Relație VS Religie – Capitolul 5 Lecția 5 – Nu batjocori ceea ce nu înțelegi

Marcu 3:20-30 – „Au venit în casă și s-a adunat din nou norodul, așa că nu puteau nici măcar să prânzească. Rudele lui Isus, când au auzit cele ce se petreceau, au venit să pună mâna pe El. Căci ziceau: ‘Și-a ieșit din minți.’ Și cărturarii, care se coborâseră din Ierusalim, ziceau: ‘Este stăpânit de Beelzebul; scoate dracii cu ajutorul domnului dracilor.’ Isus i-a chemat la El și le-a zis în pilde: ‘Cum poate Satana să scoată afară pe Satana? Dacă o împărăție este dezbinată împotriva ei însăși, împărăția aceea nu poate dăinui. Tot astfel, dacă Satana se răscoală împotriva lui însuși, este dezbinat și nu poate dăinui, ci s-a isprăvit cu el. Nimeni nu poate să intre în casa unui om tare și să-i jefuiască gospodăria, decât dacă a legat mai întâi pe omul acela tare; numai atunci îi va jefui casa. Adevărat vă spun că toate păcatele și toate hulele pe care le vor rosti oamenii li se vor ierta, dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt nu va căpăta iertare în veac, ci este vinovat de un păcat veșnic.’ Aceasta pentru că ei ziceau: ‘Are un duh necurat.”


IDEI DE BAZĂ

¶ Desigur că lucrarea Duhului Sfânt de eliberare și vindecare, era ceva nou și de neînțeles. Nici măcar familia nu înțelegea aceste minuni pe care Isus nu le-a făcut în cei treizeci de ani de viață, cât a locuit cu ei.
¶ Deși puterea Duhului Sfânt se manifesta în mod evident prin Isus, în loc să fie puși pe gânduri și să creadă că El este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, liderii… Citește în continuare

%d blogeri au apreciat: