Ghita Ignat – NU EXISTĂ ANTISEMIȚI

Nu există antisemit care să urască doar evreii. Antisemitismul este o forma de ură, iar cei care o practică nu vor urî doar evreii ci vor urî pe toți cei care într-un fel sau altul îi deranjează.

Într-un cuvânt există URĂ chiar dacă tu îi zici antisemitism, anti-țigănism sau anti-româism.

Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează cu privire la lucrul acesta și zice așa:

„Căci și noi eram altădată fără minte, neascultători, rătăciți, robiți de tot felul de pofte și de plăceri, trăind în răutate și în pizmă, vrednici să fim urâți și urându-ne unii pe alții.” Tit 3.3

Mântuitorul ne spune într-o parabolă că ura nu este neapărat o stare provocată de un factor exterior, ci de o stare interioară a inimii noastre.

Eu nu pot spune că m-am trezit de dimineață băiat bun și că peste zi cineva care mă supără într-un fel sau altul și produce în mine o revărsare de ură iar eu îl acuz pe acesta din urmă că este vinovat pentru transformarea mea dintr-un, chipurile, un „băiat bun” într-un om plin de ură care sunt gata să-i fac rău.

Nu, ura din inima mea este în totalitate ceea ce eu sunt pe dinauntru, desigur că atunci când cineva îmi face rău, el nu face altceva decât să activeze ceea ce deja există și mocnește înlăuntrul meu.

De aceea, răzbunarea și altele de felul acesta nu au justificare.

Ați sesizat poate oameni care urăsc și sunt gata să facă cele mai teribile lucruri unor oameni, semeni ai lor, doar din considerente etnice, religioase, culturale sau din cine știe ce alte considerente, doar de ei știute… continuare articol

Un gând despre „Ghita Ignat – NU EXISTĂ ANTISEMIȚI

  1. Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească. (Isaia 29:13)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: