Cel mai mare beneficiu, câștigat prin jertfa lui ISUS!

Ressurection

De-a lungul celor peste 2000 de ani, teologii au făcut multă risipă de cerneală pentru a ne prezenta acest eveniment unic petrecut pe planeta noastră, încât aproape că s-ar putea spune că nu mai este nimic de spus… Și cu toate astea, trebuie scos în evidență un adevăr unic, pe cât pare de simplu pe atât este de important,îmsă ignorat de cei mai mulți .
Isus nu a murit pentru vreo religie anume, ci pentru o relație personală și reală TATĂ-FIU!! Din cauza neascultării, Adam pierde relația directă cu Dumnezeu din Grădina Edenului. Cu toate astea, Dumnezeu nu abandonează omul, ci prinde momentul oportun, trimițând în lumea noastră pe Fiul său ISUS, prin care restabilește relația pierdută prin neascultarea lui Adam, cu EL. Când și cum s-a întâmplat acest lucru?

În Matei 27: 50-51 – Isus a strigat iarași cu glas tare și Și-a dat duhul. Și îndată, perdeaua dinauntrul Templului s-a rupt în dpuă, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat. – Putem citi despre ruperea perdelei care făcea despărțitura între locul sfânt și locul prea sfânt. În locul prea sfânt se putea intra doar odată pe an și doar o singură persoană care era în anul respectiv mai marele preoților. În acest loc numit prea sfânt, se putea ajunge în legătură directă cu Dumnezeu, un lucru nemaipomenit, dar dacă cel ce intra acolo intra nepregătit și cu anumite păcate la activ, avea toate șansele să nu mai iasă viu și astfel chiar și acel moment anual de a colabora  și a sta de vorbă cu poporul său, putea fi compromis. Nu intenționez să intru în detalii cu privire la legile Vechiului Legământ, date prin Moise, ci doresc să fac o paralelă între Vechiul Legământ și Noul Legământ și între marea diferență dintre cele două legăminte și diferența mare între beneficiile acestor două legăminte .

Dacă acea PERDEA instalată în interiorul Templului, care delimita locul prea sfânt de cel sfânt, a fost eliminată în chip miraculos, de o mână nevăzută în timpul agoniei și morții lui ISUS, acest lucru este nemaipomenit, de-a dreptul o minune Dumnezeiască. Tot atunci s-a produs și miracolul restabilirii relației omului cu Dumnezeu, astfel că fiecare dintre noi avem din acel moment intrare slobodă în locul prea sfânt, adică avem dreptul la o relație TATĂ-FIU, iar comunicarea noastră cu Dumnezeu se poate face fără nicio intervenție din partea pastorilor sau a preoților, ci direct, în Numele Celui ce s-a jertfit pentru noi, adică ISUS CHRISTOS. Este extraordinar să nu mai trebuiască să aștepți un an întreg după altcineva (preot, pasto, etc.) ca să intervină în fața lui Dumnezeu pentru tine, ci poți merge în fața lui Dumnezeu în Numele lui Isus, oricare dintre noi la orice oră din zi și noapte, pentru orice situatie apărută în viața noastră, dar mai ales pentru a-i mulțumi pentru acest beneficiu nemaipomenit, primit prin jertfa Mântuitorului nostru ISUS.

Ca și creștini nou-testamentali, conștienți de beneficiile jertfei sfinte, ar trebui să emanăm în jurul nostru o bucurie molipsitoare, nu numai în preajma Sărbătorilor de acest fel, ci în fiecare zi și situație, în așa fel încât să îi facem curioși prin felul nostru de viață pe toți cei ce ne înconjoară. Arăt eu sau tu, ca un copil care a dobândit un TATĂ CERESC, care ne poate ajuta în orice situație?? Sau totul se rezumă la obiceiuri și tradiție, lucruri fără nici un impact pozitiv din punct de vedere spiritual?

Haideți să medităm profund la acest drept nemeritat și totuși dăruit de Dumnezeu prin Fiul său ISUS CHRISTOS și anume, DUMNEZEU ESTE TATĂL MEU ȘI AL TĂU !!

Cu dragoste sinceră,
mike olari

Un gând despre „Cel mai mare beneficiu, câștigat prin jertfa lui ISUS!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: