Relație VS Religie – Capitolul 4 Lecția 14 Facerea de bine în Noul Legământ

 • Luca 10:25-37 – „Un învăţător al Legii s-a sculat să ispitească pe Isus şi I-a zis: ‘Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?’ Isus i-a zis: ‘Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?’ El a răspuns: ‘Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu tot cugetul tău şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ ‘Bine ai răspuns’, i-a zis Isus; ‘fă aşa şi vei avea viaţa veşnică.’ Dar el, care voia să se îndreptăţească, a zis lui Isus: ‘Şi cine este aproapele meu?’ Isus a luat din nou cuvântul şi a zis: ‘Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat şi l-au lăsat aproape mort. Din întâmplare, se cobora pe acelaşi drum un preot şi, când a văzut pe omul acesta, a trecut înainte pe alături. Un levit trecea şi el prin locul acela şi, când l-a văzut, a trecut înainte pe alături. Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el şi, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el. S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han şi a îngrijit de el. A doua zi, când a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului şi i-a zis: ‘Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui, îţi voi da înapoi la întoarcere.’ Care dintre aceştia trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?’ ‘Cel ce şi-a făcut milă cu el’, a răspuns învăţătorul Legii. ‘Du-te de fă şi tu la fel’, i-a zis Isus.”


IDEI DE BAZĂ

 • Isus, folosește întrebarea fariseului ca pe o nouă ocazie pentru a învăța principiile de bază ale Împărăției.
 • Un exemplu practic, definește cine este aproapele nostru. Nu un religios sau conațional simpatic, ci o persoană aflată în nevoie.
 • Prin pilda samariteanului, Isus ne învață că în Noul Legământ a face bine semenilor noștri este o îndatorire sfântă mai presus… Citește în continuare
 • https://youtu.be/qnhtW5wpIR4

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google

  Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: