Ferice de cei blânzi!

„Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!”  Matei 5.5

 

Cei blânzi

 

            Domnul şi Mântuitorul nostru a făcut o afirmaţie pe care nu toţi oamenii au luat-o în seamă, pentru motivul că El este atât de departe de gândirea noastră pământeas­că precum este cerul de pământ. Noi gândim că cei blânzi vor moşteni cerul când vor muri, dar Mântuito­rul vrea să ne convingă că cei blânzi moştenesc pă­mântul chiar acum. Priviţi-i pe cei blânzi şi veţi desco­peri că în realitate ei intră în posesia oricărui lucru demn de o valoare pe acest pământ. Dacă judecăm puţin, vom înţelege de ce oamenii blânzi moştenesc pământul. Ei sunt atenţi şi binevoitori faţă de intere­sele celor din jur şi nu se grăbesc să se laude cu marile lor realizări, în schimb se grăbesc să vă felicite pentru micile voastre succese. ,

            Benito Mussolini şi Adolf Hitler nu au crezut că „cei blânzi vor moşteni pământul”, şi ei au încercat să-l ocupe cu forţa. Nimeni nu a trăit o viaţă mai nefericită sau nu a murit o moarte mai vrednică de dispreţ ca aceşti dictatori. Exemplele pot continua.

            Cineva afirma că „lumea aceasta aparţine celor blân­zi şi celor blânzi le aparţine şi lumea cealaltă”. Blânde­ţea poate fi învăţată numai în şcoala Mântuitorului. De aceea EL cheamă şi astăzi: „Veniţi la Mine toţi…”
FamToFam
 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: