Ghita Ignat – Ce faceți cu pleava? Isaia 58:7

Costică sau Vici cum îi zicem noi are o poveste de viață cel puțin interesantă, pe alocuri tristă, dar cu siguranță motivatoare. A crescut la orfelinat, cu toate acestea și-a dorit mai mult și a reușit, a fost admis la facultate, lucru care pentru cei din casa de copii părea imposibil.

Doar că anturajul greșit și consumul de alcool și droguri îl trag într-o direcție greșită și comite o faptă penală pentru care este condamnat la 5 ani de închisoare. Astfel este nevoit să-și abandoneze studiile și ia drumul lung și anevoios al închisorii.

„Timpul petrecut după gratii”, zice el, „a fost un timp greu, dar binecuvântat” care l-a ajutat să înțeleagă ce înseamnă viața și care sunt lucrurile cu adevarat importante de ales și de făcut în viață.

I-a fost greu după gratii, dar Vici a fost și rămâne un luptător, și-a văzut de treabă, a muncit și bineînțeles că a beneficiat și de celebrul recurs compensatoriu. Așadar, undeva la sfârșitul iernii trecute s-a calificat pentru eliberarea condiționată. Astfel, dintr-o pedeapsă de 5 ani a executat aproape 3 ani.

Eram undeva prin Ardeal când un frate scump, pe nume Remus T., m-a sunat și m-a întrebat dacă avem posibilitatea să primim la muncă (noi avem o afacere în domeniul ambalajelor de tip fast food) un băiat ce tocmai fusese eliberat din penitenciar și care era în gara din Botoșani, fără un loc unde să meargă, neavând familie, nici pe altcineva dornic să îl primească la acel moment.

Eram în mașină cu fratele Puiu, asociatul de la fabricuta de ambalaje. După o discuție cu el, legat de eventuala angajare a lui Vici, am hotărât să sunam câțiva cunoscuți care îl știau pe Vici, să-i întrebam câte ceva despre el.

Nu ne-a fost mare mirarea când cel putin trei persoane cu care am vorbit ne-au spus că nu ar băga mâna în foc pentru el… Atunci, fiind în mașină cu Puiu, ne-am plecat capetele și ne-am rugat. Răspunsul avea să fie unul afirmativ! „Tocmai pentru că nimeni nu a garantat în vreun fel pentru el, trebuie ajutat, pentru ca puterea lui Dumnezeu să se vadă din toată această poveste”, îmi zice Puiu

Așadar l-am sunat pe fratele T. Remus și l-am rugat să găsească o soluție pentru a-l putea caza în noaptea aceea, noi urmând să ajungem a doua zi. A doua zi, Vici a ajuns la Suceava, ne-am întâlnit, iar din acea zi a început munca.

La prima discuție cu el mi s-a părut un tip îndrăzneț. I-am spus cum stau lucrurile și că atât timp cât va fi serios… Continuare articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: