Gândul nostru

„Noi răsturnăm izvodirile-minţii şi lorice înălţime, care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.”

2 Corinteni 10.5

 

Gândul nostru

 

            „Cum nu poţi să numeri toamna frunzele uscate, aşa nu poţi să numeri gândurile. Ele sunt ca şi inelele dintr-un planţ: unul trage pe celălalt.” lată afirmaţii care pot fi ve­rificate de către fiecare cititor! De la gând pornesc ma­joritatea greşelilor noastre. Gândul este asemenea unei fabrici, unde se pregăteşte păcatul încetul cu încetul. Câţi oameni au învins păcatul în fapte şi în vorbe, dar în gândurile lor sunt încă robi ai lui! O mulţime de gânduri de mândrie, de condamnare, de dispreţ, de lăcomie şi de invidie ne otrăvesc viaţa, dar şi relaţiile cu semenii noştri.

            Unii vor zice însă că nu se pot opri să nu aibă gânduri rele. întrebarea este: urăsc ei aceste gânduri sau nu? Nu putem opri păsările să zboare peste capetele noas­tre, dar le putem opri să-şi facă cuib pe capul nostru. Gândurile rele pot bate la uşa noastră, dar nu trebuie să le deschidem. De unde luăm puterea de a ne împotrivi? Să mergem prin credinţă şi pocăinţă la Mântuitorul, care ne va da o ţintă nouă în viaţă, o gândire nouă, o
natură t nouă!..
FamToFam

Un gând despre „Gândul nostru

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: