Adevărata spălare a picioarelor!

jesus-christs-last-supper

Americanii sărbătoresc Paștele împreună cu catolicii din România, așa că săptămâna asta este pentru noi „Săptămâna Patimilor”

Nimic nu reprezintă mai bine misiunea lui Isus de 3 ani pe acest pământ, decât „Săptămâna Patimilor”.  Dar lecția cea mai puternică și demnă de învățat dar și trăit pentru orice creștin autentic, este lecția dată de Isus la cină.

Adevărata spălare a picioarelor, nu este neapărat partea vizibilă, ci este starea de slujitor a inimii. Datorită drumurilor neasfaltate, pline de praf, așa cum erau atunci în Israel, fiecare casă era „dotată” cu un lighean cu apă la intrare, pentru spălarea picioarelor musafirilor, iar cel ce trebuia sa facă acest lucru, era cel mai neînsemnat dintre cei din acea casă, în general un slujitor.

Ei bine, aici unde Isus a luat cina cu ucenicii Lui, gazda nu a avut pregătit nimic din acest punct de vedere, fiindcă el a închiriat doar o cameră lui Isus și ucenicilor Săi, așa că nu era de datoria lui să asigure spălarea picioarelor, chiriașilor. ISUS le-a spus ucenicilor și cu altă ocazie, că cel ce dorește să fie cel mai mare în Împărăția Cerurilor, trebuie să fie slujitorul tuturor. Așadar la această cină, Isus dovedește practic acest lucru. El ia locul unei slugi – aceasta este lecția spălări picioarelor.

O inimă smerită, gata să slujească oriunde este nevoie, la orice nivel, din dragoste,  chiar dacă ceea ce se cere este mult sub calificarea lui. Poezia de mai jos, scrisă de Costache Ioanid, un slujitor al lui Isus, este nu numai edificatoare în acest sens, dar este și recitată într-o manieră convingătoare și cu un impact profund.

Dumnezeu să ne dea o inimă plină de dragoste, gata să slujim precum Isus, oriunde este nevoie!

mike olari


Sursa video: YouTube/a7tv

Un gând despre „Adevărata spălare a picioarelor!

  1. Spălarea ca act fizic din partea Domnului pentru ucenicii Săi era si o metoda pedagogică de predare a slujirii altora dintr-o inimă smerită. Adevărata spălare este cu sângele Mielului vărsat la cruce. Deși Isus i-a spălat picioarele si lui Iuda păcatul trădării sale a rămas pentru veșnicie.

    Apreciază

Comentariile sunt închise