Dumnezeu vede tot ce facem cu credincioșie!

FACI TURTE?

Ți se pare că nu faci nimic deosebit în viața aceasta? Ai un job de rutină, la  care mergi doar ca să te întreții? Te uiți cu jind la alții care au o viață aventuroasă și plină de energie? Te simți neînsemnat și banal? Crezi că nu te vede nimeni când dai cu aspiratorul prin cameră? Crezi că nu e nimic special în a duce gunoiul în fiecare zi?

Mai gândește-te odată!  Dumnezeu vede tot ce facem cu credincioșie, tot ce vine dintr-un caracter frumos, pentru gloria Lui!

Ai auzit de Matitia? Probabil că nu… Nu e un star al Scripturilor și totuși numele și slujba sa au fost consemnate în Biblie pentru totdeauna! Nu desfășura ritualuri complexe precum preoții, nu avea munca diversificată a altor leviți, dar făcea bine ce făcea. O făcea cu toată inima!

Într-un context în care autorul Scripturii spune despre unii că făceau ceva și alții altele, fără să le dea numele, despre Matitia spune:

„Matitia, unul dintre leviți, întâiul născut a lui Șalum, corahitul, avea grijă de turtele coapte în tigaie.” (1 Cronici 9:31). 

Da, asta făcea el: avea grijă de turte! Nimic formidabil, dar Dumnezeu vede și ia seama. În plus, Domnul ține să menționeze acest lucru în Cartea sacră. 

Când nimeni nu dă doi bani pe tine și pe ”nimicurile” pe care le faci, Dumnezeu te vede. Se uită la inima ta. Dacă le faci din toată inima, spre gloria Lui, Domnul ia în seamă aceste lucruri mărunte. 

El vede când pregătești omleta de dimineață pentru soțul și copiii tăi, vede când o ajuți pe soția ta să spele vasele, vede când le spui povești copiilor, vede când îți ajuți vecina bătrână să-și ducă plasa de cumpărături, vede când stai la semafor, vede când îi oferi altcuiva locul din autobuz, vede cum taci atunci când ești jignit, vede cum ajungi mereu la timp la lucru, vede când lucrezi în construcții sau în cele mai sofisticate clădiri de birouri… vede tot!  Dar, mai ales, se uită la inima cu care le faci pe toate acestea! 

Așadar, când faci turte, s-ar putea să nu te bage nimeni în seamă, dar Stăpânul universului te vede…
FamToFam

%d blogeri au apreciat: