Relație VS Religie – Capitolul 5 Lecția 2 Principiul autorității

Marcu 1:21-28„S-au dus la Capernaum. Și în ziua Sabatului, Isus a intrat îndată în sinagogă și a început să învețe pe norod. Oamenii erau uimiți de învățătura Lui, căci îi învăța ca unul care are putere, nu cum îi învățau cărturarii. În sinagoga lor era un om care avea un duh necurat. El a început să strige: “Ce avem noi a face cu Tine, Isuse din Nazaret? Ai venit să ne pierzi înainte de vreme? Te știu cine ești: Ești Sfântul lui Dumnezeu!” Isus l-a certat și i-a zis: ‘Taci și ieși din omul acesta!’ Și duhul necurat a ieșit din el, scuturându-l cu putere și scoțând un strigăt mare. Toți au rămas înmărmuriți, așa că se întrebau unii pe alții: ‘Ce este aceasta? O învățătură nouă! El poruncește ca un stăpân chiar și duhurilor necurate, și ele Îl ascultă!’ Și îndată I s-a dus vestea în toate împrejurimile Galileii.”


IDEI DE BAZĂ

°Oamenii percep că Isus aduce o învățătură nouă, datorită autorității Sale exercitată inclusiv în lumea spirituală.
°Autoritatea asupra demonilor și autoritatea predicării lui Isus vine din relația Lui cu Tatăl și din ungerea Duhului Sfânt peste El.
°Duhurile necurate recunosc autoritatea lui Isus și erau speriate de simpla prezență a Lui.


Cu toate că învățătura adusă de Isus era nouă și în multe privințe nu se potrivea cu Legea lui Moise, sau cu tradițiile lor religioase, totuși, oamenii… Citește în continuare

%d blogeri au apreciat: