Moartea fulgerătoare a fratelui meu, George Olar, ne-a luat prin surprindere!

Poza cu Vicepreședintele Comunitații Regionale Penticostale Arad, Simon Tomuta (ultima făcută înainte de plecarea în veșnicie)

Nici nu ne liniștisem bine inimile, după moartea fratelui nostru Ion care a avut loc cu 5 luni în urmă, că iată din nou suntem în fața despărțirii de fratele nostru George, care la numai o lună de la împlinirea vârstei de 75 de ani, a plecat fulgerător dintre noi. Cu toții suntem foarte triști, dar nu disperați.

George mi-a fost nu doar frate, dar mi-a fost un bun prieten și un loial colaborator în lucrarea Domnului pe care a iubit-o și a făcut-o cu o dăruire ieșită din comun.

În anul 2000, a venit la mine și mi-a împărtășit dorința de a se implica împreună cu familia lui și alte familii, într-o lucrare de caritate în România. Fiindcă Family To Family deja făcea de mult această lucrare, am primit cu drag propunerea și astfel Organizația Family To Family, a adoptat în organigrama noastră și activitatea Women Ministry, de care se ocupa George împreună cu alte familii.

După 20 de ani, Women Ministry a luat o amploare mare și astfel de aproximativ 20 ani, în fiecare an înainte de începutul școlii în România, acești frați, ajutați de sute de alți donatori din Arizona și nu numai, plecau cu toate fondurile adunate spre România pentru a ajuta sute, dacă nu mii de familii cu copii mulți, cu haine, încălțăminte și rechizite, ca și cei săraci să poată fi în rând cu ceilalți școlari.

Anul acesta, fiind un an special în care s-a circulat mai puțin peste ocean, am crezut că nu se va putea merge. Cu toate astea, George și partenerii lui, cu multă dragoste față de Dumnezeu și față de cei din România, nu au renunțat la această lucrare, ci au adunat fondurile într-un mod UNIC, întâlnindu-se cu donatorii într-o parcare din fața unei case, și aproape din mers au dat mâncarea și prăjiturile pregătite cu această ocazie donatorilor, care rând pe rând au venit și au adus donațiile lor. Supriza mare a fost că, fondurile adunate au fost aproape duble comparativ cu anii trecuți, peste $150,000 aveau să plece către cei nevoiași din România.

Cu toate că mulți au încercat să-l convingă pe George să nu meargă personal să distribuie fondurile adunate, el nu a cedat și în dragostea lui mare față de cei sărmani și dedicarea până la sacrificiul total față de lucrarea lui Dumnezeu, la sfârșitul lunii Septembrie, el pleca spre România, împreună cu Ionatan Matis, pentru a nu dezamăgi sutele de copii și a le aduce ajutoarele adunate de la sute de donatori, pe care dorim ca Dumnezeu să le răsplătească cum știe El mai bine.

După aproximativ 6 săptămâni, obosit de atâta călătorie și puțin răcit, se îndrepta spre casă, satisfăcut și împlinit. Cu o escală scurtă la Chicago, apoi spre Arizona, unde este așteptat de soție și ginerele Alex. Când s-au întâlnit soția sa Florica și ginerele Alex, cu el, s-au speriat efectiv de cât de epuizat era. Cu ajutorul lui Alex reușesc să-l ajute să urce în mașină. Respira tot mai greu, iar după aproximativ 30 minute, după ce au ajuns acasă, soția Florica împreună cu familia, decid să-l ducă degrabă la spital, după ce în prealabil ei i-au pus aparatul de oxigen, pe care-l aveau și care s-a dovedit insuficient. Asta fiind sâmbătă.

Luni am vorbit cu el personal, iar după felul cum vorbea, eram aproape convins că în 2-3 zile va veni acasă. Nu a fost așa! Dumnezeu care este SUVERAN, și care are agenda Lui, a decis să-l ia acasă, iar duminică aveam să primim mesajul care ne-a întristat pe noi familia, dar și pe mulți cunoscuți de-ai lui George, și anume că George a plecat spre locul veșnic.

Am plâns cum nu am mai făcut-o de ani de zile, fiindcă el îmi era aproape și împreună aveam încă multe proiecte frumoase pentru lucrarea Domnului din România. Dar acum, gândind mai la rece, cred că el este cel care a fost răsplătit de Dumnezeu cu Harul de a scăpa de acest pământ tot mai imprevizibil și periculos de trăit, iar noi am rămas să ne mai maturizăm și poate să continuăm ceea ce George a făcut cu atâta dragoste, până într-acolo că a plătit cu viața.

Fiind mult timp împreună, străbătând România în lung și lat, am avut ocazia să-l cunosc bine și să știu cum gândește. Mai jos voi spune pe scurt gândirea și crezul lui față de Dumnezeu și lucrarea Lui:

1. El a înțeles că mântuirea lui este prin Harul lui Dumnezeu, iar actele de caritate făcute sunt rezultatul dragostei lui pentru Cel ce l-a mântuit prin HAR!

2. El a înțeles prioritățile Împărăției și faptul că mântuirea sufletului este mai importantă decât ajutorările și astfel, de multe ori s-a implicat în acte de evanghelizare și mântuire a celor păcătoși, atât personal, cât și financiar, a participat de multe ori în penitenciar, la botezul celor ce s-au predat Domnului acolo. Dar el a înțeles că darul lui este ajutorarea celor sărmani, și asfel l-a folosit, cu toată dragostea!

3. Așa după cum David a zis, George a înțeles că lucrarea lui Dumnezeu, costă și se face cu sacrificiu, astfel spre deosebire de multe organizații care folosesc o bună parte din fondurile adunate pentru administrarea organizației, el nu numai că a transmis mai departe toate donațiile, dar el și familia și cei ce îi însoțeau, au fost cei mai generoși donatori. Știu bine că toate cheltuielile de deplasare și cazare, atât el, cât și cei ce îl însoțeau și le suportau personal.

4. Apoi el a înțeles că într-o zi va pleca de aici și că lucrarea va trebui să continue. Astfel și-a făcut mulți ucenici, în primul rând familia, dar și alții care sunt convins că vor apărea la orizont în curând.

5. Totodată el a înțeles că tot ce facem pentru alții, din dragoste pentru Tatăl nostru Ceresc, fără dorința de afirmare în fața oamenilor, va fi bine răsplătit în Ceruri.

Sunt convins că dacă s-ar putea întoarce înapoi, măcar pentru câteva secunde, mesajul lui ar fi: A MERITAT TOT EFORTUL!!

George nu este mort, el doar și-a schimbat domiciliul. Acum va trăi veșnic fără suferințe și dureri, regrete sau neîmpliniri !

Transmitem sincere condoleanțe familiei și tuturor celor îndurerați !!

Cu adâncă durere în suflet și multă dragoste pentru George,

Fratele tău,
mike olari


În continuare, câteva gânduri din partea unor frați slujitori cu care George a colaborat în RomâniaStimată familie Olar, sora Flori, cei șapte copii cu familiile voastre, frații de corp și rudenii.

Profund marcați de plecarea acasă la Domnul a celui care v-a fost atât de drag, ca si soț, tată, bunic si frate de corp, suntem alături de voi toți, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să vă mângâie și să vă binecuvinteze. De ani de zile fratele George Olar a fost implicat în lucrarea Lui Dumnezeu din Romania în ce priveste ajutorul financiar, spiritual, moral și material pentru multe familii nevoiașe din Romania.

Ne alăturăm și noi familia Tomuta , Biserica Betania din Arad si multele familii din Romania, mulțumindu-i Lui Dumnezeu pentru un slujitor deosebit, consacrat, credincios, de o aleasă prețuire și încredere, cel care a fost George Olar.

Și anul acesta 2020 a fost pentru multe familii nevoiașe, o mare binecuvântare, vizita și ajutorul Lui Dumnezeu prin frații George Olar și fratele Ionatan.

De dragul Domnului și a multor nevoi din Romania, într-o vreme grea de pandemie mondială au acceptat să slujească venind în România. L-a iubit din toată inima pe Dumnezeu, a iubit țara în care s-a născut și cu multă pasiune și dragoste a slujit Domnului.

Multumim Lui Dumnezeu pentru asemenea oameni deosebiți, scumpi, credincioși, rugându-L încă odata să mângâie pe soția sora Flori, copiii, nepoții, frații de corp și Biserica Happy Valey despre care vorbea atât de frumos și pe care o iubea.

Cuvântul pentru voi la această despărțire temporară este din Genesa 24:56. „Nu mă opriți, fiindcă Domnul mi-a dat izbîndă în călătoria mea, lăsați-mă să plec și să mă duc la stăpânul meu”.

Sincere condoleanțe
Din partea familiei Tomuta Simion și Lenuta și a Bisericii Penticostale BETANIA din Aradviorel_3_orig

Am avut parte de un mare har să-l cunosc pe fratele George Olar, în urmă cu aproximativ 18 ani. Nu am avut mult timp să stau în prezența fratelui George, dar de fiecare dată când ne întâlneam, stăpânirea lui de sine și calmul pe care îl emana, mă energizau și mă motivau pe mine în slujire.

În ultimii 13-14 ani cât Family to Family a slujit în Penitenciarele din Craiova, el a fost de câteva ori și a sprijinit financiar mulți deținuți și deținute fără familie și care nu erau vizitați de nimeni în detenție.

A fost o binecuvântare și pentru Bisericile pe care le slujesc în zona Olteniei, și cu o precizie de metronom, an de an era așteptat să mai binecuvinteze familii sărmane. Dedicarea lui și implicarea în slujirea aproapelui, m-au motivat și mă vor motiva în slujirea mea toată viața.

Îmi aduc aminte ultima dată când am discutat cu fratele George, era cu fratele Ionatan în România, la Orșova, în carantină și s-a interesat de familiile nevoiașe, dar mai ales de 3 surori, cu părinții divorțați, tatăl a decedat iar bunica (mama tatălui), le-a dat afară din casă, motivând că din vina lor a murit tatăl lor… Vroiau să renunțe la școală, dar fratele George le-a ajutat, eu le-am înscris la școală și acum fata mai mare (18 ani) este învățătoare la Școala Duminicală în Biserică.

Deasemenea tot de la Orșova mi-a spus mie să cumpăr din bani tratamente, să am grijă de sănătatea mea, pentru că oamenii au nevoie de mine. Slavă Domnului pentru așa slujire, iar pentru noi cei mai tineri ca fratele George este un exemplu de urmat.

Viorel Lupu, pastor Biserica Vestea Bună – Slatina, OltGEORGE OLAR A AJUNS ACASĂ

safe_image

L-am întâlnit pe George Olar în România, căutând familii în nevoie pentru a fi ajutate.
An după an, l-am văzut făcând această lucrare atât în dreptul lui, dar și ca trimis al bisericii sau al altor frați. Nu puteai să nu observi dăruirea, pasiunea și seriozitatea lui în lucrarea la care s-a simțit chemat și pe care și-a asumat-o.

La ultima lui călătorie de ajutorare, l-am întâlnit în Arad. Era nerăbdător să plece prin țară pentru a-și îndeplini misiunea de ajutorare pentru care fusese trimis. Mi-a povestit despre traseu și mi-a spus că nu ar vrea să petreacă două săptămâni în izolare când are atâta drum de parcurs. I-am urat succes și am rostit o rugăciune de binecuvântare.

Acum … călătoria lui s-a sfârșit! George a ajuns ACASĂ!

Pentru mine George Olar a însemnat altruism, echilibru și responsabilitate. ”Ferice…de morții care mor în Domnul! Ei se vor odihni de ostenelile lor căci faptele lor îi
urmează!” Apocalipsa 14:13

PASTOR Gigi Furdui – Arad


 


 

Regret plecarea lui George și vă transmit familiei și tuturor rudelor, multe mângâieri din partea Domnului.

Datorită bolilor și neputințelor mele, de data asta când a fost în România, nu am reușit nici măcar telefonic să vorbesc cu George. Nici măcar nu am știut când a fost prin Arad, am aflat doar după ce a plecat.

El a plecat din Arad acasă , iar apoi a plecat mult mai departe, a plecat în casa Cerească, pentru că a auzit vocea Domnului: „Întoarce-te suflete la odihna ta pentru că Domnul ți-a făcut bine!” Psalmul 116:5

Când vom ajunge la Binele Ceresc, ne vom continua prietenia și părtășia împreună, bucurându-ne și zicând ca profetul Isaia: Acesta este Dumnezeul nostru, în care aveam încredere că ne va mântui ….” Isaia 25 : 9

Sincere condoleanțe – Lutu Tipei“Iubită familie Olar

La sfârșitul unui drum presărat cu multă dragoste și dăruire, Dumnezeu a hotărât să ne despartă pentru o vreme și să pună punct călătoriei fratelui nostru preaiubit George Olar.

L-am cunoscut cu ani în urmă în Oltenia, un slujitor neobosit căruia Dumnezeu i-a lăsat o povară dulce pe suflet, dar și o râvnă neobosită pentru cei aflați în nevoi, săraci, orfani, văduve, proiecte de evanghelizare.

Sora Florica, îmi amintesc cum în anul 2015 am fost găzduit la voi în casă și cu câtă dragoste ați organizat împreună cu fratele George acea cină cu strângere de fonduri pentru misiunea Kalahary din Africa și câte nu s-ar mai putea aminti. Am un verset pentru voi: Genesa 24:56
,,Nu ma opriți, fiindcă Domnul mi-a dat izbândă în călătoria mea; lăsați-mă să plec și să mă duc la Stăpânul Meu “

Dmnezeu să mângâie întreaga familie. Amin

Pastor Biserica Filadelfia-Caiova, Samuel TrifPastor Liviu Axinte, Președintele Comunității Regionale Penticostale – Suceava

2 gânduri despre „Moartea fulgerătoare a fratelui meu, George Olar, ne-a luat prin surprindere!

 1. A plecat acasă! Slăvit să fie Domnul!Mulți dintre noi ne întrebăm dacă suntem pregătiți; dar el s-a pregătit de o viață! Trimis din Yahoo Mail pe Android

  Apreciază

 2. Se întorc acasă!

  Se întorc ai noștri dragi pe rând acasă,
  Se sting încet, candele fumegând.
  Și în urma lor cu doruri și suflete de gheață
  Sunt frați, sau părinți sau copii plângând.

  Se sting candele dar se umple cerul
  Ei au sfârșit aici călătoria,
  Spre casa părintească, pe drumul dintre stele
  Aici rămân doar lacrimi,acolo-i bucuria.

  Se întorc ai noștri, străbătînd văzduhul
  Au strâns în inimă atâta dor de cer,
  De Tatăl ce-i așteaptă, de Fratele mai Mare
  De țara cea promisă, unde necazuri pier.

  Se duc ai noștri dragi, curând și noi Acasă,
  Pe drumul care duce,spre cerul infinit,
  Auzi cum cerul cântă că se întorc eroi,
  Ei care au înțeles că aici am pribegit.

  S-au stins și azi candele,și au lăsat în urmă ,
  Un gol adânc și rece. Și în inimă durere
  Dar nu pentru vecie,ci doar pentru o vreme
  Îți spun că în cer te-așteaptă.,și doar La revedere!
  Dana Balog.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: