IPOCRIZIA, Cancerul Bisericii Contemporane

two-faces-businessman-holding-tablet-looks-like-frame-divides-his-face-halves-one-smiling-other-46936415Faptele Apostolilor 4:1-11

Dar un om numit Anania a vândut o moșioară, cu nevastă-sa Safira, și a oprit o parte din preț cu știrea nevestei lui, apoi a adus partea cealaltă și a pus-o la picioarele apostolilor. Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt și să ascunzi o parte din prețul moșioarei? Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos și și-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toți cei ce ascultau aceste lucruri. Flăcăii s-au sculat, l-au învelit, l-au scos afară și l-au îngropat. Cam după trei ceasuri, a intrat și nevastă-sa, fără să știe ce se întâmplase. Petru i-a zis: „Spune-mi, cu atât ați vândut moșioara?” „Da”, i-a răspuns ea, „cu atâta.” Atunci, Petru i-a zis: „Cum de v-ați înțeles între voi să ispitiți pe Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la ușă și te vor lua și pe tine.” Ea a căzut de îndată la picioarele lui și și-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară și au îngropat-o lângă bărbatul ei. O mare frică a cuprins toată aduarea și pe toți cei ce au auzit aceste lucruri.

Păcatul acestei familii a fost că ei au vrut să creeze bisericii de atunci, o impresie bună, folosind miciuna. Cu alte cuvinte: ,,S-au dat drept alții”

Ipocrizia a jucat un rol determinant în viața lor de creștini. Este singura situație găsită în Noul Legământ, când Dumnezeu intervine DRAMATIC, curmând pe loc viața lui Anania și a soției lui, Safira. Ce-mi spune mie acestă întâmplare unică, petrecută în ERA harului?

1. Dumnezeu se uită la inima oamenilor, nu la cum se văd lucrurile cu ochii noștri pământești.

2. Păcatul ipocriziei este unul dintre cele mai urâte păcate, atât de urât că a fost pedepsit cu moartea, pe loc.

Uitându-ne cu atenție, la ce se întâmplă în bisericile noastre din ziua de astăzi, putem observa la fiecare pas multă ipocrizie, începând cu slujitorii altarelor și până la ultimul membru din biserică.

Întrebarea care se pune, de ce astăzi nu mai moare nimeni??

Ba da, se moare, dar nu trupește, fiindcă după Noul Legământ, viața veșnică este pentru suflet, nu pentru trup. Ca atare, toți cei ce trăiesc o viață dublă, sunt deja morți spiritual. La biserică, pentru câteva ore, putem impresiona pe cei din jur, dar este viața noastră în familie și între cei cu care intrăm în contact peste săptămâna, le fel??

Trista realitate este că cei ce trăiesc o viață dublă, sunt așa de mulți, că efectiv ei sunt cei ce dau tonul și mersul multor biserici, iar dacă cineva care dorește să atragă atenția liderilor în direcția asta, au de suferit, fiind considerați, ,,SCANDALAGII” , fiindcă ei creează disconfort și agită pe cei ce nu trăiesc o viață reală de credincios. Cu toate că aproape fiecare lider spiritual vorbește de o trezire spirituală, aceasta întârzie nepermis de mult, motivul principal fiind viața dublă traită de creștini, dar mai ales de liderii spirituali.

Dacă dorim trezire spirituală reală, atunci trebuie cu toții să devenim reali, începând cu cei din frunte. Altfel, așteptările noastre, vor fi zadarnice. Cred că această întâmplare din Faptele Apostolilor, ar trebui să ne pună pe gânduri foarte serios.

Venirea Mirelui nostru este atât de aproape, iar trăind o viață dublă, veșnicia ne va fi FATALĂ!!!

Doamne ai milă și dă tu Bisericii contemporane, pocaința reală, aducătore de mântuirea sufletelor noastre!!

Cu multa dragoste pentru adevăr și sfințenie,

mike olari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: