= „Noi am găsit pe MESIA”! Dar TU? =

Gerard_van_Honthorst_-_Adoration_of_the_Shepherds_(1622)TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT – Toata Gloria in Veci !!!

 
 = „Noi am găsit pe MESIA„! Dar TU? =
(Evanghelia dupa Ioan 1:41)
Sunt scrise multe in Biblie despre Mesia (in ebraica) sau Hristos (in greaca), adica despre Fiul Lui Dumnezeu, Printul Universului, multi discuta despre El, dar nu suficient de multi, de mult, si de clar, adica Biblic, pentru ca tot mai multi sa stie Cine a fost, este si va fi El!
Sa amintim sau reamintim cateva lucruri despre Cel care este Mesia sau Hristos, dar nu din auzite de pe la televizor, internet, sau de la altii, mai mult sau mai putin informati, ci din Cuvantul Lui Dumnezeu – Biblia, numai din Biblie, nu amestecata cu traditii omenesti


I. Mesia (in ebraica) sau Hristos (in greaca) inseamna acelasi lucru, si anume, Unsul sau Trimisul Lui Dumnezeu.


II. Venirea Lui Mesia sau Hristos a fost proorocita, adica anuntata tainic de Insusi Dumnezeu, incepand cu Geneza dupa caderea omului in pacat. 15. Vrăşmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămînţa ta şi sămînţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcîiul.” (Geneza 3). Alta proorocie facuta de Isaia:6. Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.(Isaia 9).


III. Ungerea Lui a fost facuta publica in momentul in care Ioan L-a botezat in Iordan, si cand El isi incepe Lucrarea Mesianica, ce a durat 3 ani si jumatate. 13. Atunci a venit Isus din Galilea la Iordan, la Ioan, ca să fie botezat de el. 

14. Dar Ioan căuta să-l oprească. „Eu”, zicea el, „am trebuinţă să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine?”
15. Drept răspuns, Isus i-a zis: „Lasă-Mă acum, căci aşa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.” Atunci Ioan L-a lăsat.(Matei 3).


IV. Ungerea a fost facuta de Dumnezeu, in prezenta Duhului Sfant16. De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. şi în clipa aceea cerurile s-au deschis, şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorîndu-Se în chip de porumbel şi venind peste El. 
17. şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea.” (Matei 3:16, 17).
23. Isus avea aproape treizeci de ani, cînd a început să înveţe pe norod(Luca 3). 

 V. Scopul venirii Lui a fost salvarea omenirii pierdute datorita pacatului, si refacerea legaturii dintre Dumnezeu si om. 16. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. (Ioan 3)

VI. Domeniul slujirii a fost si este omul, de la cele mai mici lucruri pamantesti (sanatate, hrana, imbracaminte, etc.), pana la cele mai importante, viata spirituala, viata vesnica si slujirea Bisericii Lui, pentru a o infatisa inaintea Tatalui, fara pata, ci sfanta si desavarsita.

VII. Timpul. De la inceperea misiunii pana la sfarsitul veacurilor. 
20…. Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin.(Matei 28:19)

VIII. Puterea Lui Mesia/Hristos – nelimitata, data de Dumnezeu.
18. Isus  le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pămînt.(Matei 28:18)

 IX. Unicitatea Lui Mesia / Hristos.
12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.”(Faptele apostolilor 4:12). Nu altcineva, nu altceva, nu alti sfinti, vii sau morti, etc.

X. Receptivitatea Tatalui la cererile  Lui Mesia / Hristos- deplina, permanenta. El este una cu Tatal (nu unul!).

 XI. Viata si Lucrarea Lui Mesia / Hristos
   1. Altruista, de slujire pentru altii.
45. Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!” (Marcu 10)
  2. In ascultare totala de Dumnezeu. 28. Isus deci le-a zis: „Cînd veţi înălţa pe Fiul omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sînt, şi că nu fac nimic dela Mine însumi, ci vorbesc după cum M-a învăţat Tatăl Meu.(Ioan 8)
  3. Iubire totala cu care i-a cucerit pe oameni.

XII. Ce lucruri noi a adus Mesia sau Hristos?
   1.Harul:  17… harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos. (Ioan 1:17)
   2.O noua Cale spre Dumnezeu, prin Har, nu prin Lege, o Cale Unica, Singura Cale.
   3.Adevarul, care este El Insusi
   4.Viata vesnica, care e El Insusi
6. Isus i-a zis: „Eu sînt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine.(Ioan 14:6)

XIII. O Mantuire Universala, nu numai pentru evrei, si nefiind bazata pe nici un criteriu omenesc.
16. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.(Ioan 3:16). Pentru Oricine crede in El.

 XIV. Sfarsitul Legii.4. Căci Hristos este sfîrşitul Legii, …(Romani 10:4)

XV. Pretul platit de Mesia / Hristos
1.Renuntare la cea mai mare slava
2.Coborare pana la a lua chip de rob.7...S-a desbrăcat pe sine însuş şi a luat un chip de rob, făcîndu-Se asemenea oamenilor.(Filipeni 2).
3.Viata Sa pe care si-a dat-o, ca sa faca voia Tatalui de salvare a omului din pacat, pierzare, iad! 17. Tatăl Mă iubeşte, pentrucă Îmi dau viaţa, ca iarăş s-o iau. 

18. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu dela Mine. Am putere s-o dau, şi am putere s-o iau iarăş: aceasta este porunca, pe care am primit-o dela Tatăl Meu.”(Ioan 10)


XVI. Inaltarea Lui Mesia / Hristos
8…S-a smerit şi S-a făcut ascultător pînă la moarte, şi încă moarte de cruce. 

9. Deaceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult, şi I-a dat Numele, care este mai pe sus de orice nume;
10. pentruca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pămînt şi de supt pămînt,
11. şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.(Filipeni 2).


XVII. Revenirea Lui Mesia/Hristos
12. Iată, Eu vin curînd; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. (Apocalipsa 22:12)


XVIII. Acest Mesia/Hristos trebuie;
1.Gasit: „Noi am găsit pe Mesia”(Ioan 1:41)
2.Urmat cu vorba si fapta. 14. Voi sînteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu. (Ioan 15). Multi cred ca sunt sunt crestini, dar traiesc de capul lor, nu dupa cum le cere Domnul Isus in Biblie, pe care ei nici macar nu o citesc!
3.Predicat si altora:23... noi propovăduim pe Hristos cel răstignit,..(1Corinteni 1:23). 15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.(Matei 28)

16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. (Marcu 16). Multi asa numiti crestini se supara pe pocaiti, zicand ca fac propaganda (termen comunist!). Toti cei care pretind a fi urmasii Lui Mesia/Hristos, trebuie sa traiasca asa cum le porunceste El, si sa spuna si altora, indiferent daca primesc sau nu, si indiferent daca se supara sau nu, ca e porunca de la Domnul Isus! 

„Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.” (1 Ioan 2:6)  

Aceasta e o foarte scurta prezentare, schematica, a Lui Mesia/Hristos, bazata numai pe texte Biblice, nu pareri personale, sau ale vreunei religii, nu din auzite de la altii, de la televizor, de pe internet, din scrierile cuiva, sau din traditiile mosilor si stramosilor.
Noi am găsit pe MESIA! Dar TU? Daca L-ai gasit, ai mare grija sa nu-L pierzi, daca nu L-ai gasit, cauta-L Acum in Biblie.
DUMNEZEU sa-ti ajute sa-L gasesti, Acum! Amin!
Ioan Burca – robul DOMNULUI
Doctor in Teologie

Arad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: