Când treci printr-o criză… (Ghita Ignat)

Ghita-Ignat

Săptămânile trecute am ascultat un om a lui Dumnezeu vorbind despre ce înseamnă o perioadă de criză în viața unui om și cum ar trebui să ne raportăm noi, oamenii, care zilnic suntem loviți de probleme, necazuri, suferinți atunci când ne lovește criza.

Criza poate fi de mai multe feluri. „Fiecare om cu necazurile sale” zice o vorbă din popor, deci problemele noastre sunt diferite, la fel și modul cum reacționăm vizavi de provocările care vin odată cu ele.

Mesajul a fost unul simplu, extras din experiența Domnului Iisus Hristos. Așa cum știm, Mântuitorul a trăit momente grele, deosebit de grele. A avut de înfruntat nu doar opoziție omenească, ci și toată forța demonică a diavolului. Criza care a venit peste Domnul Iisus în perioada în care a trăit pe pământ a fost din cale-afară de grea, însă a reușit să fie biruitor în toată această perioadă.

Așadar, din experiența Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în perioada de criză care ar putea să ne lovească, indiferent de natura ei, trebuie să știi că:

  1. Nu te poți baza pe mulțime. Domnul a făcut mult bine mulțimilor, totuși aceiași oameni pe care El i-a vindecat, cărora le-a dat să mănânce, cărora le-a înviat morții, cărora le-a vestit Evanghelia… aceiași oameni L-au huiduit, L-au scuipat, L-au înjurat și s-au bucurat când au văzut că este răstignit. Oamenii au reacționat într-un mod total incorect față de Domnul Iisus și sunt gata să o facă și față de tine, numai stai să te vadă în probleme.
  2. Așteaptă-te în perioada de criză să nu fii înțeles. Cei mai mulți își vor da coate, vor vorbi în fel și chip, vor prefera să te judece, să te bârfească. Mai puțini vor fi cei care vor veni să te întrebe sincer cu ce pot fi de folos sau măcar să se străduiască să te înțeleagă pe tine și situația în care ești tu. Aici nu mă refer doar la mulțime, ci chiar și la cei mai apropiați ai tăi. Ucenicii care au stat trei ani lângă Domnul în momentele grele nu au putut înțelege de ce este nevoie ca Iisus Hristos, Învățătorul lor, să treacă prin o asemenea criză.
  3. Așteaptă-te în perioada de criză să confrunți următorul scenariu foarte posibil: ca cei de lângă tine să fie manipulați, mințiți de către mai marii lor, de către cei învățați. Fariseii au manipulat mulțimile să ceară pe Baraba în loc să ceară pe Mântuitorul. Au manipulat și mințit oameni de au reușit să-i amețească cu totul, făcându-i să nu mai știe cine e vinovat și cine nu.
  4. Așteaptă-te în perioada de criză la reacții ciudate, neașteptate, la comportament de neînțeles, chiar și din partea celor mai apropiați ai tăi. Așteaptă-te oricând la un Iuda, care acum să întindă mâna cu tine în aceiași farfurie, iar în secunda următoare să te vândă. Așteaptă-te la un Petru care să se bată cu pumnii în piept că va fi lângă tine, orice s-ar întâmpla, apoi, când apar problemele, să fugă, eventual spunând că nu te-a cunoscut niciodată… continuarea aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: