Ipocrizie sau inconștiență?

Two-faced-poorly-behaved-man
Sursa foto: https://www.google.com

 

În ultimul timp, deseori suntem puși în situații foarte triste când trebuie să participăm la înmormântări ale unor tineri care pleacă mult prea repede din mijlocul nostru. Rămân în urmă părinți triști, frați, surori, dar și mai trist uneori soți sau soții!

Ultimul caz de felul acesta a avut loc chiar astăzi, aici în Arizona, când un tânăr de numai 25 de ani a plecat spre viața eternă, lăsând în urmă o soție tânără cu care a petrecut doar 3-4 luni după căsătorie. Au curs multe lacrimi și a lăsat în urmă multă, multă durere. Nu știm de ce se întâmplă astfel de anormalități, dar noi cei ce Îl iubim pe Dumnezeu, nu suntem fără speranță, cu toate că nu putem fi absolut siguri de nimeni, unde se duce.

Fiecare persoană are două vieți: una publică și una știută doar de el și Dumnezeu. Dumnezeu este cel ce judecă și răsplătește după cum știe El și nu după cum noi știm și cunoaștem. Este nedrept și nebiblic să ne hazardăm și să emitem noi sentințe despre unde pleacă unii sau alții , când Domnul Isus personal, la un moment dat spunea că unde va petrece cineva veșnicia, nu atârnă de EL, ci doar de TATĂL CERESC!!

Ce doresc să scot de fapt în evidență este alt aspect care mi-a atras atenția în circumstanțele acestui TRIST eveniment. Desigur  că la înmormântarea unui tânăr de 25 de ani, participă foarte mulți tineri, iar predicatorii au ocazia să îi conștientizeze și să-i pună pe gânduri, amintindu-le de multele lor scăpări și rebeliuni. Sunt absolut de acord și cred că este bine ca în astfel de situații să-i facem conștienți pe tineri de faptul ca în primul minut după ce te naști, ești destul de bătrân ca să și mori și astfel să-i provocăm la o pocăință reală. Ce mă neliniștește și mă face să-mi pun, cred eu pe bună dreptate  întrebarea ,,IPOCRIZIE SAU INCONSTIENTA’’?? este faptul că, se pare că cei bătrâni cred că doar cei tineri nu sunt pregătiți pentru plecarea în veșnicii!? Dacă credem că  păcatele tinereții  sunt –  lipsa de la biserică, mersul la cluburi de noapte, băutura, drogurile, curvia, etc. –  atunci avem dreptate, dar ce facem cu celelalte păcate, pe care poate tinerii  nu le fac, dar când vin în sfârșit în bisericile noastre, realizează că mulți dintre bătrânii din biserică, și chiar cei ce predică cu atâta înverșunare împotriva lor,  le practică în viața lor zilnică și nici nu mai conștientizează. De fapt, pentru mulți  a devenit o a doua natură, cu toate că și cei ce practică aceste păcate, așa zise ,,mai mici’’ au toate șansele să finalizeze împreuna cu tinerii care au păcatele lor tinerești.

Am sa vorbesc doar de câteva dintre aceste păcate, cu scopul de a ne conștientiza și pe noi cei mai bătrâni, în ce privește pregătirea noastră pentru viața veșnică.

1. Lăcomia de avere!

Acest păcat este unul dintre cele mai grave păcate despre care Cuvântul Domnului vorbește, dar din păcate tot mai mulți sunt conduși de acest păcat, așa zis                             ,,BINECUVÂNTARE’’. În loc să fie condamnat, mulți dintre liderii bisericilor se fac părtași la acest păcat, cu toate că Isus a făcut foarte clar faptul că cei bogați vor avea mari probleme în a intra în Împărăția Cerului, motivul fiind că, ei se încred în avuțiile lor. Și totuși, acești oameni, în loc să fie corectați și aduși pe calea bună, ei au cea mai mare influență asupra liderilor și asta fiindcă liderii depind de banii acestora în derularea proiectelor personale,  proiecte care nu au nimic de-a face cu lucrarea lui Dumnezeu . Când faci proiecte după voia lui Dumnezeu, EL îngrijește și de finanțarea lor, nu este necesar să faci nici un compromis!

2. Ura și lipsa de iertare!

În rugăciunea Tatăl Nostru, lucrurile sunt foarte clare: dacă noi nu iertăm pe cei ce ne greșesc, cu nici un chip nu vom intra în Împărăția Cerurilor. Sunt oameni și chiar mulți vestitori ai Evangheliei, care nu iartă ani de zile, dacă cineva i-a supărat cu ceva. Dacă în acest moment va trebui să pleci la cele veșnice, vei merge în același loc cu tinerii necredincioși, chiar dacă tu nu te faci vinovat de păcatele lor tinerești!

3. Nedreptățile și părtinirile care se fac de către lideri în cele mai multe biserici.

Dacă ești copilul celui care finanțează cel mai mult biserica, poți să-ți permiți orice și nu vei fi pedepsit. Sau dacă parinții tăi sunt rude sau prieteni cu pastorul, poți trăi cum vrei și nimeni n-o să-ți zică nimic și nici nu vei fi pedespsit de conducere sau eliminat din grupurile de cântăreți.
Și lista ar putea continua, dar mă opresc aici. Cred că ar fi timpul să ne uităm și la noi cei mai bătrâni, care avem mult mai multe șanse să plecăm de aici în orice moment, la felul nostru de viețuire !?!?

Este necesară o trezire reală și personală atât între cei tineri, cât și între cei bătrâni, dar mai ales între lideri, care dau direcția și tonul între enoriași. Doar a predica biblic și frumos altora, nu îți va rezolva situația veșniciei; trăirea Cuvântului, da.
Să nu uităm că, în orice moment din zi sau noapte se poate întâmpla unul din două lucruri, fiecăruia dintre noi. Indiferent de vârstă: VENIREA DOMNULUI sau MOARTEA. Așa cum aminteam mai sus, la un minut după naștere ești destul de bătrân să și mori!

Cei ce mor în Cristos nu se sperie de acest eveniment, dimpotrivă, așa cum spunea recent Billy Graham, noi doar schimbăm adresa, când lumea crede că am murit, dar noi în acea zi suntem mai vii ca oricând!!

Cu multă dragoste în Cristos Isus,
mike olari

2 gânduri despre „Ipocrizie sau inconștiență?

  1. Un subiect foarte bine descris si reda realitatea care azi exista …Trist e ca prea putini inteleg mesajul si astfel ajungem in provocarile vietii pe care azi le avem …

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: