Mă duce la ape liniştite!

Psalmul 23.2
Apele liniştite vorbesc despre liniştea inimii, nu neapărat pentru că împrejurările sunt liniştite, ci despre pacea şi liniştea inimii indiferent care ar fi împrejurările. Vă aduceţi aminte de acel pasaj minunat: „Tu vei păzi în pace desăvârşită mintea care se sprijină pe Tine, pentru că se încrede în Tine“? Nu spune: «Tu o vei aşeza într‑un mediu plin de pace». Înseamnă că noi putem avea o pace desăvârşită în mijlocul împrejurărilor care par a ne fi cu totul împotrivă.
Avem un exemplu în Însuşi Domnul Isus. Să ne amintim de acea întâmplare de la Marea Galileii când s‑a stârnit o furtună mare. Vânturile băteau şi valurile se izbeau cu furie de mica barcă în care călătorea El; părea că barca urma să fie sfărâmată şi nimicită de furtună. Toţi cei din barcă, deşi marinari experimentaţi, erau cuprinşi de teamă, cu excepţia Unuia.
De ce nu s‑au strâns ucenicii lângă El, ca să primească şi ei din pacea care umplea inima Lui binecuvântată? Ei L‑au trezit din somn, iar El, cu un cuvânt, a redus la tăcere toate acele talazuri vijelioase, la picioarele Lui, aşa cum un om îşi poate aduce câinele la picioarele lui. Însă acei ucenici au fost tot atât de mult la adăpost în timpul furtunii pe cât au fost atunci când o linişte mare a coborât deasupra mării; şi nu exista niciun motiv care i‑ar fi putut împiedica să împărtăşească pacea Lui. Domnul dă pacea Sa inimilor noastre, dar noi vom avea nevoie de „un căpătâi“, de o pernă pe care să ne punem capul, altfel nu ne vom bucura de pace. Ce fel de pernă a fost aceea pe care Isus Şi‑a pus capul? Perna cunoştinţei dragostei de neschimbat a Tatălui! El ştia că mâna Sa ţinea frâiele şi Se putea odihni în cunoştinţa dragostei de neschimbat a Tatălui Său. El ne dă şi nouă aceeaşi dragoste în care să ne odinim. „Toate lucrurile lucrează împreună spre bine pentru cei care Îl iubesc pe Dumnezeu“. Dar noi ne putem bucura de acest fapt doar atunci când El ne conduce. Dacă ne depărtăm de la faţa Sa, atunci suntem măcinaţi de griji şi lipsiţi de odihnă. J. T. Mawson
FanToFam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: