Ghiță Ignat – Vremuri tulburi(2)

whatsapp-image-2020-03-13-at-19.42.32

Continui să scriu despre aceste vremuri tulburi pe care le trăim. Nu sunt sub nicio formă timpurile pe care ni le dorim, însă suntem aici și acum. Asta înseamnă că este musai să găsim soluția pentru a merge mai departe.
Scriu nu pentru că mă pricep la viruși, nici pentru că aș fi calificat pentru a da sfaturi, ci pentru că am posibilitatea să împărtășesc cu mai mulți ceea ce cred, iar atunci când cred că poate fi de folos și pentru alții nu ezit să fac public ceea ce-mi trece prin minte.

Fie că dumneavoastră credeți sau nu în existența răului, acesta există, iar, din păcate, are capacitatea să producă rău. Nu am niciun dubiu că ceea ce se petrece astăzi, prin această criză, este opera diavolului, însă doresc să vă încurajez să aveți ochi să puteți privi dincolo de ce ne arată televiziunile și ziarele.
Sunt câteva aspecte ale acestei crize la care trebuie să fim foarte atenți. Isteria și panica create în urma răspândirii acestui virus au ca țintă mintea noastră.
Sigur că amenințarea acestui virus este reală, iar noi trebuie să luăm măsurile care se impun, mai mult, este musai să dăm ascultare specialiștilor și celor acreditați să dea sfaturi în direcția aceasta.
Ceea ce specialiștii nu ne spun: coronavirus atacă mai degrabă mintea oamenilor decât plămânii acestora.
Statistica spune că intre 1 ianuarie 2020 și 13 martie 2020 au murit de gripă sezonieră aproape 90.000 de oameni. Aceeași statistică spune că la nivel mondial s-au făcut în aceeași perioadă peste 7.000.000 de avorturi și nu am văzut pe nimeni care să vorbească împotriva acestor crime. Peste 400.000 au murit din cauza alcoolului și nimeni nu a mai cerut ca fabricile de alcool să fie închise. Aproape 800.000 de victime a făcut fumatul și din nou nimeni nu cere interzicerea comercializării țigărilor.

În aceeași perioadă, situația la zi, la nivel mondial privind COVID-19 sau coronavirus conform worldometers.info stă astfel :
– 135.944 de cazuri
– 4.992 decedați
– 70.437 vindecați
Probabil cifrele vor crește și autorităților le va fi din ce în ce mai greu să gestioneze această situație. Chiar și așa trebuie să ne păstrăm mintea limpede, acest lucru va face diferența.
Acest virus a îmbolnăvit nervos un număr mult mai mare de oameni. Dacă numărul celor infectați este undeva peste o sută treizeci de mii la nivel mondial, numărul celor care au intrat în stare de panică, frică, depresie, este cu mult mai mare. Probabil au fost și sunt afectați zeci de milioane de oameni.
Am zis că, de fapt, ținta acestei isterii este mintea noastră, pentru că de acolo pleacă deciziile noastre.
Minciuna și manipularea sunt două din armele preferate ale diavolului. Domnul Iisus îl numește tatăl minciunii.

continuarea aici

%d blogeri au apreciat: