumnezeu, doar părerea Lui contează!

Citind și recitind aceste versete, prin care Pavel, luminat de Duhul Sfânt, ni le pune înainte, ar trebui să ne verificăm viața în cel mai serios mod, iar dacă concluzia este că nu avem acele roade ale Duhului și viața noastră de zi cu zi lasă de dorit, trebuie neapărat și fără cea mai mică întârziere, să ne punem viața în rânduială și în concordanță cu Cuvântul lui Dumnezeu, singurul valabil în ceea ce privește intrarea noastră în Împărăția Lui.

Ce spun oamenii despre noi, are foarte puțină importanță. Dar ce zice Dumnezeu despre noi, are un impact veșnic. Este foarte adevărat faptul că nu vom putea niciodată aduce roade duhovnicești prin eforturile noastre personale, este imposibil. Dar, cei ce au cerut și care au permis Duhului Sfânt să vină în viața lor și să le-o umple, au devenit oameni duhovnicești, care trăiesc și aduc „ROADA DUHULUI” zi de zi.

Dacă ne gândim în ce timpuri trăim și cât de aproape s-ar putea să fie întâlnirea noastră cu Făcătorul nostru, momentul în care va trebui să dăm socoteală de roadele noastre spirituale, ar fi cazul să luăm foarte în serios acest mesaj!

Duhul Sfânt să ne trezească și să ne umple din plin!!!

Cu dragoste,

mike olari

2 gânduri despre „Barometrul Spiritualității

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: