Să veghem şi să fim treji!

„să veghem şi să fim treji.”

1 Tesaloniceni 5.6

 

Grădina

 

            Alina primise de la tatăl ei o bucată de pământ pentru a-şi amenaja o gră­dină. În primele săptămâni, Alina s-a ocupat mult de grădina ei. A udat re­gulat micile plante, a rupt toată buruiana şi a săpat pă­mântul. Dar după un timp, Alina a devenit delăsătoare. Se juca mai bine cu prietenele ei decât să vadă de gră­dină. Ca urmare, florile şi-au plecat căpşoarele şi s-au uscat. Buruiana a crescut şi a înăbuşit restul de plante. Ce imagine tristă!

            Aşa se poate întâmpla şi cu grădina inimii omului. Când oamenii devin oi ale bunului Păstor, sunt la început plini de râvnă în citirea Cuvântului lui Dumnezeu şi în rugăciu­ne. Prin acestea, sufletul este „udat” (1 Corinteni 3.6) şi Dumnezeu poate da creştere. De asemenea pun deopar­te toate obişnuinţele rele. Ei renunţă la toate prieteniile cu aceia care îl urmează încă pe diavolul pe drumul cel lat şi care ar fi „buruiană” pentru viaţa lor nouă.

            Dar unii devin după un timp delăsători. Ei nu mai ve­ghează asupra inimii lor. „Udatul” şi „plivirea buruieni­lor” nu mai au loc. Roadele noii vieţi se usucă. Dragos­tea lor dintâi se răceşte, şi uneori se reiau şi obiceiurile rele. Ei sunt nefericiţi, iritaţi şi morocănoşi. Cunoşti pe cineva care are o astfel de „grădină”? Nu neglijaţi „uda­tul” şi „plivirea buruienilor”!
FamToFam
%d blogeri au apreciat: