Paștele, sărbătoarea celor imperfecți – Ghita Ignat

Sărbătorile de Paște sunt despre cu totul altceva decât ne-am obișnuit noi.

Ne-am obișnuit cu mâncare multă, exagerat de multă, magazinele și piețele gem de cumpărători… Nimeni nu se uită însă la câtă mâncare se aruncă după aceste câteva zile de sărbătoare și prea puțini bagă de seamă numărul mare de români duși la spital în această perioadă. Ne-am obișnuit să bem, în special rachiu sau alcool, cât mai mult, crezând că în asta stă bucuria sărbătorile. Ne-am obișnuit să umplem cluburile, discotecile, barurile, ori nici asta nu înseamnă a sărbători Paștele.

Sărbătoarea Peștelui începe cu momentul în care Dumnezeu se îndură de poporul evreu și hotărăște să îl scoată de sub robia egiptenilor. Continuă cu momentul în care Dumnezeu hotărăște să ierte omenirea și trimite pe Singurul Său Fiu să plătească pe cruce, prețul iertării tale și ale mele. Sărbătoarea Paștelui continuă, cred eu, cu ceea ce am scris mai jos.

Sărbătoarea Paștelui, chinul, rănile, umilința, moartea și învierea Domnului Iisus Hristos sunt despre iubire, sunt despre relația ta cu mine și cu ceilalți. Aceste sărbători sunt despre cei greșiți, despre imperfecți și imperfecțiunile lor, despre oameni care au ales prost, care au făcut gafe, sunt despre prostituatele din colțul străzii, sunt despre hoții și tâlharii care umplu pușcăriile, sunt despre Petru și lepădarea sa, despre Pavel și răul pe care l-a făcut el creștinilor, despre Maria Magdalena și mizeria în care trăia, sunt despre cei doi tâlhari de pe cruce și faptele lor rele… În final, sunt despre cei care în viața lor au greșit măcar o dată, au mințit măcar o dată, măcar o dată au luat ceva cât de mic care nu le aparținea, despre oameni imperfecți, despre asta cred eu că este Paștele.

Dacă consideri că niciodată nu ai greșit cu nimic, că ești perfect, că ești superior celor de la țară, celor fără dinți în gură, celor care nu stăpânesc bine limba română, deși sunt născuți și crescuți în România, celor care sunt de altă culoare sau altă religie, cu părere de rău te anunț că articolul acesta dar și Sărbătoarea Paștelui nu sunt pentru tine. Continuarea aici

Un gând despre „Paștele, sărbătoarea celor imperfecți – Ghita Ignat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: