Euro – Ghita Ignat

Am fost eliberat din penitenciar acum mai bine de opt luni de zile.Am ajuns acasă unde pot spune că doar pentru că Dumnezeu este bun ma așteptat o familie,trei băieți, scumpa mea soție, părinții,frații și marea mea familie lărgită, formată din frați creștini, din oameni sinceri care ne-au susținut tot acest timp in rugăciune și nu numai.

Am știut că într-un oraș ca si Suceava in care fiecare stie pe fiecare va trebui să trăiesc probabil cu acel stigmat al faptului că am fost închis, ca am petrecut timp in închisoare și ce credeți, nu m-am înșelat.

Sigur faptul că societatea noatră nu este gata in nici un fel să primească foștii deținuți este cunoscut însă repulsia față de oamenii care au greșit merge parcă mult mai profund,trece de zona „normală” săi zic așa unde să spunem că ar fi cumva de înțeles să ai o oarecare temere față de o persoană care tocmai a părăsit penitenciarul.

Dar haideți să vedem de unde începe și unde se termină totul, iasă fostul hot,bandit,excroc din pușcărie,în fața porților de fier care se trag in urmă lui este el, un sac cu vreo două bulendre si cerul senin sau inourat, il așteptă sau nu cineva,de cele mai multe ori nu il așteaptă nimeni. Asadar fostul nostru deținut care tocmai a terminat de platit față de societate pentru greșelile lui apucă de regulă drumul garii pentru că probabil nu este din zona unde a executat pedeapsa, ajunge in gară cu vreo câțiva lei pe care penitenciarul ia dat săi ajungă de bilet până în localitatea unde are domiciliul și desaga lui cu boarfe.

Acei câțiva lei pentru bilet ia si folosit probabil pentru ceva mâncare, de bilet nu are nevoie pentru că nu are unde merge,în cele mai multe cazuri nu are familie,nu are pe cineva care sa il cazeze, nici pe cineva care să îl pună la masă (ar fi culmea ca cineva sa puna la masă un bandit…unde ai mai vazut una ca asta?)

După câteva zile de stat prin gară, parcuri,străzi fostul deținut înțelege că nimeni nu este dispus să îl ajute să devină un om ca ceilalți. Astfel el suferă de foame,probabil ca nu sa spălat de zile sau saptamani bune iar de dormit la fel,e greu cu odihna într-o astfel de situație.

Trece ceva timp și psihologic vorbind … continuarea aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: