BILANȚ ANUAL! Omul de afaceri vs. Pastorul sau slujitorul Bisericesc!

„Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”Matei 6:33

136638_00_2x

pastor-preaching-mission-statement-church

 

 

 

 

 

Încă de la început trebuie remarcat faptul că cei doi reprezintă domenii complet diferite, așa că automat și succesul acestora trebuie să fie evaluat pe criterii complet diferite!

Din păcate, vom vedea că biserica, cea care ar trebui să fie un domeniu spiritual cu rezultate spirituale, își măsoară succesul tot în parametrii omului de afaceri.

Trei dovezi majore prin care omul de afaceri spune că a avut un an bun:

1. Mai mulți bani!

Pentru că o afacere care nu face profit mai mare de la un an la altul, este o afacere falimentară în timp!

2. Popularitatea!

Orice afacere de succes și cu un viitor strălucit, trebuie ca de la an la an, să meargă tot mai bine și să fie cunoscută de cât mai mulți oameni!

3. Apoi, dovada clară că afacerea cuiva merge bine, se vede prin felul în care patronul se îmbracă, ce mașini conduce el și familia sau în ce casă locuiește!

Mă opresc la doar 3 dovezi prin care un om de afaceri dovedește că este de succes. Oare uitându-ne bine la aceste lucruri, nu cumva se aseamănă cu ceea ce biserica contemporană își evaluează succesul anual? Din păcate, se observă „de la o poștă” asemănarea succesului secular, cu cel bisericesc!

Desigur că într-o societate materialistă, unde toate posesiunile se numesc ,,BINECUVÂNTĂRI’’ și unde liderii sunt  lipsiți de discernământ și lumină de la Duhul Sfânt și care depind de banii oamenilor de afaceri, este greu să mai convingi mulțimea care nu mai citește Biblia, că totul merge într-o direcție greșită.

Cuvântul lui Dumnezeu ne vorbește clar (pentru cei care încă îl mai studiază), care sunt valorile BISERICII! Categoric valorile Bisericii contemporane nu sunt darurile (1 Corinteni 13) care sunt bune și de folos dacă nu sunt false, ci VALORILE BISERICII le găsim în Galateni 5:22-26    Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul. Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărâtându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii.

Dacă te uiți în biserica ta și la liderii tăi spirituali și nu vezi aceste roade, înseamnă că frecventezi o biserică firească, ce nu degeaba își evaluează progresul după valorile societății!

Îmi doresc pentru anul 2020 în care abia am intrat, să ne redefinim ca biserică, VALORILE, cu riscul de a supăra lumea afacerilor și dacă trebuie, chiar să renunțăm la banii proveniți de la cei din lume și  să facem o decizie radicală pentru a aduce DARURILE SPIRITUALE  înapoi în BISERICĂ, care se pregătește pentru RĂPIRE și întâlnirea cu MIRELE ISUS!

Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea, dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. – Galateni 6:7-8

Vă doresc tuturor un AN NOU FERICIT și binecuvântat, discernământ și CREȘTERE SPIRITUALĂ, în detrimentul posesiunilor, care pe mulți i-au îndepărtat complet de CALEA ADEVĂRATĂ!

Cu dragoste,
mike olari

%d blogeri au apreciat: