DOMNUL  ISUS HRISTOS  sau Mos Craciun ?!

remember-the-reason

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,

Toata Gloria in Veci!!!

DOMNUL  =  ISUS HRISTOS  = sau Mos Craciun ?!

 

Am ascultat, citit comentarii si  discutat cu altii cu privire la ceea ce se sarbatoreste pe 25 decembrie – Nasterea Domnului Isus Hristos, venirea Lui pe Pamant.

In cele ce urmeaza as vrea sa spun cateva lucruri in legatura cu asta.

Problema nu-i DATA la care se sarbatoreste, pentru ca toate zilele anului sunt de la Domnul. Nu-i vorba nici de MANCARE, pentru ca Imparatia lui Dumnezeu nu se bazeaza pe mancare si bautura ( stim destul de bine Biblia, nu trebuie sa dau citate multe).   Toate COLINDELE si CANTARILE, care-L slavesc NUMAI pe DUMNEZEU TATAL, FIUL si DUHUL SFANT sunt bune!

Problemele MARI sunt doua (sau poate chiar mai multe):

1. AMESTECUL facut de “crestini” dintre lucrarile lui Dumnezeu si lucrarea oamenilor, traditii sau obiceiuri din mosi stramosi. Adica a amesteca lucrarea si persoana Domnului ISUS cu lucrarea si persoana lui mos Craciun. Dumnezeu n-are nevoie nici de un mos si de nici o baba sa-L ajute in lucrarea Lui (am zis si baba pentru ca prin ’91-’92, undeva prin Hollywood, Florida, am vazut intr-o vitrina sezand pe banca mos Craciun si langa el sotia lui, baba Craciunoaie; vedeti unde s-a ajuns? Si chiar mai departe).

Deci foarte multi  “crestini” au considerat ca Domnul ISUS e bun dar ca-i bun si… mos Craciun… cu plete dalbe, a sosit de prin nameti, si aduce daruri multe la fetite si baieti. Deci ei le spun copiilor si de Domnul Isus, dar care fiind un copilas, nu poate aduce darurile, ci serviciul asta ii revine lui mos Craciun (personaj imaginar sau real, n-are importanta). Fratilor crestini, „… orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Parintele luminilor…” (Iacov 1 : 17) .Toate-s de la El! Iata ce zice Domnul la Isaia 42 : 8 : „Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea idolilor.” ; (nici macar lui mos Craciun, idolul celor care se cred crestini, da nu sunt).

Este edificator sondajul cu copiii care in majoritate covarsitoare nu prea au habar de Domnul Isus, dar il cunosc foarte bine pe mos Craciun, pentru simplul fapt ca parintii si invatatorii spirituali nu le-au spus de Domnul Isus ci numai de mos Craciun, lucru pe care si ei l-au primit de la mosii si stramosii lor”Craciuni”! Aceasta lucrare de discreditare a Domnului ISUS HRISTOS si a lucrarii Lui de salvare a omenirii de la iad, e de la diavolul!

2. INLOCUIRE a persoanei Domnului Isus si a lucrarii Lui cu alta persoana si cu alta lucrare. Persoana care inlocuieste este mos Craciun, iar lucrarea este una caritabila; deci o lucrare buna, numai ca nici o lucrare, oricat de buna ar fi ea, nu poate si nu are voie sa inlocuiasca lucrarea de salvare a omului de la iad!

Aici am 2 exemple relevante: in zona Atlanta, pe autostrada I-85 e o reclama mare si luminoasa, sa fie vazuta de oricine (si fara ochelari) si de la distanta (in goana masinii) care-l prezinta pe mos Craciun, asa cum il stim si scrie mare: ” SANTA LISTEN „(„MOS CRACIUN ASCULTA”).  Adica copiii pot sa sune postul de radio respectiv 104.7 si mos Craciun le asculta dorintele. O mentiune foarte importanta: 104.7 “The Fish” (“Pestele”), e un post de radio care se considera a fi crestin si care desigur ca pretinde ca promoveaza persoana Domnului Isus Hristos, de la care se trage si numele de “crestini”! Nu par a fi, insa, urmasii lui Hristos, ci ai lui mos Craciun!

Al doilea exemplu: am primit un cadou, o ciocolata, de la cineva cu care lucrez. Domnul sa-i rasplateasca. Problema nu e marfa, ciocolata, ca-i buna, si gestul, la fel. Problema e ambalajul, pe care e o bancnota ( de 1 miliard de dolari!) iar in mijlocul bancnotei e poza lui …mos Craciun (american desigur!); in dreapta e semnatura distinsei doamne, sotia lui mos Craciun. Asta, probabil, sa aiba clientul garantia ca ciocolata e buna! Ceea ce urmeaza sa scriu acum , pare sa faca parte din aceasta gluma, insa e foarte grav, pentru ca cu DUMNEZEU si lucrarea Lui nu se glumeste, cum fac multi, iar apoi se si mira ca vine pedeapsa! Pe bancnotele americane stiti ca scrie „IN GOD WE TRUST”. Pe ciocolata scrie „IN SANTA WE TRUST”! Adica in loc de „IN DUMNEZEU NE INCREDEM”, ei zic „IN MOS CRACIUN NE INCREDEM”!

America nu e o tara pagana, ci declarata crestina in procent de vreo 95%. Tot asa se declara a fi si Romania si romanii, si alte natii, dar care L-au inlocuit pe DUMNEZEU, pe DOMNUL ISUS HRISTOS si lucrarea de salvare a omenirii, cu alte persoane si cu alte lucrari; de DUHUL SFANT poate ca cei mai multi stiu foarte putin, sau nu stiu nimic. Amestecarea lucrarii Lui DUMNEZEU cu orice alta lucrare, sau inlocuirea lucrarii DOMNULUI ISUS sau a persoanei Lui cu orice altceva, sau cu oricine altcineva, sunt fara nici o umbra de indoiala de la diavolul! El intotdeauna a incercat sa imite, sau sa inlocuiasca lucrarile, sau chiar persoana Lui DUMNEZEU cu lucrarile lui sau cu persoana lui insusi, ori cu oamenii lui!

Rezultatele amestecarii sau inlocuirii se vad clar  in sondajul de mai jos, pe care ni l-a pus la dispozitie Fr. Pastor Adrian Balta in „Timisoara Evanghelica”.

Acum urmeaza o intrebare si o alegere intre 2 variante: ” Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul, si a zis: ” Pana cand vreti sa schiopatati de amandoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, mergeti dupa El; iar daca este Baal, mergeti dupa Baal! ” Poporul nu i-a raspuns njmic.” (I Imparari 18 : 21). Si noi trebuie sa alegem intre DOMNUL ISUS si mos Craciun, inventat de diavolul; nu putem sluji la 2 domni.

Mai demult obisnuiam sa ne salutam cu „Hristos s-a nascut”, la care se raspundea cu „Adevarat ca s-a nascut”. Acum s-a uitat acest obicei bun al mosilor nostri, dar s-au pastrat obiceiurile, traditiile, mosilor craciuni; ba chiar s-au diversificat, amplificat si raspandit prin ziare, radio, televiziune, internet!

Oricat ni s-ar parea de frumoasa o traditie sau invatatura si oricat de romaneasca sau americana ar fi, si oricat de patrioti am fi, SINGURA invatatura care conteaza e cea a INVATATORULUI SUPREM, DOMNUL ISUS HRISTOS, TOATE CELELALTE fiind EREZII, care-L supara pe DUMNEZEU, si poate atrage PEDEAPSA LUI; sa ne fereasca DOMNUL de asta si pe noi, si pe toata lumea!

” Voi sa nu va numiti Rabi ! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati. ” (Matei 23 : 8). Aceasta ne-o spune nu un om, ci Insusi FIUL LUI DUMNEZEU, DOMNUL ISUS HRISTOS!

Noi care stim Cuvantul Lui DUMNEZEU, BIBLIA, trebuie sa LUMINAM in intunericul bezna din lume, transmitand invatatura DOMNULUI, nu a omului ! DOAMNE, ajuta-ne la TOTI ! Amin !

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, TOATA GLORIA IN VECI ! AMIN !

Ioan Burca – robul DOMNULUI

Doctor in Teologie

AradIata sondajul pomenit mai sus, aparut pe :   http://timisoaraevanghelica.wordpress.com//?s=adrian+balta

Care este esența Craciunului?

Într-un sondaj de opinie, copiilor între șase și doisprezece ani li s-a pus întrebarea: “Știi de ce sărbătorim Crăciunul ? ”. Fiecare al treilea copil nu cunoștea scopul adevărat, și anume nașterea Mântuitorului Isus Hristos în Betleem, ceea ce au și recunoscut sincer. Aproximativ 15 procente au fost de părere că “trebuie să fie în legătură cu Isus”. Afirmațiile celorlalți erau departe de adevăr. Ei spuneau că sărbătoarea de Crăciun are legătură cu iarna, că vine Moș Crăciun, sau pur și simplu se sărbătorește. Mulți au inversat cauza cu efectul și au afirmat că se sărbătorește Crăciunul pentru că”este vacanță si vine bunica…”, ”pentru că primesc copiii cadouri ”, “este mâncare multă și bună” sau ”că magazinele să vândă mult”.

Dar culmea acestor răspunsuri a fost: ”La Crăciun ne gândim că Moș Crăciun a murit!” .

Oare sa radem sau sa plangem auzind astfel de raspunsuri ? Aceasta nestiinta este mostenirea  unei societati care se afla departe de Dumnezeu, care a facut din Isus-Mos Craciun. Dar nu  Mos Craciun s-a nascut intr-o iesle, nu el a mers pentru noi la cruce, ci insusi Isus Cristos ne-a adus mantuirea, ca sa putem ajunge in cer.

Acesta este rezultatul invataturii primite de copii de la parinti si de la invatatorii spirituali, care invatatori ne atrag mereu atentia ca poporul roman e crestin de 2000 de ani, nu de ieri sau de alaltaieri !  Parintii si invatatorii spirituali n-au habar de ceea ce scrie in BIBLIE, si propaga cu putere traditiite stramosesti, care-L scot pe DUMNEZEU si pe DOMNUL ISUS din viata lor. DOAMNE ai mila de poporul roman ! AMIN !Aici sunt cateva exemple care arata cat de lipsiti de cunostinte BIBLICE sunt romanii:

Ce sarbatorim de Craciun?

  https://www.youtube.com/watch?v=zSTyHok4RqY 

Care-i diferenta dintre Paste si Craciun?

Cine au fost Adam si Eva?

 https://www.youtube.com/watch?v=Nb2hjxPFRlo

Cine a scris Biblia?

https://www.youtube.com/watch?v=aKHLQEJskRg

Deci, pe 25 decembrie in fiecare an sarbatorim NASTEREA DOMNULUI ISUS HRISTOS, sau venirea Lui pe Pamant pentru misiunea pe care I-a dat-o TATAL, de SALVARE a Omenirii de la iad!

„Dar ingerul le-a zis: nu va temeti,caci va aduc o veste buna.,care va fi o mare bucurie pentru tot norodul. Astazi in cetatea lui David vi s-a nascut un mantuitor,care este Cristos Domnul..slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui”-Luca 2-10,11,14.

Dupa cum se vede-n in textul de la Luca, si se poate verifica in toata BIBLIA, nu se pomeneste de mos Craciun, ci de DOMNUL ISUS HRISTOS ! SLAVA LUI IN VECI ! AMIN !

“Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top of Form

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: