Ucenicul lui Isus ia aminte la Cuvântul Biblic!

Proverbe 16.16-33

            Dacă s-ar anunţa descoperirea unor zăcăminte de aur în vreun punct de pe glob, în câteva săptămâni s-ar şi vedea con-struindu-se acolo oraşe întregi. O publicitate care anunţă un mod uşor de a câştiga bani va primi răspunsuri fåra număr. In schimb, dobândirea înţelepciunii nu stârneşte nicio con­curenţă (comp. cu v. 16). Singurul care-i cunoaşte valoarea este ucenicul lui Isus care ia aminte la Cuvântul Său (v. 20; Psalmul 119.127). Prada împărţită cu cei mândri nu constituie o atracţie pentru el; plăcerea şi-o găseşte alături de cei smeriţi şi blânzi (v. 19).

            Inima înţeleptului este aceea care dă înţelepciune gurii sale (v. 23). Dragostea este cea care îi inspiră „cuvintele plăcute” şi dulci, care sunt ca un balsam pentru sufletele bolnave.

In contrast cu omul drept (v. 17) şi „înţelept cu inima” (v. 21), versetele 27-30 schiţează portretul „omului lui Belial”: este „înşelător”, „violent*’, „sapă pentru rău”, răspândeşte ce a dezgolit, seamănă certuri şi dezbinări, întreţine un foc rău. Să ne păzim de această însoţire periculoasă şi să urmăm în această lume calea oamenilor drepţi: ea obligă la multă pru­denţă pentru a evita răul (v. 17; 2 Timotei 2.22)!

            Să medităm puţin şi la versetul 32. Cea mai strălucită vic­torie pe care o poate dobândi un om puternic constă în a-şi stăpâni propriul duh (în contrast cu cap. 25.28).
FamToFam

Un gând despre „Ucenicul lui Isus ia aminte la Cuvântul Biblic!

  1. Tot cuvantul lui Dumnezeu trebuie crezut (Matei 4:4), si daca cineva zice ca este crestin insa nu asculta de cuvantul lui Dumnezeu, este un mincinos.
    Cine zice: „Îl cunosc” şi nu păzeşte poruncile Lui este un mincinos şi adevărul nu este în el. (1 Ioan 2:4 )

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: