Halloween nenorocit!!!

Am scris în ultimii trei – patru ani despre Halloween. Reacțiile celor care au citit au fost diverse, însă eu am fost mulțumit, considerând că scriind împotriva acestei sărbători nenorocite am reușit să fac măcar pe unii sa înțeleagă cât de nocivă poate fi.

Anul acesta, am zis în sinea mea că nu are rost să mai scriu ceva legat de sărbătoarea diavolului, pentru că se scrie mult, iar veștile sunt oarecum îmbucurătoare. Am aflat zilele acestea că mai multe școli din România au interzis orice fel de manifestații legate de această sărbătoare. Apoi au apărut ceva petiții online, prin care cei care au înțeles pericolul care stă ascuns dincolo de dovleac au început să facă demersuri prin care cer ca instituțiile publice să nu mai promoveze pe satan și sărbătorile lui.

Mi-am zis că nu voi mai scrie, însă nu m-am putut abține, gândindu-mă că orice efort făcut în direcția aceasta este benefic. De multe ori am atras criticile unora care ziceau ceva de genul: ce te bagi tu, domle? Ce îți pasă ție ce sărbătorește unul sau altul.hallowen

E drept că nu pot eu interzice cuiva să sărbătorească pe diavol, însă pot să îl previn, spunându-i că Sfânta Scriptură vorbește aspru împotriva practicilor oculte, precum ghicirea, vrăjitoria, citirea în stele, palme, cafea. Orice fel de practică de acest gen vine în contradicție cu ce stă scris în Biblie.

„Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului”. DEUTERONOM 18

Ne place să ne numim creștini în România, însă doar cu numele am rămas, pentru că rezultatul referendumului pentru familie ne-a lăsat reci, pentru că un procent uriaș dintre români practică sau au tangență cu ocultismul în variatele lui forme; pentru că vrem să știm viitorul, iar pentru a-l afla nu întrebăm pe Dumnezeu, ci mergem la vrăjitoare; pentru că simțim nevoia de ajutor divin, însă considerăm Biserica demodată și apelăm direct la partea opusă, fără să ne întrebăm cât de distructiv poate fi pentru noi și copiii noștrii și sunt multe alte motive pentru care suntem astăzi în 2018, în România, creștini doar cu numele…

Cum crezi că se uită Dumnezeu la noi când astăzi, 31 octombrie, ne vom îmbrăca în tot felul de ciudățenii, de urâciuni, de diavoli, de zombii, de monștrii… Bineînțeles toate acestea, împreună cu cei mici ai noștri, care săracii nu au nicio vină, dar care cresc uitânde-se la televizor și urmărind cum Biserica este batjocorită și denigrată în fel și chip, iar sărbătorile păgâne și diavolești sunt promovate și ridicate la loc de cinste.

Știți că în ultimii 10 ani s-a înregistrat un interes îngrijorător de mare al tinerilor față de ocultism și de cultele satanice? Cunosc oameni apropiați care au început să se îngrijoreze cu privire la ceea ce aud sau văd pe copiii lor adolescenți făcând.

Într-un articol apărut în U.S.News & World Report se arăta că „în prezent, copiii şi adolescenţii au acces şi sunt expuşi la un număr surprinzător — adesea îngrijorător — de mare de imagini şi informaţii care erau de neconceput chiar şi cu numai 20 de ani în urmă”. Curiozitatea îi împinge pe mulţi tineri să citească reviste şi cărţi cu caracter ocult, să privească video-uri de acest gen sau să navigheze pe Internet în căutare de site-uri cu conţinut ocult.

Potrivit BBC News Online, programele TV de mare popularitate care prezintă vrăjitorie şi vampirism „le stârnesc copiilor interesul faţă de vrăjitorie”. O parte din muzica heavy-metal prezintă subiecte demonice sau pline de violenţă. Ziaristul Tom Harpur a scris în ziarul The Sunday Star din Toronto următoarele: „Trebuie să lansez cel mai puternic avertisment posibil în legătură cu ceea ce se întâmplă [în muzică]. . . N-am văzut ceva mai depravat. Cântecele vorbesc numai de nebunie, posedare, demoni, sânge, blesteme, violenţă de orice tip, inclusiv viol,… citeste mai mult aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: