Ronald Reagan, un creștin autentic! Dumnezeu i-a facut parte de o vindecare miraculoasa!!

Official_Portrait_of_President_Reagan_1981
Sursa foto: WIKIPEDIA
Nu numai ca a fost președintele USA, dar bineînțeles, ca orice președinte al unei tari ca America, automat a beneficiat și de statutul de ,,lider mondial’’, ba mai mult a fost declarat și cel mai performant și bun președinte american al secolului -xx-

Cu toate acestea, nu s-a sfiit sa vorbească și sa declare public credința lui in Dumnezeu .

O scrisoare adresata socrului sau in urma cu peste 35 ani, ne comfirma faptul ca, fostul presedinte american a fost un creștin veritabil și nu a folosit religia doar pentru a-si atinge scopurile personale, cum fac cei mai mulți politicieni ai timpurilor noastre. El a cunoscut si beneficiat de o vindecare miraculoasa, lucru care l-a facut pe neegalatul om de stat sa incerce sa incurajeze la randul lui pe socrul sau care era foarte bolnav, cu toate ca era medic de profesie. Mai mult de atat, incerca sa-l convinga pe acest om necredincios, de faptul ca acest mare Dumnezeu, a trimis pe planeta noastra pe Fiul sau, pentru a ne da dreptul la Imparatia LUI. Cred ca aceasta scrisoare va ajuta pe multi dintre cei care o vor citi, sa se increada in Dumnezeu, care este acelasi ieri, astazi si-n veci!
Mai jos aveti tradusa in limba romana, aceasta scrisoare. Va las s-o cititi personal.

Cu dragoste,
mike olari7 August 1982

Draga Loyal,

Sper ca ma vei ierta pentru asta, dar am dorit sa iti scriu inca de cand am vorbit la telefon. Stiu presiunea sub care te afli si cred cu toata inima mea ca este ajutor pentru asta.

In primul rand vreau sa iti spun de o experienta personala pe care am tinut-o numai pentru mine, mult timp. In timpul primului meu an ca si guvernator, vei gasi situatia pe care am intalnit-o in California, la fel de rea ca si in Washington. Parea ca problemele sunt interminabile si fara rezolvare. Apoi, am descoperit ca am ulcer. In toti acei ani de la Warner Bros. nimeni nu a putut sa imi dea un ulcer si m-am simtit rusinat ca si cum ar fi fost un semn de slabiciune. John Sharp mi-a prescris Malox si am trait cu o durere constanta care varia de la discomfort pana la atacuri foarte dureroase.

Situatia asta a continuat cateva luni. Aveam o sticluta de Malox in biroul meu, una in servieta si desigur si acasa. Apoi m-am trezit intr-o dimineata, m-am dus la baie sa iau sticla ca de obicei si s-a intamplat ceva. Am stiut ca nu mai am nevoie de ea. M-am pus sa dorm cu aceeasi durere, seara trecuta, dar am stiut ca in acea dimineata am fost vindecat. Am pus sticla de Malox inapoi in dulap.

In acea dimineata cand am ajus la birou, Helene mi-a adus corespondenta. Prima scrisoare pe care am deschis-o era de la o doamna, o straina, din partea de Sud a statului. Imi scrisese ca sa imi spuna ca era parte dintr-un grup care se intalnea zilnic sa se roage pentru mine. Crezi sau nu, a doua scrisoare a fost de la un barbat, tot un strain, din cealalta parte a statului, care imi spunea ca si el este dintr-un grup care se intalnea saptamanal sa se roage pentru mine! Intr-o ora, un tanar din staff a venit in biroul meu cu o problema de rutina. Cand s-a intors sa plece, s-a oprit la usa si a spus: “Domnule guvernator, m-am gandit ca poate vreti sa stiti, unuii dintre noi din staff, venim aici foarte devreme ca sa ne rugam pentru dumneavoastra.”

Coincidenta? Nu prea cred. Peste vreo doua saptamani, eu si Nancy am mers in Los Angeles la o verificare anuala. John Sharpe, putin ravasit, mi-a spus ca nu mai am ulcer adaugand ca nu este nici macar vreun semn ca as fi avut vreodata. Nu i-am spus niciodata de acea zi speciala din Sacramento.

Este un cuvant in Biblie, “Unde doi sau trei sunt adunati in Numele Meu, sunt si Eu acolo”

Loyal, stiu ce simti, stiu ca este indoiala, dar pot sa mai insist putin? Cu vreo 700 de ani inainte de nasterea lui Cristos, profetii iudei au prezis depsre venirea lui Mesia. Au spus ca se va naste intr-un loc saracacios, se va numi Fiul lui Dumnezeu si va fi ucis pentru asta. In totalitate, sunt 123 de profetii specifice despre viata Lui, care s-au adeverit in totalitate. Crucificarea nu era cunoscuta in acea vreme, cu toatea astea au profetit ca va fi atarnat pe o cruce de lemn. Si o alta profetie a fost ca se va naste dintr-o fecioara.

Acum stiu ca probabil este foarte greu pentru tine ca si doctor ca sa accepti asta. Singurul raspuns care poate fi dat este – o minune. Dar Loyal, nu gasesc asta ca fiind o mare minune precum este istoria vietii Lui. Chiar daca era cine spunea El ca e, sau fie ca era cel mai mare inselator si sarlatan care a trait. Dar oare putea un mincinos si sarlatan sa indure o asa moarte, cand tot ce trebuia sa faca pentru a se salva, era doar sa recunoasca ca mințea?

Minunea este ca un tanar de 30 de ani fara recomandari ca ar fi fost un carturar sau un preot, a inceput sa predice pe la colturile strazilor. Nu avea nimic, decat hainele de pe El, si nu a calatorit mai departe din afara unui cerc de 150 de km. A facut asta doar 3 ani si apoi a fost executat ca un criminal ordinar.

Dar timp de 2000 de ani a avut un impact asupra lumii asa cum au avut toti invatatorii, savantii, imparatii, generalii si amiralii, toti la un loc.

Apostolul Ioan a spus “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aibe viata vesnica”. Am primit promisiunea ca tot ceea ce trebuie sa facem atunci cand nu mai avem nicio varianta, este sa cerem ajutor lui Dumnezeu in numele lui Cristos, si ca daca am ajuns la sfarsitul puterilor si abilitatilor noastre, tot putem primi acel ajutor. Trebuie doar sa avem credinta deplina in infinita Lui bunatate si indurare.

Loyal, tu si Edith ati avut o dragoste minunata – mult mai mult decat au cunoscut altii. Acea dragoste nu se va termina cu sfarsitul acestei vieti. Avem promisiunea ca aceasta este doar o parte a vietii si ca o viata mai mareata, o glorie mai mareata, ne asteapta. Va asteapta pe voi impreuna intr-o zi si tot ce trebuie sa faci, este sa crezi si sa ii spui lui Dumnezeu ca te lasi in mainile Lui.

Cu dragoste,

Ronnie.

Link-ul cu scrisoarea in limba engleza este aici: https://www.washingtonpost.com/news/opinions/wp/2018/09/14/ronald-reagans-letter-to-his-dying-father-in-law-annotated/?noredirect=on&utm_term=.3459df1c5512

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: